Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trudy życia codziennego

Jak przeżyć za 5 zł do poniedziałku ?

Polecane posty

Sytuacja wygląda tak, że jestem samotną matką z synem. Pracuję w Lidlu na kasie i wypłata się opóźniła do poniedziałku. Mam w portfelu tylko 5 zł i żadnych oszczędności. Oszczędności wszystkie jakie miała poszły na życie. Trudno jest cokolwiek odłożyć pracując na kasie. Rodzina i znajomi też mają krucho i sami pożyczają, więc nie mogę na nich liczyć. Byłabym wdzięczna za jakakolwiek pomoc. Dziekuję Aneta z Olsztyna

Gość no niestety ignorancja
Moze cię ktoś wesprze dobrym słowem, ale wątpię.

Gość wiśnieska
gdzie tatuś?

Gość rumparara
alimentow żadaj! i doksztalc sie,znajdz inna prace!

Gość może masz jakieś zapasy w domu
nawet na same pieczywo, mleko, jogurt 5 zł to malutko, ale pożyczyć i oddać łatwiej małą kwotę. Chyba bez pożyczki się nie obejdzie... może uda się pożyczyć od koleżanki czy sąsiadki...

Mąż odszedł ode mnie 1 rok temu i wtedy zostałam sama, dlatego mi tak trudno teraz samej żyć.

Gość może masz jakieś zapasy w domu
Nie wiem, jak jest w Olsztynie, u nas jest akcja stowarzyszenia Droga "paczka dlapotrzebujących" i co 2 tygodnie osoby potrzebujące mogą nieodpłatnie dostać paczkę żywnościową. Może zorientuj się, może i u was jakaś organizacja prowadzi tego typu akcje. Tak nawet na przyszłość, jeżeli sytuację masz na codzień trudną. A teraz najlepiej pożyczyć, albo zapłacić na debet...

Gość wiśnieska
alimenty są?

Gość 45y467
Co za upośledzeni ludzie zakąłdają takei tematy. NIedawno był podobny temat. Autorko,jak eniw iesz co zrobic,to stan na ulicy i zacznij zarabiac jako prostytutka.

Gość 45y467
trudy życia codziennego Zebranie,naciąganie w PL jest karalne.

Gość kogkg
jesli twoj syn chodzi do szkoly ta sa tam jakies stypendia , zapomogi-fakt z e buda bidna ale moze by sie na cos zalapal-olsztyn to dno , prowincja wiec nie gadajcie ze trza se znalezc nowa prace -to nie warszwa

Gość 45y467
Ignarashi niedawno było o 6 złotych.

Gość spier...prowokatorko
ja pracuje jako kadrowa w markiecie GLUPIA PROWOKACJA BO WYPLATA NALEZY SIE DO 10 ,KAŻDEGO MIESIACA A POZATYM TO ŻADEN PRACODAWCA SZCZEGÓLNIE TEGO TYPU CO LIDL NIGDY BY SOBIR NA TO NIE POZWOLIL BO GROZA KARY ETC.

Gość Govinda
ja jestem z olsztyna, ale obecnie mnie tam nie ma pracujesz w lidlu niedaleko uwm-u?

Gość gollestan
a co gazet nie czytacie ?co z tego z ej est kodeks pracy i kary dla pracodawcow - jak nieplacenie w terminie i nie w pelnej wysokosci to plaga? wszyscy pracodawcy to skurwiele pojebani-kupi se taki super bryke -ale pracownikm nie zaplaci w terminie

Gość zupełnie nie rozumiem
Oby taki los sięgnął tych rządzących pasibrzuchów, których interesuje własny napchany bęben i pełna kieszeń.

Gość pracuje w olsztynie
w lidlu, wyplata byla 9tego poza tym lidl zawsze płaci przed czasem i dość dobrze placi kolezanko klamczucha

Gość Govinda
ile jest lidlów w olsztynie? tylko tam obok UWMu?

Tak w tym Lodlu pracuję. To, że mam trudną sytuację życiową, nie znaczy bym hańbiła się pracując jako prostytutka. Nie słyszałam o takich paczkach dla biednych, ale na pewno się rozejrzę. Wiem, że trudno jest uwierzyć komuś, komu brakuje, ale trudno jest uwierzyć Wam, że żyjecie pod dostatkiem w dzisiejszych czasach. A jeśli dajecie sobie radę to jesteście w tej lepszej sytuacji niż ja, bo ja tak nie mam. Lidl niestety nie wypłaca na czas i nie jest to pierwszy raz, kiedy tak postepuje.

Gość 23423423423
nawet jesli jest naciągaczką, to co wam szkodzi dac 20 zł? Przeciez kazdy tu zarabia do 5 - do 100 tys. złotych

Gość 45y467
trudy życia codziennego zostan prostytutką,nie jest to zabroniopne przez prawo i podatków nie trzeba pąłcic,a aksy bedziesz miałą sporo.

Gość gollestan
znam pracodawcow skurwieli -co miesiacami zwlekaja z wyplata- naprawde -rynek pracy jest tragiczny

Gość anjananjanajanajnakjnkl
nie rozumiem takiej sutuacji w lidlu z tego co wiem już tak źle się nie zarabia, dlaczego nie oszczędzasz pieniędzy? nie muszą to być duże sumy oszczędzaj nawet po 20zł ale po jakimś czasie coś ci się uzbiera.ja sama nie mam za dobrej sytuacji i zarabiam mniej niż minimalna krajowa a jakoś daję rade, ale trzeba wydawać pieniądze z głową!

Gość pigipigiiiiiiii
nie da rady chyba, że masz jakieś zapasy jedzenia? musisz kogoś poprosić, o chociażby 50 zł, powiedz, że oddasz po wypłacie może np. jakaś sąsiadka pożyczy? ode mnie sąsiadka ostatnio pożyczyła oddała na czas ewentualnie zastaw faktycznie coś w lombardzie z domu.. niby dopłacisz procent przy odbiorze tej rzeczy..no ale to będzie taki jakby kredyt..

Gość pigipigiiiiiiii
ps. darujcie se te złote rady typu oszczędzaj co miesiąc itd nie rozumiecie, że może ona nie ma z czego oszczędzać? ile może zarobić w tym lidlu? maks 1500 na rękę opłaty, zostanie jej z tysiąc i z czego zyć?jeśc, ubrać dziecko?

Postanowiłam, że może pójdę teraz do kościoła i zapytam się o te paczki dla biednych. Może ksiądz będzie coś wiedział. Pójdę też po ludziach, więc może coś uskładam. Dziękuję za rady te dobre i złe. Będę wieczorem.

Gość wiśnieska
nie odpowiedziałaś co z alimentami?

Gość gollestan
sciagalnosc alimnetow wynosi 10% czy cos kolo tego-coz kaplani i politycy uwazaja kobiety i dzieci za gówno i nic dla nich nie robią-na to pierdolone jeban eeuro poszlo 81 miliardow- ilez za to mieszkan mozna by zbudowac-pomoc bezrobotnym dozywic dzieci , polepszyc opieke zdrowtną-ale ci pojebani politycy wpierdolili w euro kupe forsy - i gowno z t ego jest