Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zocha33

maj 2013??

Polecane posty

hejka ja tez po nieprzespanej nocy. jak nie do toalety to zgaga i na siedzaco spalam :O wczoraj wyszlam od X czasu na krotki spacer z synkiem. cudownie bylo. dzisiaj juz u nas leje i zimno. Niespodzianko- ja tez mam niedoczynnosc ale bez hasimoto. wczesniej czyli przed piewrsze ciaza borykalam sie pare lat z nadczynnoscia, ktora po pierwszej ciazy pzreszla w niedoczynnosc i od tej pory czyli 4,5 lat biore euthyrox. Teraz biore w dawce 50 mg codziennie, wczesniej 25 mg co drugi dzien i 37,5 mg. po tej pierszej ciazy badali tutaj synka na tarczyce i bylo wszytsko ok, wiec mysle ze i tym razem wykonaja test z krwi. a mam pytanie do mamus tarczycowych czy ktoras z was mimo chorujacej tarczycy ma zaplanowana cc???? Lilith- dzieki za odp dzis poprosze mame zeby kupila mi pokrzywe i podala rodzicom mojej kolezanki jutro tutaj przylatuja. a gazowanych w ogole nie pije nawet w postaci wody :) Bede mama- tez mam tak z sutkami. dokladnie wyglada to jak ropa i idzie to wyciagnac. mozliwe, ze to siara chociaz przed ciaza tez to nieraz widzialam tylko w mniejszej ilosci. Klaudynka- nie no podziwiam cie malowanie!!! ale uwazaj bo w ciazy latwo stracic rownowage na wysoksciach i tez slyszalam zeby rak do gory nie podnosic. ja poki co paciorkowca nie mam ( wyniki sprzed 4 tyg), na ost wizycie znow mi pobierali ( tak to jest jak co wizyta inny lekarz) ale nie wiem jaki wynik, dowiem sie pewnie na nast wizycie w pzryszlym tyg.

Niespodzianka A co do ft4 Twojego to dobrze ze ci spadlo do tak niskiej wartosci bo wlasnie ta niska jest prawidlowa! Popatrz tu mam normy dla Ft4 z mojego laboratorium 1trymestr:od 0,9-1,5 2trymestr:od 0,7-1,3 3trymestr:od 0,7-1,2

Gość aneta7
dziekuje Wam za odpowiedz mam 24 lata a w kwestji dzidziusia zachowuje sie nie dojrzale po zrobieniu testu doszło do mnie że faktycznie jest to za wczas poczekam do planowanej miesiączki milego dnia

Niespodzianko- u mnie pierwotnie w tej nadczynnosci mialam tez diagnoze gravesa basedowa. no a teraz ta niedoczynnosc.

Dzięki dziewczyny !! Będę mama to znaczy ze mam tylko troszkę za wysokie, to dobrze :) zobaczę jeszcze co z moimi autami . Kropeczka tez bym chciała po ciazy mieć niedoczynnosc , lekarz powiedział ze dużo lepiej nad nią " zapanować " . Napisalas ze miałas wcześniej przy nadczynnosci Gravesa basedowa , a teraz nie masz ? tez bym tak chciała :)

ja odebrałam wczoraj wynik z wymazu i mam paciorkowca z grupy B, lekarz mówi że to nic groźnego dla mnie , ale można zarazić dziecko i dlatego trzeba podać antybiotyk nim na dobre rozhuśta się poród, tak się zastanawiam skąd ta bakteria:( aneta-- nam udało się dopiero w 8 cyklu, też świrowałam za każdym razem jak zbliżał się termin miesiączki, z tymi objawami ciążowymi to u każdej kobiety może byc inaczej, spróbuj odczekać pare dni i zrobić test ponownie, powodzenia i owocnych starań

U mnie tylko niedoczynność. Wyniki ok jak na ten trymestr. GBS będzie pobrany dzisiaj. Poród raczej sn.

przez tydzień czasu nabrałam kilogram więcej, chyba woda mi sie zatrzymuje bo jem tak jak wczesniej, a tu taki przyrost wagi, wow dziś zaczynamy 37 tydzień

bede mama- tak podpytuje... bo przy pierwszej ciazy trafilam na takiego pacana lekarza ktory postraszyl mnie przelomem tarczycowym po cc. a mialam i nadal mam wskazania okulistyczne do cc ale nie cheili mi tutaj mimo tych wskazan zrobic je. potem pytalam mojego endo i on na to " ze moja sytuacja jest ustabilizowana od dawna i nie ma nie wiadomo jakich skokow" . ale co sie najadlam strachu wtedy to sie najadlam. i ciekawi mnie czy kores z was tarczycowych a majacych miec cc jakis lekarz mowil cos na ten temat. Niespodzianka- na szczescie oczy po leczeniu wtedy thyrozolem " weszly" ale jakas pozostalosc zostala z tym, ze ja mam tez z natury wielkie oczy. okulistka mowi, ze jest ok jesli chodzi o nacieki w oczach itd, ale przez te nacieki pojawil sie mi problem z wyzszym cisnieniem w oczach ( teraz jest ok ale musialam kropic oczy kroplami obnizajacymi cisnienie takie jakie stosuja chorzy na jaskre), do tego mam mam malo elastyczne zylki w oczach no i zespol suchego oka.ale jesli jesli chodzi o samego basedowa mam ze tak powiem uspionego.

Dziewczynki mukowiscydoza jest badana obowiązkowo w niektórych województwach w Polsce, dopiero mają wprowadzić obowiązkowo w całej Polsce. Niestety nie pamiętam dokładnie gdzie, wiem na pewno, że w łódzkim tak. Nie skończyłam czytać wszystkich Waszych nowych wypowiedzi, teraz idę trochę pospać, doczytam i napiszę wieczorem :)

Troszeczke sie zaniedbalam z czyatniem w ostatnim czasie...wybaczcie xxx anilla - mi wyszedl GSB (paciorkowiec) w dniu porodu. (W 34tc tez mialam wymaz na tego paciorkowca i byl negatywny. Dwa tyg pozniej nie wiadomo skad sie przyplatal.) Rodzilam sn. Dostalam penicyline w kroplowce w trakcie porodu. To nic groznego pod warunkiem ze go w pore wylapia i dadza antybiotyk. xxx U nas wszystko ok. Malutki grzeczny budzi sie tylko na karmienie. Z racji ze troche sie pospieszyl musimy pilnowac przybierania na wadze. Karmie go co 3h (czasem upomina sie juz po 2h) i karmienie zajmuje 30-40min. Zalezy jak ssie. Czasem mu sie przysypia w trakcie :) Zostaje mi ok 2h miedzy karmieniami i nie wiem w co rece wlozyc. Chodze jak zombie, nie wyspana ale szczesliwa. Wczoraj w 10 dobie zycia odpadl nam pepuszek. Niczego do niego nie uzywalam tylko pilnowalam zeby byl suchy. W ostatnich dniach gdy juz zaczynal odstawac, saczylo sie spod niego osocze (odrobinke) wieczorem przy kapieli osuszalam gazikiem z alkoholem i to wystarczylo. Pozdrawiamy cieplutko!!!

Wyslalam zdjecia mojej myszki. Ze szpitala jeszcze a jedno z drogi powrotnej do domku :) (na tel nie mam nic aktualniejszego a nie mam za bardzo kiedy zrzucic fotek z aparatu :)) xxx Jeszcze jedno. Jestem w szoku jak z dnia na dzien zmniejsza mi sie obwod brzucha. W szpitalu myslalam ze sie zalamie...taki poporodowy sflaczaly worek zamiast brzucha a teraz wyglada zupelnie inaczej.

jejku, jaki słodziak.... aż nie moge się doczekać jak zobaczę swojego:):) heheh czekam na wiosne, jestes moja imienniczka:)

czekam na wiosne---duzo siły życzę mimo tych nieprzespanych nocy/ widziałam Twojego synka na zdjęciach, mały słodziak:), ja mam bardzo duzy brzuszek i mam nadzieje ze flak nie zostanie:D, ten paciorkowiec to nie wiem skąd mi się przyplątał

dziewczyny a jakie badania powinny byc wykonane w ostatnim miesiacu ciazy?

Anilla, na pewno morfologia, mocz, płytki krwi, glukoza, wymaz z pochwy, nie wiem co jeszcze, pewnie w zaleznosci potem od stanu zdrowia jakies konkrety czyli np alloprzeciwciała przy rh ujemnym itp:)

Dziękuję :) xxx Nikola - synek troche leniwy, roznie z tym ssaniem bywa. Przysypia, smeram go po policzku i doi dalej. Troche nam to karmienie czasu zajmuje i nie raz mam ochote przestawic go na mm. Dzieci karmione mm nie jedza tak czesto. MM jest bardziej sycące w porownaniu do mleka mamy. Sutki mnie nie bola. Od samego poczatku 2x dziennie stosuje krem na sutki Lansinoh.

no to pod wzgledem sutkow masz dobrze:) ja sie wlasnie boje ze znowu bede miala poranione:o bol byl nie do wytrzymania:o ja mala mm karmilam co 3 godziny fakt wygodniejsze i bardziej sycace:) ale tez i drozsze dlatego moj chce koniecznie zebym cycem karmila

Czekam na wiosnę ale słodziak z tego Twojego synka :-) agrataka ja zamawiałam łożeczko na allegro firma arus ale nie jestem do końca zadowolona bo na zdjęciu wszystko wyglądało zupełnie inaczej. Ochraniacze wyglądały na dużo wyższe a są bardzo niskie jeszcze materiał beznadziejny bo się skurczył. Pościeli jeszcze nie ubierałam ale podejrzewam że będzie to samo tzn skurczyła się w praniu bo materiał kiepski jakościowo. A co do badań to ja robię teraz tylko krew i mocz co 2tyg i ten hbs i wymaz na paciorkowca a badań które robiłam na początku ciąży lekarz nie zlecał już drugi raz.

**czekam na wiosne-masz cudownego syna,ma duze oczy!!:) normalnie ci zazdroszcze!:) **ja teraz robilam mocz,morfologie,tsh,hcv i proby watrobowe-alat,aspat,ggtp i bilirubina wiec ponad 80zl zostawilam w labolatorium:/ **dzis bylam u kosmetyczki,pozniej postalam troche przy obiedzie,uporzadkowalam reszte ciuchow malego wiec od jutra tylko prasowanie i pakowanie torby,jestem tak zmeczona jakos,ladna pogoda jest ale chyba cisnienie jakies lipne:/

Trzeci raz juz podchodze dzis do napisania, za kazdym razem znialo :-\ Tak wiec dobry wieczor :-) Nikola najwazniejsze ze maly zdrowy wage nadrobi jeszcze jak sie dorwie do cyca ;-) A jezeli juz o piersiach to podpisuje sie pod "zmarszczonymi i dziurawymi" sutkami. xx Czekam na wiosne jaki cudowny Twoj synus! Jeju juz nie moge sie doczekac mojej laluni :-) Juz napewno decyduje sie na epidural. Wczoraj na spotkaniu obszernie wyjasniono wszystko na ten temat i nawet ze tak powiem pierworodkom zalecaja te znieczulenie, chociaz wiadomo co naturalnie to naturalnie. xx Ja od jakiegos czasu wstaje w nocy raz siku, za to w dzien co chwile. Kurcze czy Wy tez teraz macie taki duzy apetyt?? Ja nie moge sie oderwac od jedzenia. Cala ciaze bylo ok a teraz tragedia. Nie wiem czy to juz z nudow czy jak. Rano napewno jak wstane to musze zjesc bo niedobrze mi jak dluzej nie zjem, ale pozniej juz to chyba odruchowo. :-\ xx Ktoras z Was pisala o napojach gazowanych. Ja teraz jak jestem w ciazy to niczym nie zabija pragnienia jak woda gazowana i cola, no ale to jz staram sie raz na jakis czas.No i herbatka z cytrynka. Mniam xx Ja tez upralam w 40st cale wyposazenie do lozeczka na szczescie nic sie z nim nie stalo. Milego wieczoru

Jestem po wizycie. GBS pobrany. Jeszcze tylko morf + mocz. Jak nie urodzę to wizyta za 3 tyg. Ale wszystko się szykuje w dobrym kierunku:) Cieszę się niezmiernie bo pierwszy poród po terminie wywoływany. Jeszcze dwa tyg i śmiało mogę rodzić. Czekam na wiosnę-synuś śliczny jak malowany:) Jeszcze raz gratuluję 🌻

anilla Mi zleciła: mocz, morfologia, HIV, cytomegalia IgG, serologia kiły, hbs, hcv + wymaz z pochwy i odbytu robiony w poniedziałek. xxxxx A ja znów kolejny dylemat z wózkiem mam, stanęło na Adamex Royal ale nie wiem jakie koła brać? 14 calowe czy 12 calowe? Mniejsze są lżejsze prawie o kilogram..

No i po spaniu. Nadrobiłam czytanie . Niestety pisze z tel i nie mam możliwosci zobaczenia teraz zdj synka - czekam na wiosne. Fajnie, że napisałas co tam u was :) Mi wczoraj przyszła paczka z rodzyneczek. Dała mi wielkiego „kopa :) Zrobiłam w koncu wyczekane pranie i wziełam sie za prasowanie. Nie mogłam sie opanowac i poscieliłam już łożeczko. Wyglada pięknie, ale sie chyba troche pospieszyłam. Jutro, tzn dzis kolejna tura i prasowanie- mam tylko nadzieje ze pogoda bedzie. Praktycznie już wszystko mam, wiec powoli sie spakuje. I jak tu pisac prace mgr? X A co do poscieli. Dostałam już jedna haftowana. Wyprałam wyprasowałam i jest super gatunkowo i wizualnie. Chce zamowic jeszcze jedna, jako prezent od mojej siostry (mam sobie wybrac)i zastanawiam sie czy z ochraniaczem czy bez? Jakie macie przemyslenia? Może możecie polecic cos już kupionegp na allegro? X anilla- z tymi badaniami to jak widac roznie jest. Ja robiłam krew, mocz i jonogram- chyba tyle i gin mowił, ze jeszcze wymaz i bedzie wszystko. X majowamamusia- ja miałam tak wczesniej taki okres, ze non stop bym jadła. Teraz mi sie unormowało, ale za to mam zachcianki na słodkie :) x klauddynka- ja bym raczej wybrała mniejsze - lżejsze :) Mam porownanie naszego wozka i bratowej. Ona ma leciutki, tez na dużych kołach, ale lepiej sie prowadzi. Nasz jest dosc ciezki, jezdzilam nim tylko po domu z bratankiem, ale czuc rożnice. X Zostało mi ogladanie tv teraz. mam nadzieje ze jeszcze usne.

Hey Dziewczynki!! Bylam wczoraj na konsultacji u innego lekarza, cale szczescie, trzeba siebie sluchac, swojej intuicji!!! W poniedzialek przyjmuja mnie do szpitala i pradopodobnie juz pod koniec przyszlego tygodnia Maly bedzie z nami!!! :))) Moje lozysko okazalo sie juz typu 3go, jestem w 35+4tyg, pojawily sie zwapnienia...Maly ma duza glowke, ale lekarz nie zauwazyl zadnych nieprawidlowosci, mam sie nie martwic, ale jak mam sie k**** dziewczyny nie martwic...tym razem waga wyszla 3300, najprawdopodobniej bedzie cesarka. Mam internet w telefonie, to bede Was podczytywac. Dziewczyny kurcze ufajcie sobie i swojej intuciji, ja od samego poczatku wiedzialam, ze ta ciaza jest starsza, takie mialam przeczucia i okazuje sie, ze mialam racje. Dwoje moich lekarza uwazalo, ze sie myle, ze waznijesza jest data z okresu. Takze niczego nie bagatelizujcie :*:* Dobrze, ze juz jestem spakowana, wszystko dla Malego gotowe...musze tylko wyprasowac to co dostalam...jejku jejku!!!! :)) Milego dnia Kochane!!

Mamanita U mnie dzisiaj 35+6 wiec podobnie :) Ja rowniez w poniedzialek ide do szpitala ale jedynie na konsultacje. Wtedy dowiem sie czy cesarka czy nie. Jak bedziesz mogla to koniecznie zdaj relacje z porodu, jestem ciekawa tej cc. Jedyne czego sie obawiam, ze potem. nie bede mogla zajac sie dzieckiem. Jak pod koniec przyszlego tygodnia to szybko Ci zrobia te cc. W sumie tez juz bym chciala. Wszystko juz czeka na moja krolewne :) Dziewczyny kupujecie przescieradelka do wozka? Jak tak to ktore? Sie zastanawiam czy frota czy bawelna? Mysle ze na frocie dziecko moze sie bardziej pocic w lecie, ale nie wiem moze jakas doswiadczona mama doradzi. Buziaki