Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nystatynka

Jak wygląda wizyta ciążowa u ginekologa?

Polecane posty

Gość nystatynka

Jakie badania robi lekarz i jak długo trwa taka wizyta?

Gość paplitos
Zależy od lekarza... U mnie położna mierzyła ciśnienie, sprawdzała wagę, potem lekarz sprawdzał wyniki badań, dawał skierowania na następne, badał mnie na fotelu, w szpitalu gdzie było usg w gabinecie miałam też usg robione, pytał jak się czuję, przekazywał zalecenia, odpowiadał na pytania... W sumie wizyta od 20 do 40 min. trwała.

Gość mam dopiero 2 wizyty za soba
Najpier na fotel,raz dwa macanko. Potem cisnienie i waga. Przejzenie wynikow,wypisanie skierowania, ew. jakies moje pytania. Moje wizyty trwaly gora kilkanascie minut. Czy na nastepnych bedzie badanie ginekologiczne to nie wiem, moja kolezanka przez cala ciaze nie zostala ani razu zbadana. Wiec to zalezy od lekarza. Ja bym bez takiego badania czula sie niepewwnie,czy wszystko gra, tymbardziej ze usg dopiero przede mna.

Gość karafiorowa
ja już za sob 3 wizyty:)) 12 tydzien ciąży pierwsza rozpoznanie- badanie macanko, później usg, sprawdzenie badań, zalecenie następnych, przepisanie witaminek i rozmowa czas ok 15 min. druga wizyta, też macanko, usg trwało troszke dłużej, zobaczenie malęństwa, usłyszenie serduszka,sprawdzenie ciśnienia, wagi, wypisanie karty ciąży, dalsze badania i rozmowa ok 20 min trzecia wizyta- usg genetyczne na przeziernośc karkową, usg pochowowe i brzuszne, dużo dłużej trwało, sprawdzenie wszystkich norm, dzidzius juz przypomina dzidziusia, widać rączki, nózki itp- niesamowite:)) standardowo cisnienie , waga, uzupelnienie karty ciąży , dalsze zalecenia czas ok 30-40 min no i tak co miesiąc ponoc będzie:))

jestem w 28 tc i każda wizyta przebiega tak samo : u położnych waga, ciśnienie + ogólny wywiad u lekarza sprawdzenie wyników, badanie na fotelu, wypisanie skierowania na kolejne badania i pogadanka o samopoczuciu i finito ogólnie wszystko trwa jakieś 15-20 min :)