Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Shudoku

Ciąża u młodej kobiety.

Polecane posty

Gość Shudoku

Witam, Jestem młodym mężczyzną, wiem że forum przeznaczone jest dla kobiet, jednak mam bardzo delikatny problem, który może pomoc mi jedynie kobieta, ewentualnie specjalista. Mianowicie od dwóch miesięcy jestem aktywny seksualnie z moją dziewczyną. Jesteśmy młodymi kochającymi się ludźmi. Ostatnio spędziliśmy kilka wakacyjnych dni sam na sam nad jeziorem. Zaaranżowałem kilka intymnych, romantycznych chwil i współżyliśmy ze sobą. Zadbałem o tzw "bezpieczeństwo" zawsze miałem na sobie prezerwatywę o wysokiej jakości. Nie zawsze nasze współżycie kończyło się, pełną satysfakcją w sensie ejakulacyjnym, a jeśli taka satysfakcja była, to jak najszybciej usuwałem swój członek. Nigdy nie dostrzegłem uszkodzenia prezerwatywy, jej pęknięcia czy coś tego typu. Nadmienię, że jedynie dwukrotnie zrobiliśmy coś na zasadzie "przymiarki" mianowicie, włożyłem członek bez prezerwatywy aby sprawdzić różnicę, jednak nie kochaliśmy się nigdy w ten sposób. Po powrocie moja dziewczyna zaczęła się czuć inaczej. Do jej rodziców chyba doszło do zrozumienia, że puścili swoją córkę z dorosłym mężczyzną i wypytywali ją o jej intymne szczegóły, do tego doszła złośliwa siostra, koleżanka i tak rozpoczęła się nagonka na ciążę. Po tej całej nagonce, moja dziewczyna stwierdziła, że czuje się inaczej. Cały dzień ma mdłości, boli ją głowa, czasem myśli że ma gorączkę. Podejrzewa, że mimo ostrożności mogła zajść w ciąże. Rozmawiałem, ze starszymi przyjaciółmi i mówili że szanse są bardzo znikome, aby zapłodnienie miało miejsce. Wiem, że zapłodnić kobietę nie jest tak prosto, bo są małżeństwa które latami starają się... Słyszałem, że stres i strach przed ciążą może wywołać symptomy ciąży (tzw Ciąża rzekoma/urojona). Po przedstawieniu sytuacji chciałbym obiektywnej opinii. Jakie są szanse, że faktycznie moja dziewczyna może spodziewać się dziecka ? Wiem, że test rozwieje nasze wątpliwości, ale strasznie się go boi, więc moje pytanie brzmi jak przygotować ją ? w jaki sposób rozmawiać? może znacie jaką stronkę z poradami ? Proszę o rzetelne odpowiedzi. Dziękuję z góry Pozdrawiam

Gość jejfjfklbsbn
Widzę że jesteś normalnym facetem to ci odpiszę :) Powiedz tylko kiedy była ostatnia miesiączka?? Jak nie wystą piła po ok 35 dniach lub więcej niż tydzień po terminie spodziewanym to zróbcie test ciążowy. Kosztuje kilka zł w każdej aptece. Jeśli negatywny to ciąży nie ma. Poczekajcie tydzień jeśli okres nie przyjdzie niech idzie do ginekologa. Mógł go przesunąć nawet wyjazd nad jezioro. Na 99% ciązy jednak nie ma jeśli gumka nie pękła lub nie zsuneła się. Ona wmawia sobie a dokłada jeszcze koleżanka. Naprawdę nie ma się co bać.

Gość Exetta
Trudno powiedzieć, jak przygotować się do zrobienia testu.. Nie ma sensu się stresować i spinać. Może porozmawiajcie raczej o ewentualnych skutkach, jak każde z was widzi przyszłość i co zamierzacie.

Gość jejfjfklbsbn
Moja dobra razda -pokaz jej jakieś forum dla kobiet które starają się latami o dziecko i wytłumacz że wcale nie jest tak łatwo. Że kobieta to nie tak prosty organizm a ciąża zdarza się niezwykle zadko podczas używania prezerwatywy. Ja np. Już rok się staram. Nigdy nie używaliśmy zadnego zabezpieczenia. i co?? Dalej ciązy nie ma. Albo jeszcze lepiej pokaż dziewczynie moją wypowiedz. Test nie gryzie. co ma być to będzie. Albo weź sprawy w swoje ręce-Ty kup test popros by nasiusiała do kubeczka pipetką(będzie w opakowaniu) nanieś kilka kropli na okienko testowe i odczytaj wynik. Ona nawet nie musi tego robić. Ważne abyś kupił test płytkowy a nie strumieniowy. Mam nadzieje że pomogłam.

Moze Cie nie pociesze,ale prezerwatywa to nie koniecznie niezawodny srodek. Niedawno urodzilam dziecko,wlasnie z zabezpieczenia z prezerwatywa i napewno nie pekla,maz kazda sprawdzal przed wyrzuceniem,wiec zawsze jakis tam % wpadkowy jest..radze,zeby dziewczyna tez sie jakos zabezpieczyla :)

Gość Exetta
Nie piszesz, czy są powody do niepokoju - tzn. spóźnia się miesiączka. Same mdłości i zmiana samopoczucia nie są dowodem ciąży.