Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Śmieszny Student

Zdaniem niektórych Kościół stawia faceta ponad kobietę, ale ...

Polecane posty

Gość ferruczia
w 200 6 powstal program promocjinaturalnego planowaniu rodziny -nazwy dokladnej nie pamietam -ale chodzilo o to by w szkole i na wyzszych uczelniach nauczac naturalnego planowania rodziny-ciemnota-nawet jesli kobieta jest gwalcona przez meza i rodzi co rok-to KK twardo -nie zadnej antkoncepcji

Gość ferruczia
swiete ksiegi powstaly w zamiechlekj przezlosci i do wspolczesnosci nie pasuja-w panstwach zachodnich przeciez nie kamieniuje sie kobiet ktore stracily cnotr przed slubem choc tak ze stary testament

Gość matacz,.,.,.,
1. Nie będziesz miał cudzych bogów obok Mnie 2. Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko () Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył, ponieważ Ja Pan, twój Bóg, jestem Bogiem zazdrosnym 3. Nie będziesz wzywał imienia Pana, Boga twego, do czczych rzeczy Pamiętaj, abyś dni święte święcił. 4. Pamiętaj o dniu szabatu, aby go uświęcić 5. Czcij ojca twego i matkę twoją, abyś długo żył na ziemi, którą Pan, Bóg twój, da tobie. 6. Nie będziesz zabijał 7. Nie będziesz cudzołożył 8. Nie będziesz kradł 9. Nie będziesz mówił przeciw bliźniemu twemu kłamstwa jako świadek 10. Nie będziesz pożądał domu bliźniego twego. Nie będziesz pożądał żony bliźniego twego, ani jego niewolnika, ani jego niewolnicy, ani jego wołu, ani jego osła, ani żadnej rzeczy, która należy do bliźniego twego

Gość ferruczia
w judaizmie - w zamierzchlych -czasach -mąz mogl poslac zonie list rozwodowy-judaizm dopuszcza rozwod-w przeciwienstwie do KK- . , ktory chcialby zeby rozwody wogole byly zakazane

Gość ferruczia
prawoslawie takze zezwala na rozwod- a Kk-nawet jesli mąz jesy potworem -a ogromna wiekszosc ofiar przemocy to kobiety i dzieci-kaze kobicie męczyć sie z psychopata--jasne baba moz esie wyprowadzic jak ja na to stac-ale na paierze , prawnie , oficjalnie ;legalnie-wciaz jesy kejo zoną

Gość ferruczia
we krankistowskiej hiszpanii-kraju ultrakatolickim -urzednicy musieli obowiazkowo bywac na mszy, wiezniowie spowiadac sie co miesiac a to Kk prowadzl wiezienia polityczne,kobiecie za cudzolostwo grozilo od 6 miesicy do 6 lat wiezienia a facetowi co zabil zone i jej kochanka in flagranti -tylko 2 lata kolonii karnej -widac ze KK szanuje kobiety

Gość matacz,.,.,.,
dlatego napisałem , ze to skomplikowane

Gość ferruczia
poligamia i haremy zawsz ebyly przywilejem bogaczy i wladcow

Gość matacz,.,.,.,
nie znam zadnej kultury gdzie to kobieta miała by wielu mezów :)

Gość ferruczia
frankistowskiej hiszpanii-

Gość ferruczia
w plemionach nepalskich istnieje poliandria -wielomestwo ale to fenomen

Gość ferruczia
KK nakazuje wielodzietnosc nawet w skarajnej biedzie -najwieksz a bieda i dzietnosc jest na wsi a Kk i jego polityczn emarionetki mja gdzies biedne , glodne , zaniedbane dzieci

Gość ferruczia
aha -KK od zawsze dyskryminuje nieslubne dzieci - w Krzyzu Pańskim z kosciolem Karleinza Deschnera - jest rozdzial o tym-ksiez czesto nie cha chcic takich dzieci -ich matki na wsi i w malych miejscowaosciach -maja przejebane -Kk prowadzi nagonke na nie- ksieza nie chca czzesto tez chodzic po koledzie do rozwodnikow ze swej pparafii

Gość ferruczia
wszystko rozbija sie o kase -islam pozwala miec 4 zony ale to opcja tylko dla bogaczy, takich malzenstw jest niewiele

Gość spoko loko
Pamietam, jak mi kolezanka opowiadała taka historyjkę. Była na komunii. Zblizała się właśnie chwila przyjmowanie eucharystii. Ksiadz rzekł tak - "najpierw dzieci komunijne, potem mężczyźni a potem reszta". Reszta w domysle kobiety;)

Gość ferruczia
W sreniowiczu dzielono ludzi na 4 kategoeie- 1 (najwyzsza )dziewice 2 męcznicy 3 wdowy 4 malzonkowie -Kk bardzo zle wypowiadal sie o malenstwie -zerknijcie do ww ksiazek-a plusem protestantyzmu bylo to ze dowartosciowal malzesntwo-bo tam nie ma zycia zkonnego- a pastorzy moga sie zenic

Gość ankieta czwartkowa
Oczywiście, że kościół stawia kobietę na niższej pozycji niż facet (i to znacznie niższej) jednak KK ma tak naprawdę niewiele wspólnego z wiarą chrześcijańską. Niestey "nauki KK przechodzą do polityki i mamy potem takie cyrki jak z konwencją Rady Europy przeciwko przemocy wobec kobiet, Gowin stwierdził, że to zaburzy prawidłowy porządek w małżeństwie, czyli kobiety nie powinny być chronione przed przemocą bo naturalne jest by facet miał władzę nad słabszyi fizycznie kobietami. Jak czytam takie rzeczy to zastanawiam się czy żyję w Europie czy w Afryce? Przecież nawet wśród zwierząt samce nie zabijają i nie męczą samic. To zakorzeniona nienawiść spedalonych klechów do kobiet była wpajana przez wieki, i tak naprawdę dopiero od kilkudziesięciu lat kobiety uwolniły się od terroru. Ostatnio rozmawiałam z moją babką (oczywiście głęboko wierząca)i ta stwierdziła, że kobieta została stworzona do gotowania i sprzątania, to pokazuje jak długo macki tego cholernego śedniowiecza umysłowego działały.

Gość helisa
ankieta-masz totalna rację, te cyrki z ta koneancj a- co to jest jak nie dowod ze KK i religijnipolitycy popieraja przemoc wobec kobiet?

Gość helisa
to co glosili dawni swaici i ojcowie kosciola -no armagiedon ale miało kolosalny wplyw na sytuacje kobiet i dalej ja ma. św tomasz z akwinu-doktor kosciola , postac sznowan a-i co przeciez KK nie zaprzeczy jego tezie ze kobieta to nieudany mezczyzna

Gość trzeba słuchać babci
przecież to oczywiste, że kobieta została stworzona do pełnienia w społeczeństwie funkcji rozrodczych i porządkowych. Szerokie biodra do rodzenia dzieci, nisko przesunięty środek ciężkości ułatwia wycieranie podlogi szmatą, niska inteligencja zapobiega znudzeniu przy wykonywaniu prostych i monotonnych czynności.

Gość huisteka
dlatego ja nie szanuje starszych ludzie -zwykle sa dla mnie gownem bo sa religijni

Gość a co tu zaprzeczać
Tylko mężczyzna został stwoirzony na obraz i podobieństwo Boga, kobieta to boska pomyłka.

Gość huisteka
w ksiazce eunuchy do raju jest zdanie -Jezus był pierwszym i ostatnim przyjacielem kobiet w chrzescijanstwie , Prawda- bo jak dotąd zaden kaplan nie powiedzial o kobietach nic dobreego

Gość mahakalla
ja wybralam bezdzietnosc bo nie podoba mi sie polska klerykalna szkola-mialabym dzieci , to one nawet gdyby nie chodzily na religie to uslyszalby w szkole ze przemoc wobec kobiet jest dobra i moglyby mnie zamordowac -a kaplani i politycy by je pochwalili, wobec tego mowie rodzicielstwu nie -w trosce o swoje zycie -juz nie mowie o wplywie mediow-=kaplani i politycy uwazaja przemoc wobec kobiet, gwalty, mobbing , molestowanie za dobry uczynek i chwala sprawcoów-popierdolony śwaiat

Gość mahakalla
religie sa dobre tylko dla facetów i tyle -baby sa wg nich gównem

Gość ateisci to mordercy
przecież oni niczego się nie boja, piekła nie ma, więc można mordować. Matki ateistki mordują swoje dzieci, narodzone i nienarodzone. pozwalają, by wydzierano obcęgami z ich lona dzieci, kawałek po kawałku, rączka, nóżka, główka

Gość mahakalla
jestem ateistka ale jestem absolutnie przeciwna aborcji -najwiecej aborcji dokonuja kobiety co stosowaly metody naturalne i mialy wpadke

Gość mahakalla
KK potepia konkubinat-nawet jesli jest tam sielanka a popiera katolickie malzenstwo w ktorym mąz gwalci i maltretuje zone i dzieci -no ciemnota

cóz za poprawność polityczna :) w konkubinacie jest samo szczęście w małżeństwie samo nieszczęście . A wszystko z powodu aktu ślubu... idź no dziecko ziemniaki obierz na obiad , matce pomóż a o sprawach dorosłych sie nie wypowiadaj .

Gość mahakallla
a czy ja pisze ze w malzenstiwe nie mozna zaznac szczescia?znam wiele udanych malzenstw-chodzi mi o to ze jak kobieta jest maltretowana przez męza to Kk zakazuje jej rozwodu