Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Spinka89

SZUKAM WSPÓŁTOWARZYSZY DO 14 DNIOWEJ GŁODÓWKI OD 20.08.2012 !!! ZAPRASZAM :)

Polecane posty

Witam! szukam wspierających mnie towarzyszy głodówki, mam dość mojej wagi i źle się z nią czuję ! jeśli masz podobnie - wspierajmy się wzajemnie w walce o lepsze samopoczucie ! W GRUPIE SIŁA :) ZAPRASZAM

Gość TakaJa27
Ja sie chętnie dołączę;) chętnie zrzuce pare kilo, nie mam właściwie nadwagi ale lepiej sie czuje jak waże mniej. Tak czy siak przede wszystkim zrobię ja z myślą o zdrowiu, czytałam ze głodówka jest dobra w przypadku chorób skory a ja sie obecnie z taka borykam. Maści pomagają ale idzie to strasznie wolno. Chce ten proces leczenia jakoś wspomóc:) Mam nadzieje ze damy radę razem:)

Następne dziewczęta chcą chudnąć z mięśni, a nie z tłuszczu? "czytałam ze głodówka jest dobra w przypadku chorób skory" Mogę prosić o wiarygodne źródło? Lub łopatologiczne wytłumaczenie, jakie niby procesy fizjologiczne za tym stoją? Za prof. dr hab. Łysiak-Szydłowską: - 14 dni głodzenia powoduje niebezpieczną utratę beztłuszczowej masy ciała. - 5 dni bez żywienia - wzrasta podatność na infekcje. - granicą głodzenia jest 5-7 dni.

Gość literka z komputerka
Elvis najpierw to trzeba dziewczynom uświadomić, że głodówka nie służy do odchudzania. Największa głupota to właśnie podejście, nie jem schudnę. Owszem można przeprowadzać długie głodówki, nawet 40-dniowe. Ale to są głodówki lecznicze i trzeba umieć w nie wejść i z nich wyjść. Głodówka może wyleczyć z chorób skóry. Jeśli choroba jest wynikiem alergii pokarmowej, albo grzybicy to głodówka wyleczy. Jeśli chcesz poczytać o głodówkach itp, dostać informacje na temat książek w tym temacie itd to wystarczy wejść w dział zdrowie i uroda i tam poszukać.

Gość TakaJa27
Dokładnie tak...trzeba umieć w nią wejść i z niej wyjść...dlatego wątek nie ma tytułu "głodówka od dziś" tylko od przyszłego tygodnia- kilka dni na wejście w głodówkę. Zasady wychodzenia z głodówki znam. Wychodzi sie tyle samo czasu co sama głodówka, początkowo tylko na wydarzeń w warzyw lub soku z grejfruta. O leczniczymi wpływie głodówki ( głodówki a nie głodzenia) przeczytałam masę artykułów i chce spróbować. Nie wszyscy stosują głodówkę by schudnąć. Zreszta jeśli ktoś ja chce zastosować jako proba zrzucenia zbednych kg to tez moze zadzialac. Mozna to potraktowac jakko wstęp do zmiany nawyków żywieniowych, bo po takiej głodówce zmieniają sie strasznie smaki ponoć, ludzie którzy stosują głodówki wypowiadali sie tez na tym forum ze po nich nie mieli już ochoty na słodkie czy tłuste. Starajmy sie nie osądzać, pozwólmy ludziom próbować. Jak ma sie człowiek uczyć na błędach to lepiej żeby uczył sie na własnych niż cudzych:)

literka z komputerka "Elvis najpierw to trzeba dziewczynom uświadomić, że głodówka nie służy do odchudzania. Największa głupota to właśnie podejście, nie jem schudnę." Dokładnie. "Owszem można przeprowadzać długie głodówki, nawet 40-dniowe. Ale to są głodówki lecznicze i trzeba umieć w nie wejść i z nich wyjść." Głodówki w tym wymiarze - tylko i wyłącznie za zaleceniem i pod kontrolą lekarza. Bo głodując miesiąc, czy więcej można sobie zrobić już naprawdę poważną i nieodwracalną krzywdę. "Głodówka może wyleczyć z chorób skóry. Jeśli choroba jest wynikiem alergii pokarmowej, albo grzybicy to głodówka wyleczy. " W praktyce ma to zastosowanie w bardzo niewielu przypadkach. A i choroba czasem powraca, po wznowieniu przyjmowania pokarmów. TakaJa27 "przeczytałam masę artykułów" W Internecie jest mnóstwo bzdur i naprawdę trzeba je uważnie sortować. "Zreszta jeśli ktoś ja chce zastosować jako proba zrzucenia zbednych kg to tez moze zadzialac." Zadziała na pewno. Tylko że zrzucone kilogramy w 70% nie będą pochodziły z tłuszczu. A obniżonego metabolizmu się tak łatwo nie rozpędzi. "Mozna to potraktowac jakko wstęp do zmiany nawyków żywieniowych," Można. Ale maks kilka dni, plus wejście i wyjście, a nie dwa tygodnie czy więcej. "Starajmy sie nie osądzać, pozwólmy ludziom próbować." Nie osądzam, uprzedzam. Każdy ma wolną wolę i robi to co uważa, ale wolno mi ostrzec/wypowiedzieć opinię. "Jak ma sie człowiek uczyć na błędach to lepiej żeby uczył sie na własnych niż cudzych" A to przysłowie to nie brzmiało dokładnie odwrotnie? ;) Zdrowie ma się tylko jedno, lepiej na nim nie eksperymentować. Pozdrawiam.

Gość literka z komputerka
Elvisie jeśli ktoś choruje na grzybice wewnętrzne, które wychodzą po prostu już na skórę i on o tym wie to i tak nie będzie jeść tego co przed chorobą. A po głodówce to już w ogóle będzie uważał. Za duży strach przed nawrotem choroby. TakaJa bardzo dobrze, że czytasz i jesteś świadoma. Tylko dla osoby chcącej tylko schudnąć to nie wiem czy to jest dobra metoda. Osoby nastawione tylko i wyłącznie na zbicie wagi niestety, ale nie wchodzą w głodówki prawidłowo i z nich prawidłowo nie wychodzą. Oczywiście każdy dorosły człowiek za siebie odpowiada i zrobi jak chce. Jeśli ktoś się nakręci i zobaczy kg mniej po jednym dniu, to on nie będzie już słuchał co ma robić jeśli wcześniej nie szukał informacji i dobrze nie zaczął.

Gość witaminkaB12
hej, a od kiedy planijusz/planujecie glodowac? ja sie wciaz waham, ale wolalabym najpierw zrobic jakies 10-dniowe wprowadzenie... myslalam zeby tak np od pon 27.08 zaczac ale nie wiem co Wy na to? ewentualnie moge byc z Wami duchem :D

Gość witaminkaB12
przepraszam nie zauwazylam ze w temacie okreslilas date:) to ja bym zaczynala najwyzej tydzien pozniej, bo wolalabym najpierw troche jeszcze zgubic kg normalna dieta... chociaz... hmm jeszcze pomysle :)

wiem , że są odpowiedzi za i przeciw ... wiem, że głodówka to nie to co powinnam zrobić ale chcę spróbować jeśli nie wytrwam to nic się nie stanie chcę mieć tu wsparcie i stąd ten temat :) wszyscy są tu mile widziani :)

Gość Barana Krowa
Kolejne tłuste dupy decyduja się głodzić przez poł miesiąca, aby później rzucić się psychicznie na jedzenie i straconą przez ten czas wodę uzupełnić tłuszczem. Gratuluję pomysłu. A przez tą głodówkę będziecie się żywić własną kupą z jelit. Smacznego deliszys

Gość ewa z tczewa*
a dlaczego nie wchodzicie na top "głodówka zmieniła moje życie czas to powtórzyć"? Tam jest rotacja, jedni przychodzą, inni odchodzą. I można stare posty poczytać, gdzie ludzie dzielą się wrażeniami i wspierają:)

Ja planuję głodówkę, ale dopiero od 2 września, Witaminka - Ty chcesz się jeszcze wsttrzymać, to moze razem zaczniemy? Ja planuję od poniedziałku być na diecie owocowo-warzywnej więc przez 13 dni) i od 2 września zaczać głodówkę. Ale ja chcę ja przeprowadzić z myślą przede wszystkim o oczyszczeniu organizmu. Czuję się chora. Nie jestem na nic chora, ale czuję się schorowana, stara, bez młodzieńczej werwy. Mam wrażenie, że wręcz widzę jak we mnei zalega zło. Sęk w tym, ze kiedyś robiłam głodówki 5 dniowe na herbatkach ziołowych i sokach z kartoniku rozcieńczonych wodą. Czułam się super. Raz spróbowałam głodówki na samej wodzie i po 3 dniach musiałam sobie darować, bo czułam się bardzo źle i bardzo osłabiona. Ale wiem, ze tylko głodówka na wodzie jest taką najbardziej oczyszczającą. Wiem, ze głodówka spowalnia metabolizm i potem kilogramy wracają. Jestem tego swiadoma. Postaram się jedna, jeśli się uda, aby nie wróciły wszystkie tylko max połowa. Ktoś chetny, aby zacząć od 2 września głodówkę, ale przed tym porządne przygotowanie?