Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ehhh45678

Kochane Mamy poradźcie

Polecane posty

Gość ehhh45678

Co zrobić by oduczyć małego uparciucha pieluchy, już nie mam sił i nie wiem czego wypróbować, bo z moich próśb i rozmów nic sobie nie robi ;/

pokazać jak starsze dziecko to robi, albo zwyczajnie poczekać nic na siłę

Gość ehhh45678
Własnie, też sobie powtarzałam nic na siłę, że w końcu sam zacznie coś wspominać, ale czas mija, Mały w listopadzie skończy 3 lata i dalej nic, było metodą nagrody, nic, sadzałam tłumaczyłam prosiłam, nic, chodził po podwórku w samych majtkach, to co chwile osikane i nic mu nie przeszkadzało, nawet jak zrobił kupę, bawił się dalej, siuusiu nie woła ale zrobi, a kupę to może z 2 razy zrobił na kibelek, to nie moja wygoda bo często go sadzam i tłumaczę, ale nie dam rady co 5 minut wracać do toalety bo wychowuję go sama, nikt mi nie pomaga, a mam też inne obowiązki ;/ nie wiem jak go przekonać, nie mam już sił, on w ogóle nie reaguje na słowo kupka, brak mi już pomysłu.

Gość a w jakim wieku
jest???

no listopad już niedługo, ale wiesz dziecko to nie robot jedne szybciej ię uczą inne wolniej, nie mam tu na myśli inteligencji, a jedynie różne umiejętności może ma jakiego starszego kolegę, kuzyna, który jest dla niego wzorem i może tym sposobem albo niestety musisz uzbroić se w cierpliwość jak nic nie działa

Gość gooogga
zmarnowalas lato-najlepszy czas na nauke sikania na nocnik

Gość ehhh45678
No właśnie w lato próbowałam najbardziej, biegał w samych majteczkach, mama twierdziła, że jak sie wysiusia to będzie mu niewygodnie i w ten sposób zacznie wołać, ale gdzie tam, nic mu nie przeszkadzało..niestety nie ma starszego kuzyna ani kolegi.