Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie kogę nic załatwić

POMOCY !!! nie mam historii w BIK i nie mogę dostać kredytu

Polecane posty

....bo się przepisy pozmieniały:(. Może ktoś coś doradzi i się orientuje?? Bardzo będę wdzięczna

nikt nic nie wie?? kurcze, nigdy nie brałam kredytu, nie miałam debetu....a teraz jak potrzebuję - to dupa:( Kiedyś to chyba był atut??

Gość GretaBarbo
bo dla banku jesteś "tabula rasa", nie można ocenić ryzyka kredytowego w Twoim wypadku. Załatw sobie jakąś kartę kredytową, albo jakieś raty 0% czy coś. I po 3 miesiącach możesz znowu wystąpić o kredyt

Gość upupupupupupup.......
dzięki:) czyli z kartą kredytową powinno się udać? hmmmm...3 miesiące - długo...ale cóż robić....

Gość angela bangla
teraz dostać kredyt to tylko wybrańcy w BIKu musisz widnieć że brałas zobowiązania i je regularnie spłacałaś

Gość upupupupupupup.......
właśnie....to może i 3 miesiące to dla nich zbyt mało by mnie ocenić...

Jesienią mój narzeczony starał się o kredyt i w kilku bankach go odrzucili właśnie z tego powodu. W końcu otrzymał kredyt w Eurobanku po dokładnym sprawdzeniu miejsca pracy etc.

Gość GretaBarbo
nie będziesz wiedziała, dopóki nie sprawdzisz. Kartę kredytową jak weźmiesz to musisz z niej aktywnie korzystać, a nie nosić w portfelu :) Najlepiej załóż sobie jakąś kwotę miesięcznie, którą nią zapłacisz i potem spłacaj w terminie całość - nic Cię to nie będzie kosztować, a będziesz miała ładną historię. Ja mam ustawioną opcję automatycznej spłaty całości zadłużenia. Dzięki temu nic mnie to nie kosztuje, a mam udokumentowaną historię. Jesli mogę coś jeszcze doradzić to nie bierz maksymalnego limitu jaki Ci bank zaoferuje. KK jest bardzo kusząca i jak przeholujesz to bardzo droga. Tak kiedyś miałam i potem kilka ładnych miesięcy zajęło mi wyzerowanie zadłużenia. Teraz mam limit 1500 i jest git.

Gość powiedzcie mi po
po co ludzie maja karte kredytowa? dla mnie to bez sensu, masz kase to kupujesz nie masz nie wiec po co Ci karta?

Gość GretaBarbo
ano, właśnie po to, żeby nie mieć historii jak autorka. Poza tym karta kr jest paradoksalnie dla ludzi, którzy mają pieniądze. Bo korzystając z niej nie wydajesz swoich pieniędzy tylko operujesz pieniędzmi banku

Gość powiedzcie mi po
ale przeciez musisz to oddac, wiec jak wlasne pieniadze to po coci karta, ja serio nie rozumiem, mozesz mi to wytlumaczyc?

Gość powiedzcie mi po
pomijajac taka sytuacje jak autorka, ten przypadek akurat rozumiem :P

Gość GretaBarbo
proszę bardzo: okres bezodsetkowy wynosi maks 54 dni. Kupując coś w pierwszym dniu płacisz za to faktycznie dopiero 1,5 miesiąca później. W tym czasie Twoje własne pieniądze na Twoim rachunku, mówiąc eufemistycznie, obrastają w procenty. Po 54 dniach spłacasz kartę i jesteś bogatsza o odsetki, które w tym czasie "zarobiłaś". Oczywiście nie są to duże kwoty, a raczej liczone w pojedynczych złotówkach, ale jednak. Ponadto karta jest też wygodna, kiedy nie masz już środków, ale wiesz, że niebawem dostaniesz. I zamiast korzystać wtedy z oprocentowanego już, na przykład limitu debetowego w koncie to używasz karty nie płacąc odsetek. I nie musisz pożyczać od sąsiadki, ciotki czy kogo tam wolisz. :) Natomiast faktem jest, że nie każdy potrzebuje karty na codzień. A co więcej mają je najczęściej osoby, które na nie nie stać (vide moja matka). Nie stać ich na terminową spłatę, spłacają tylko kwotę minimalną i płacą najwyższe odsetki na rynku finansowym (pomijając badziewia w rodzaju providentów oczywiście

Gość angela bangla
często człowiek mający kasę się rozhuśta i kupuje dużo , coraz więcej więc dojdzie do tego że będzie płacił procenty dodatkowe na kartę

Gość malkot
Nie każdy bank oczekuje pozytywnego BIKu, musisz po prostu zrobić sobie dobrą analizę. Złóż wniosek przez Górnośląskie Towarzystwo Finansowe, sprawdzą gdzie masz szanse na kredyt, a gdzie nie. Ale bez historii potrzebujesz wysokiego wkładu własnego i dochodów. Inaczej będzie ciężko i pożyczkę.

Gość gość
Najlatwiej bedzie dostac linie kredytowa w banku, w ktorym masz konto. Dobre do szybkiego zbudowania historii sa tez zakjp ratalne, np. AGD

Gość czyszczeniebiku
Szanowni Państwo, jeżeli ktoś miał problem z długami, figuruje w BIKu, zobowiązanie zostało już spłacone, a chciałby wziąć kredyt ze względu an trudną sytuację finansową, mogę Państwu przedstawić ofertę czyszczenia biku. Oczywiście, nie da się wyczyścić wszystkiego, ale część jest możliwa. Jeżeli chcą Państwo polepszyć swoją historię kredytową, to zapraszam do skorzystania z oferty profesjonalnej firmy, która nie obiecuje złotych gór, a jedynie spełnia to, co prawdziwe i realne. Polecamy wejść na czyszczeniebiku.pl i wypełnić formularz. Pozdrawiamy, zespół czyszczeniebiku.pl