Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja was lubić i szanować

Skierowanie do psychologa

Polecane posty

Dzień dobry :classic_cool: Czy jesli lekarz rodzinny da mi skierowanie do takiego speca, to na tymze skierowaniu ma wpisać - psycholog czy poradnia zdrowia psychicznego? Gdybym miała kase na komórce, bym zadzwoniła do poradni, ale póki co pytam Was. A po drugie, co ja mam powiedzieć rodzinnemu, żeby takie skierowanie mi dał??? Boję się, że je zbagatelizuje i nie da mi:/ Jesli pwoiem, że moge mieć dda to wypisze czy będe musiała to rozwinąć? Macie jakieś własne doswiadczenia w tej kwestyii? pozdro :classic_cool:

Gość dlabajbaj
Jak masz dda to możesz skorzystać z bezpłatnej pomocy psychiatry, psychologa czy terapeuty w najbliższym ośrodku leczenia uzależnień. Co do skierowania - wszstko zalezy od lekarza.

Gość przecież jak się idzie
do psychologa to nie potrzeba żadnego skierowania :O Po prostu idziesz do rejestracji i zapisujesz się do wybranego przez siebie psychologa bądź psychiatry. Tyle

oczywiście miałam na myśli że idziesz od razu do rejestracji w poradni zdrowia psychicznego

Własnie nie wiem, czy mam:O sama sobie tego nie zdiagnozuje (chociaz niektóre cechy jak ulał do mnie pasują no i w moim domu był alko.) Niestety, do psychologa trzeba skierowanie. Do psychiatry nie.

niuu - dziekiza link. Poczytam :classic_cool:

dziwne jest to co piszesz, ponieważ ja chodziłam przez rok na terapię właśnie dla DDA. Ta terapia się była prowadzona w poradni leczenia uzależnień i normalnie się zgłosiłam i zostałam przyjęta bez żadnego skierowania

A dawno to było? ktoś Cię wcześniej zdiagnozował? Watpię, żeby mnie przyjeto na terapie bez diagnozy psychologicznej.