Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yanta

Skutki uboczne po kilku latach??

Polecane posty

Gość yanta

Witam Miłe Panie! Mam taki problem. Mając 17 lat zaczęłam przyjmować tabletki Microgynon 21 i tak trwa to już 4 lata. Wszystko do niedawna było bez zarzutu. Jednak zauważyłam, że od jakiegoś czasu pojawiają się u mnie bóle głowy, duża senność, zmęczenie i problemy z cerą przez całą długość cyklu (do tej pory tylko bliżej miesiączki). W związku z tym moje pytanie jest następujące: czy po tych kilku latach istnieje możliwość, że organizm przestał dobrze tolerować dotychczasowe tabsy? Czas już je zmienić? Obiektywnie rzecz ujmując, zaczęłam przyjmowanie antykoncepcji w wieku dojrzewania, który już jakiś czas temu się skończył. I razem z nim skończyły się typowe dla nastolatek naturalne burze hormonów. Co o tym sądzicie??

Ja tak miałam. Brałam tabletki przez kilka lat i wszystko ok a potem nagle pojawiły się plamienia. Poszłam do ginekologa powiedział, że czasami zdarza się, że po kilku latach brania tych samych tabletek trzeba przejsc na inne. Zapisał mi inne i problem zniknął. Ale na wszelki wypadek idź do lekarza.

Gość yanta
Dziękuję za odpowiedź:)) Jutro wybieram się do lekarza i zobaczymy co powie ;)

Gość Ewka3579
Tak jak mówi poprzedniczka jest to bardzo możliwe. Pamiętaj tylko, żeby następne tabletki były dobrze dobrane. Ja się nabawiłam złych prób wątrobowych po kilku latach...Teraz się zastanawiam nad powrotem do prezerwatyw albo kupnie komputera cyklu

Gość yanta
Poszłam, opowiedziałam o wszystkim, zostałam porządnie zbadana i dostałam nowe tabletki. Nowocześniejsze i delikatniejsze podobno. Teraz czekam na dzień ich przyjęcia i zobaczymy co to będzie ;))