Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sima

anglia-i Polacy(polacy?)

Polecane posty

Gość do hahahahha
tak bo CI "normalni" siedzą pukrywani po domach albo się ich mija i nie wiesz,że to Polak.

Gość sima
moor..dobra aluzja-anglicy w pl-no szpanuja-tyle ze zapominasz o czyms-my POLAXY w uk to raczej jestesmy by zyc..nie tylko te przyjemnosci-natomiat do P[olski to raczej jezdza ludzie na wczasy a wiemy ze na saksach to wychodza z najb kulturalnych -dekle na maxa.. tutaj w jukej np-bo o tym mowa-my tworzymy swoja ojczyzne i nie ze mamy gdzies angoli czy w ogole te 37 grup etnicznych-ktore msowo zasiedlily GB..my musimy dac rade tak by wilk byl syty i owca cala-problem jest jeden-nasza mentalnosc nie moze sie zdewaluowac w przeciagu hm..od powstania EU..ona raptem ewoluuje..i to bez rezultatow..zdecydowana wiekszosc rodakow robi trzode-poczuc funa to pana boga za nogi zlapac..to jest ta antymoralnosc..czy tez jeden z przykladow-dlaczego?a moze..im off..cholera wie jak odpowiedziec na to..bo przejsc obojetnie nie mozna..zawsze to bedzie odczuwalne..moze za 30 lat jak te pokolenie tych juz powojnie ludzi w jukej-my pokolenie euro-bedziemy zdecydowanie fluence-teraz i tu ..wciaz zadaje sobie pyt czy ja ..ja np dam rade zachowac ten wew kodeks czy tez..zwyczajnie ubiore sie w wilcza skore.

Mój tata specjalnie jezdzil 500 km tylko żeby być u swoich przyjaciol polakow na przyjeciach urodzinowych a nie jakis libacjach czy cos

Mój tata specjalnie jezdzil 500 km tylko żeby być u swoich przyjaciol polakow na przyjeciach urodzinowych a nie jakis libacjach czy cos

Gość sima
hm moze to rzeczywiscie klopot-kiedy ie nie ma dzieci i pewne pokolenie razem sobie ie trzyma...sama juz zakrecilam sie. panela-otoz to-poswiecenie..i na pewno przyjazn.

Gość sima
przepraszam za ang slowka..przysiegam nie szpanuje.(uh)

Gość gigi gigi
dołożę jeszcze: - w każdej pracy usiłują ukraść cokolwiek, nawet rzeczy kompletnie im nie potrzebne - ciągle gadają o tym, ile kto ma tygodniówki, ile na zarabia na godzinę - ciągle gadają o benefitach i mają pretensje, ze są za niskie

Hmm tak się czepiacie polakow a przeciez ludzie po prostu tacy sa anglicy niektórzy wcale nie pracuja i utrzymuja się tylko z benefitow a czepiaja się polakow że im prace zabieramy a oni sa po prostu zbyt leniwi żeby isc do pracy i tyle z tego że polacy pracuja i placa podatki to oni maja benefity a wiec ? ... Naprawdę nie upychajmy wszystkiego do jednego worka

Gość gigi gigi
tak, ale ci Anglicy są u siebie - a my jesteśmy u nich gośćmi

Trudno.. I jak jakis polak robil cos glupiego to od razu mi było wstyd za tych polakow naprawdę bo co sobie anglicy moga wtedy pomyslec ? Że wszyscy tacy sa w polsce

Gość sima
ooo i tu sie zacznie dyskusja..mialam zasilkji-i to dlugo i zlego slowa nie uslyszalam od angola ze bla bla..natomiast od bliskich mi znajomych-dostalam dolownie po pysku--tak to byli POLACY,.no i?ten wor jest okropny i nie chce sie go zapelniac aleludzie sie sami prosza.. gigi...otoz to..tu jestesmy goscmi..i anglicy szanuja gosci a polacy nie szanuja gosciny.i tyle. sorki ale w tej kwestii jestem bezkompromisowa..jak nigdy.;)

To co jak my jestemy u siebie to się mozemy sle zachowywac i traktowac inne narodowosci z wyższością ? No raczej nie

Gość sima
panela...na polaka do obcokrajowca nie powiem zlego slowa tutaj i w gronie raczej naszych-jestem na tyle otawrta ze szczera-gdzies chyba ta klase trzeba miec-morale rowniez.

To co jak my jestemy u siebie to się mozemy sle zachowywac i traktowac inne narodowosci z wyższością ? No raczej nie a ludzie sa rozni sa ci zli i ci dobrzy raz jak szlam z kolezanka w miescie to na jakiejs ulicy jechali jacys rasisci i moja kolezanke jajkami obrzucili i co to jest dobre ?

Gość sima
panela..tak -wszedzie trza miec kulture ale zagranica ..w anglii mozna miec b duzo gdzie w pl doslownie no moze z 20procent)dlaczego tu miliony rodakow jest wciaz) ..pokolenia angoli pracowaly na to by eu otworzyla i nam granice ..tak tak i my pl narod okupilismy to chocby defensywa w czasie 2 wojny sw ze strony anglikow ..jednmak chce podkreslic ze zbytnie wybieganie przed szereg nie ma sensu..

Trzeba się zachowywać z kultura i tyle i to wszedzie i w stosunku do kazdego i tyle. A co do tych ich malych gett" to niech sobie maja tylko niech się dobrze zachowuja

Gość do hahahahha
Sima- my Polacy w Angli to małe piwo w porównaniu do muzułmanów. My nie mamy -8 dzieci. Co najwyzej dwoje a i tak najczesciej dzieci siedza w PL. Albo po prostu wyjezdza jeden rodzic, albo ludzie zostawiaja dzieci u dziadkow albo po prostu ludzie sa bezdzietni. Muzulamnie tam sie rzadza jak u siebie. Autentyczna historia- muzulanin poszedl do sadu za to ze na drodze do jego meczetu kobieta miala w oknach śwniki- kolkcjonowala sobie po prostu gipsowe czy tam pluszane. I kobieta musiala je zlikwidowac! Wyrokiem sadu! To jest paranoja. My nie zawlaszczamy sobie ich ziemi (tam gdzie zostal postawiony meczet wg muzulman nie moze stac juz nigdy! nic innego, nie ustanawiamy wlasnych praw) To,że śpią Polaczki na dworcach itd. to sami anlgicy rozumieja, ze to nie jest grupa reprezentatywna. w kazdym narodzie taki chłam jest. niestety. Panela widzę,że mamy bardzo podobny pogląd i doświadczenia. Dziewczyny ja naprawde uwazam, ze tylko trzeba chciec! I wiedziec z kim sie zadawac. Nie narzekac za bardzo tylko starac sie cos zmieniac! bo narzekaniem to sie niczego nie zdziala. Dla mnie pierwszym krokiem ku zmianie jest dobry przyklad. ja nie bede swoich zasad, wartosci morlanych i w ogole zyciowej poprzeczki obnizala tylko dlatego, ze ktos tam cos tam ;)

Gość do hahahahha
Ok, ja lecę spać. Powodzenia dziewczyny gdziekolwiek jesteście ;) I trzymajcie Polacy poziom! ;) Dobranoc

Gość alicja asdfghjkl
Polacy mysla ze jak widza innego polaka to musza zostac przyjaciolmi odrazu. j Juz kilka razy mialamsytuacje ze zaczepiali mnie polacy i jak nie reagowalam to zaczely leciec teksty, ze udaje ze nie rozumie, ze ja taka i owaka.. wreszcie kiedys nie wytrzymalam i opier... kolesia za to bo kretyn nie pomysli ze nie wazne czy jest polakiem czy nie i czy jestesmy w anglii czy polsce to na glupie odzywki nie musze reagowac tylko dlatego ze jestesmy jednej narodowosci.. Lubie pogadac z pania w polskim sklepie i mam znajomych polakow ale nie bede na sile szukac polskich przyjaciol skoro swietnie sue dogaduje z innymi narodowosciami..

Gość alicja asdfghjkl
Zasilki sa dla ludzi, jesli ktos pracowal i stracil prace i mu sie nalezy to jak naj bardziej, macierzynski itp - pracowalo - nalezy sie - super. ale wnerwia mnie kiedy maz pracuje w anglii i tu pobiera wszystko co mozliwe na rodzine a zona z dziecmi jest w polsce. Albo kombinuja zeby dostac mieszkanie a stac ich na kupno albo wynajem. To nie jest wporzadku..

Gość sima
do hahaha...no racja-ja tez nie bede obnizac ,zmieniac i etc zasad pogladow-ale z checia pogadam o naszych doswiadczeniach.:)to tez uczy..... alicja..aa wlasnie-kwestia zasilkow..to juz odoma i gomora jak kombinuja-jestem tlumczem i widze czego oczekuja ludzie-jak wycyganic kase od panstwa-ja z kolei im mowie ze sorry-nie wchodze w takie uklady i czee..to jest lipa.

Gość Marko-Polo
POLSKA-ANGLIA-POLSKA przewóz osób, paczek, mebli, motocykli, quadów i rzeczy wartościowych. Przeprowadzki PL-UK-PL. Atrakcyjne niskie ceny!!! Bardzo dobre warunki jazdy, wygodne fotele, DVD, miła i profesjonalna obsługa. Wyjazdy z Polski we wtorki i piątki, wyjazdy z Anglii w czwartki i niedziele. Cena paczek do 20kg=20 GBP, powyżej każdy 1kg=1 GBP. Bez dodatkowych opłat. Dostarczamy przesyłki od domu klienta pod wskazany adres. Cena za przewóz osób z/do Polski=80f. Serdecznie zachęcamy do skorzystania z naszych usług, a na pewno będziecie Państwo zadowoleni!! Kontakt z nami: tel w Polsce: +48 222 922 661 +48 888 077 787 tel w Anglii: +44 793 699 86 66 +44 799 906 68 34 e-mail : markopolo.transport@gmail.com Znajdziesz nas również na Facebooku www.facebook.pl/MarkoPolo.transport NA MIEJSCE - NA CZAS - NA PEWNO