Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Śmieszny Student

Zdaniem niektórych Kościół stawia faceta ponad kobietę, ale ...

Polecane posty

Gość pellucca
przeciez to w domu rodzinym , z pokolenia na poklenie , w szkole , w mediach , na katechezie , w kosciele jest przekazywana facetom wiiedza ze przemoc wobec kobiet jest dobra a religijny czlowiek powinien ja praktykowac

i nie ma . ludziom lepiej i wygodniej jest wierzyć ,ze te złe przykłady płyną z góry , bo to zdejmuje z nich samych odium odpowiedzialności za swoje życie . A przecież jeśli nawet ten czy inny kościół jakwnie nawoływałby to tak karygodnego zachowania - rzecież jako l udzie mamy swój rozum , swoje zdanie i nikt nie mozę nas zmusić do takich zachowań jka te opisywane przez autorkę . a jednak ludzie tak się zachowują .

Gość pellucca
jest to tzw programowanie podprogowe -mówi ci to cos?

Gość zmowa milczenia gorą
a zmowa milczenia na temat pedofili wsrod ksiezy? to jak? przyzwolenie na tak okrutne rzeczy do siebie i zaden ksiezor nie zostal skazany mimo ze przyznali siedo gwaltu na dzieciach? jak takie cos mozna popierac jesli oni siebie nawzajem popierali i papiez w tym im kibicowal zakaldając palec na usta mowiac ciii???

ja teog nie popierałam , inni podejrzewam , że też nie więc o co ci chodzi ?

Gość pellucca
jest ksiazka wyszla ostatnio-ojciec nieświęty-tam to jest opisane

bo nie jestes ksiedzem i nie masz nic dogadania, to ksieza siebie nawazjem popierają i dają przyzwoelenie do molestowania dzieci, a przeciez nie beda sie pytac wiernych czy moga ich dzieci jebac bo wiadomo ze by nikt sie na to nie zgodzil, mimo tego parafie wiezialy co sie wyprawia w ich plebani w ich inrenatach katolickich i jakos zadne z nich nie sprzeciwilo sie gwaltom na dzieciach.Dlaczego uwazają to za normalne? pytam sie? dlaczego zmowe milczenia prowadzili wiedząc jakie okrucienstwa robia tym dzieciom bijąc je i molestując?

pomyliłeś sie w adresie :) oczekujesz odpowiedzi od nas ? ode mnie ?:)

oczekuje odpowiedzi od wiernych ,ktorzy uwazają ze kosciol glosi milosierdzie i ze trzeba brac z niego przyklad, sluchac kazan i nauk ksiedza jakie sa wyglaszane, od nich oczekuje, jelsi postepujesz inaczej niz kosol glosi w tedy jestes grzesznikiem.Pytam sie wierzacych dlaczego kosciol prowadzi zmowe milczenia w grzechu a potepia inne drobne sytuacje jak wspolne mieszkanie z sobą bez slubu,i pozwalla bic dzieci?wrecz nakazuje bicia.Sami to praktujkują, bija, molestuja i dlaczego ksieza są bezkarni w swoich udowodnionyuch winach? pyatm sie ??

Gość pellucca
przeciez kaplani i politycy popieraja przemoc wobec cdzieci -i przesladuja nieslubne dzeci -zwlaszcza w malych miejscowosciach -sredniowicze

tyle tytułem komentarza ------ (41) Czemu to widzisz drzazgę w oku swego brata, a belki we własnym oku nie dostrzegasz? (42) Jak możesz mówić swemu bratu: Bracie, pozwól, że usunę drzazgę, która jest w twoim oku, gdy sam belki w swoim oku nie widzisz? Obłudniku, wyrzuć najpierw belkę ze swego oka, a wtedy przejrzysz, ażeby usunąć drzazgę z oka swego brata. (43) Nie jest dobrym drzewem to, które wydaje zły owoc, ani złym drzewem to, które wydaje dobry owoc. (Ew. Łukasza 6:41-43, Biblia Tysiąclecia)

popierą bo są bezkarni, wiedzą ze oni nie zostana ukarania za to, i mają imunitet nie wiem z jakiej racji,.Przemoc fizyczna,seksualna jets karalna i nie rozumiem dlaczegho politycvy czy ksieza nie podlegają prawo i nigdy nie zostanią nie odbedą kary za okrucienstwa

alium jesli molestowal bym wlasne dziecko, uwierz mi, dostrzegl bym tą moja belke w moim oku, i co do tego nie mialbym wątpliwosci ze to jest karygodne, i kazdy przejaww pedofili bede traktowac jako drzazge w czyims oku, i wiem ze tak trzeba

przecież n ikt rozsądny nie zaprzeczy ,ze twoje o burzenie jest słuszne . Ale wywarzasz otwarte drzwi :)

Gość pellucca
naukowcy -twierdzą ze cala kultura jest męskocentryczna , -z powodu religii kobiety sa maltretowan e, gwalcone okaleczne(obrzezanie) i mordowane (honorowo) -tak wiec nie ma religii przyjaznej kobietom

a co Bóg im zrobi? tyle lat dzieci sie nacierpialy bo byly gwalcone, bite przez pedofila ksiedza i po wielu latach meczarni tych dzieciach na jaką kare bog ich skarze??czy uwazasz ze krzywde tych dzieci mozna im wynagrodzic? mialas stycznosc z bitym dzieckiem i molestowanym? ja mialem i niestety ksądz mimo ze przyznal sie do winy, wyjechal na drugi koniec swiata,.

Gość pellucca
o to chodzi -ze kaplani i politycy uwazja kobiety idzeci za gowno- i popieraja ich krzywdzenie

niestety kosciol zaprzecza i nie uwaza aby ksiezy pedofilow scigac, tylko zmowe mileczenia stosuje,. Dla mnie to nie są normalni ludzie i jak mozna ich religie wyznawac ?? no jak?jak mozna godzic sie na takie czyny? Kosciol katolicki popiera pedofilie wiec jako katolicy mogą to respektowac? i traktowac ten kosciol jako gloszenie o milosierdzi? widocznie dla KK milosierdzie to jest akt seksualny z dzieckiem i bicie je,dlaczego to katolicuy popierają?

tak, popierają dzieci krzywdzenie bo czuja sie bezkarni.Kto slyszlal o tym aby ksiądz poszeld za kraty ? zawsze zawiasy albo umozony procec, zawsze, ksieza są bezkarni bo katolicy ich popierają w tych pedofilksich zapedach.Watykan zwlaszca zmowe milczenia praktukuje.Jakby zacząl ich traktowac jak normalnych obywateli kraju, zboczencow w to moze wrescie kosciol nie dal by przyzwolenia na gwalty i molestowanie dzieci bo by sie wystraszyli kary

Gość pellucca
ostatnio media roztrząsaly sprawe tego nieszczsnego szymusia co go 2 lata temu znaleziono w cieszynie , ze stawu wylowiono-jego matka z pierwszego malzenstwa miala 5 dzieci a potem uciekla do innego i urodzila jeszcze 3 -w sumie 8 dzieci -powinno byc tak ze jak kobieta przychodzi do przychodni i chce sterylizacji , spirali czy recepty na srodki antykoncepcyjne -to powina dostac ja z marszu-zeby nie rodzic kolejnych nieszczsnikow -skazanych na zycie w biedzie , przeciez dzieci niechciane sa zakopywane wyrzucane na smietnik , topione w szambie -spuszczane w klozecie -ale wg Kk i klerykalnych politykow lepiej jest by biedota i patologia rozmnazala sie jak kroliki niz zeby nie wydawala na swait kolejnych nieszczsnych niewinnych dzeci, czemu mozna by zapobiec przez legalna sterylizacje i bezplatn a latwo dostwpna antykoncepcje

Gość A ja cos powiem wam
Miesiac temu ogladałam w tv jak ksiądz w telewizji powiedzial ze dzieci ,ktore nie chcą chodzic do kosciola powinny byc tak samo karane jak kiedy nie chcą chodzic do skokly i powinny wtedy dostawac LANIE PASEM, za kazdy brak obecnosci na mszy, za to ze przejawiają bunt w uczestniczeniu mszy swietej.Redaktorka byla zszkowana a tamten jej sie pytal,jak pani by karala dziekco gdy sprzeciwiałby sie w chodzeniu do szkoly, gdy tamta kobieta powiedzial ze dla niej to nie to samo kosciol a szkola, to ksiadz nadal zapieral sie zedzieci ktore nie chodzą na msze powinny pasy w domu dostawac.Dla niego brak obecnosic na mszy rowna sie z wagarami szkolnymi :o I ksiądz polecal wtedy karcic pasem dziecko ktore nie chce chodzic do kosciola .To jest dla mnie jakies niepowazne

Gość pellucca
swiat to dno gowno bagno

Gość i tymmsposobem
I tym sposobem zahaczyliśmy o pedofilię i bicie dzieci dla kary O ile wiem, pedofilia dotyczy wszystkich grup zawodowych w podobnym stopniu a szczególnie w zawodach dających kontakt z dziećmi Więc oczywistym jest że pedofile będa się starać wykonywac takie zajęcie które umożliwia częste kontakty z dziećmi...dlatego zawody nauczycielskie, medyczne i bycie księdzem...jest szczególnie wybierane przez pedofili. To nie profesja księdza powoduje skłonności pedofilskie, tylko pedofile pchaja się do zawodu księdza aby mieć ułatwiony dostęp do dzieci, przestępcy poprzez hipokryzję i oszustwo udają powołanie kapłańskie. A mimo tego dotyczy to nikłej grupy, może jednego zboczeńca na 2 tysiące przedstawicieli tej grupy (0,05%..i o tyle za dużo).....ale potepiacie wszystkich. Zboczeńcy pedofile wpadają i są natychmiast odsuwani od zawodu, podlegają tez prawu karnemu jak wszyscy obywatele na tych samych zasadach .Wystarczy udać się do sądu , ale tego nie robicie tylko jazgot robicie nawet wobec niewinnych. Myslicie że wśród mężczyz żonatych jest mniej pedofili? Nie jest.

Gość i tymmsposobem
Ja chyba żyję w innej galaktyce, bo jeszcze nigdy nie udało mi się spotkać z nawoływaniem kapłana do bicia zony bo zasłużyła......może tak bywa w jakiejś sekcie nielegalnej? Gdzieś ty spotkała taki ewenement kapłański co naucza bicia żony przez męża? Może podaj namiary, warto wiedzieć gdzie są odchyły.

Gość pallisandina
przeslaedz historie i nauczanie kosciola -jak podchodzil do kobiet seksu imalzenstwa, chodzialm kiedys na religie i do kosciola -tam non stop to mowili-cztam prase katolick a- potepienie rzwodow -nawet gdy maz to potwor ze hohohho

Gość pallisandina
wg jakiejs zkonnicy -raz w gazecie bylo pisan e-sposob walki z przemoca w rodzinie to posty i modlitwa hahha-ksieza mowia maltretowanym zona -wytrzymaj nies swoj krzyz a ze przy okazji dzci tez maja pieklo to niewzn e-wazne by do rozwodu nie doszlo

Gość pallisandina
kaplani a zaraz po nich politycy to najwieksi wrogowie kobiet

Gość i tymmsposobem
pallisamdina No to ja chyba rzeczywiście żyję w innej galaktyce i jakies inne kościoły katolickie odwiedzam, bo czegos takiego nie spotkałam , a nawet wprost odwrotnie. ( A może inaczej to pojmuję, nieść krzyż, takim krzyżem może być nieudane małżeństwo i rozwód (czy rozstanie) z powodu tego nieudania, po rozwodzie niesiemy krzyż porażki i cierpienia z tego powodu, czyż to nie jest krzyż w sensie katolickim? A może ci się wydaje że rozwód to jest brama do szczęścia? I po rozwodzie to już sielanka? Niestety tak nnie jest, bo rozwód bywa drogą przez ból, i po rozwodzie dłuuugo jest boleśnie, chociaż logicznie rozwód bywa jedynym rozwiązaniem, ale bolesnym, bo nie tak miało być. Istota małżeństwa, seksu, rodziny, bliskości, miłości małżeńskiej, w Katolicyźmie są przedstawiane w sposób tak wielki i wyjątkowy, że gdyby ludzie się stosowali to mielibyśmy raj na ziemi, ale nie każdy to pojmuje.

Gość pallisandina
nie twierdze rozwod to brama do szczscia ale jak maz sadysta psychopata , znaca sie nad zona i dzecmi -to chyba ona powinna sie od niego uwolnic zamaist narazac swoje i swych dzeci zrowie i zycie?wiele kobiet zostalo kalekami , tak maz je tluk bo z apozno odeszly a jak dzciak patrzy jak tatus bije matke to co nie odbije sie to najego psychice?