Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malaala

jak znalazłyście pracę?

Polecane posty

Gość 3213213123
słyszałam tu kiedyś ciekawą opinię, że pracowanicy rekrutowani przez typowych profecjonalnych rekruterów sa najczęsciej do dupy, przynajmniej w niektórych branzach, tamchodziło o informatyczną. Bo ci cali rekruterzy uczą się książkowych bzdetów, a nie maja pojęcia o branzy do której rekrutują i nie potrafia sprawdzic rzeczywisctych umiejętnosci, patrza na wykształcenie, strój i minę kandydata co z jego przydatnoscią do pracy ma g.... wspólnego

Gość 3213213123
- przychodzi w jeansach i koszulce - zauwazylam, ze jak komus zalezy to sie porzadnie ubierze. przynajmniej na rozmowe i to kolejny przykład imbecylizmu rekruterów, nie wiem co ma jedno do drugiego??? Ostatnio szukam prac jako opiekunka i głupio mi isc na rozmowę odstrzelona w jakieś cuda, w końcu to nie praca biurowa... Poza tym w stroju w kórym się czuję dobrze- jak własnie dzinsy i koszula, czuję lepszy komfort, i wtedy mozna tez lepiej wypasc

Ja raz brałem udział w profesjonalnym rekrutowaniu przez psychologów i odpadlem heh. A kilka razy przez ludzi z branży i zawsze dostawałem angaż. Coś w tym jest.

Gość uupupup
I w górę ..... :p

Gość fredro
witam wszystkich, jestem w trakcie poszukiwania pracy, jestem po zarządzaniu zasobami ludzkimi studia zaoczne w tym roku sie obroniła, mam 39 lat, i jeśli chodzi o wiedzę szkolną to jak najbardziej autoprezentacja, jak najlepiej napisać cv i jak najlepiej zaprezentować się na rozmowie, uśmiechać się nawet wtedy kiedy mamy same zmartwienia, przyjmować pozycje otwartą i o czywiście entuzjastycznie patrzeć na świat nawet wtedy kiedy nie mamy co dziecku dać do jedzenia, żeby tylko jak najlepiej wypaść na rozmowie żeby to nas tam zechcieli, ale w zeszły wtorek usłyszałam zupełnie co innego żeby pokazać sie takim jakim jesteśmy naprawdę nie grać i nie udawać kogoś innego bo w ciągu pół godziny to wyjdzie, gdzie jest prawda kto ma rację :-)

pierwszą wiele lat temu, kiedy bezrobocie było 20% znalazłam normalnie, wysyłając CV (ogłoszenie w biurze karier). Następne robota to było zwykłe podkupienie. Osoba poznana w pracy - klient - proponował mi lepsze warunki i przeszłam do nich. Obecna firma to "dziecko" koleżanki - klientki poznanej w pierwszej pracy, uznałam, że lepszej roboty nie znajdę. I bardzo się cieszę, ze z nią pracuję

a ja obie, które znalazłam to przez CV, a wybierali mnie bo im się spodobałam z usposobienia, hehe jestem właśnie otwarta osobą, może wyglądam na inteligentną hehe;) obie to małe firmy,w których jestem jedynym pracownikiem, a szefowie chcą mieć kogoś z kim się mogą dobrze dogadać

Gość kruszynamowmi
ja znalazłam przez Goldenline (tam czasami dostaję też propozycje pracy). Pracowałam na studiach jako recepcjonistka w olbrzymiej korporacji. Po studiach (socjologia) zaczęłam szukać pracy biurowej- na rozpęd. Dostałam po pierwszej rozmowie na jaką byłam zaproszona i pracuję tu już ponad rok. Mała firma consultingowa, nie narzekam ani na pensję, ani na warunki, tylko praca dużo cięższa i bardziej stresująca od poprzedniej. Ps. nie jestem superatrakcyjna, ale wzbudzam zaufanie i jestem pracowita :) Powodzenia!!!

Gość fredro
czyli jednym słowem odpuścić sobie gierki autoprezentacyjne i wytwarzanie sztuczności wokół siebie, zapomnieć o socjotechnice po prostu liczyć na szczęście że właśnie moja osobowość i aparycja spodoba się potencjalnemu pracodawcy, ale jeśli nigdy na takiego nie trafimy, mam duże doświadczenie z pracy z ludźmi i nie potrafię tego wykorzystać, uczyłam się pisać profesjonalne cv, nauczyłam się wszystkiego o co mogą zapytać na rozmowie, i nic, zawsze mają masę ludzi i do mnie nie oddzwaniają, jeśli już to tylko takie firmy które proponują tylko prowizję sprzedaż III filaru i na własnej działalności

Gość panna marianna
Pierwsza praca - poprzez agencje pracy i znajomości tzn w pierwszej kolejności skontaktowała się ze mną agencja pracy, potem okazalo się iż klient szukający pracownika to znajomy teściowej więc mnie wzięli. Praca była jednak okropna. Druga praca - z ogłoszenia Trzecia praca - własna działalność - założyłam sama i teraz myślę o zatrudnieniu współpracowników.

Gość gość
każdy sposób jest dobry, jak byłam młodsza i miałam małe doświadczenie to myślałam ze dobrą pracę można mieć tylko po znajomości. Często tak mówią osoby nieparadne życiowo żeby znaleźć usprawiedliwienie dla swoich niepowodzeń.

Gość gość
zdarza się tak, a jestem zdania, że każda metoda jest OK. Tutaj http://praca-podlaskie.pl/praca-w-krynkach/ eksperci twierdzą, ze warto próbować z pracą nie tylko przez portale internetowe, ale też osobiście roznosić CV , a także wysyłać pocztą.