Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tru646u

jak wam smakuje kubus dla dzieci? albo napoje w kartoniku dla dzieci?

Polecane posty

Gość ajnokkala
tak jasne a 4 latek z cukrzyca podziekuje rodzicom i dziadkom-z e przez swoja glupote doprowadzili go do otylosci i cukrzycy i spieprzyli mu zycie, naprawde--wyrzucenie z diety cukru -to mądrosc-takich rodzcow dzieci powinni calowac po rekach-ja mialam rodzicow i dziadkow co mnie faszerowali slodkimi swinstwami, -i naprawde do dzisaj a jestem w wieku mocno doroslymcierpie i zaluje ze nie byly fanatykami zdrowego zywienia

Gość ajnokkala
raz czytalam wywiad z kakas pania co od lat mieszka w Danii-i ona powiedziala ze wsyscy jej znajomi co maja dzieci bardzo dbaja o ich zdrowe zywienie-a jej 3 letnia bratanica w ogole nie zna cukru -a najbardziej to lubi gotowana marchewke- coz to skandynawia -skandynawowie sa najzdrowsi w eurpie i maja najzdrowsze zeby -kiedys tamtejsi dentysi przyjazdzali do naszego kraju by zaonbaczyc prochnice u dzieci- tam to ewenemnt u nas plaga , 60% 3 latkow ma prochnice- polscy rodzice i dziadkowie to niemal wszyscy sa idioci jesli chodzi o zdrowe zywienie dzieci

Gość ajnokkala
kto jest bardziej szczesliwy- dzieciak ktoremu rodzice i dziadkowie pozwalaj a jesc niezdrowe swinstwa i ktory ma cukrzyce , prochnice,nadwage , osteoporoze , nadcisnienie , miazdyce, czy taki ktorego rodzice stosuja zywieniowy rygor i ktory jest szczuply zdrowy bez prochnicy?

Gość vigellikna
samo zło

Gość chleba i igrzysk :)
Kubusie to świństwo, nie rozumiem jak to może smakować... przecier z gotowanej marchwii... bleeeh. Jak mam ochote na sok to sobie go robie sama, warzywa, owoce, sokowirówka i w kilka minut jest sok. Czasami kupię sobie ajkiś soczek tarczyn, raz w miesiącu napiję się pepsi albo coli. Latem ze słodkich napojów nie potrafię sobie odmówić toniku - uwielbiam ten gorzki posmak :) Na codzień piję wodę i mnóstwo herbaty, słodze w zależności od potrzeb, czasami 3 łyżeczki (na dzbanek nie na kubek :P ) a czasami wcale, kawę pijam tylko w pracy, bo z ekspresu mi smakuje :P Dzicku bym nie dawała tych "soczków", siostra swoje dziecko przyzwyczaiła do soków warzywno owocowych robionych w domu i do gorzkiej czekolady.. jak kiedyś dostał kinderka od babci to zaczekał aż się rozpuści w buzi a później wszystko wypluł na podłogę - było za słodkie. Herbatkę słodzą mu miodem. Uważam że głupota jest popadanie w paranoje i całkowita rezygnacja z cukru i eliminowanie dzieciom słodkich smaków... to pierwszy smak jaki dziecko poznaje (z mlekiem matki)

Gość gość
Akurat moje dzieci lubią napoje Jupika, ja jestem spokojna bo nie ma tam konserwantów i cukru, wodę też lubią.

Daję moim dzieciom bobofruty. Jedno pije chętnie, drugie nie chce. Obojgu nie daję za to słodyczy. Dzieci nie mają nadwagi, a nawet ważą mniej niż przeciętne w ich wieku. Ząbki są ok. Nie wie o co tyle krzyku. Żeby nie wpie rdzielać chemii trzeb by było mieć własny sad.

Gość damaśka
Ja też nie widzę nic złego w podawaniu dzieciom takich napoi jeśli tylko są bez konserwantów, a jupik jest słodzony stewią, moje dzieciaczki też go lubią. Poza tym pija też wodę z cytryną.

Gość gość
Wode z cytryna, z sokiem malinowym albo z miodem. Lubia to moje dzieciaki i pija w domu, ale do szkoly przeciez im nie dam zreszta popadamy chyba w paranoje. Ktos wspomnial o jupiku-bardzo smaczny , bez konserwantów i ze stewia zamiast duzej ilosci cukru.

Gość wsciekla123
Wszystko sie niby zgadza oprocz tego ze tak naprawde te osoby ktore tu najglosniej krzycza o tych napojach kupnych to do szkoly dzieciakom daja wlasnie kupna buteleczke-widze w plecakach. Najwazniejsze, zeby po prostu dobrze wybierac i czytac etykiety bo nie wszystkie kupne sa zle na litosc.