Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

onaaaa20

Aborcja w 20 tyg ciąży

Polecane posty

Gość gość
ja jestem przykładem że w ciaży można nie czuć ruchów dziecka- ja nie czułam, czasem jak jej nóżka lekko drgała, ale gdyby nie brzuch i brak okresu nie wiedziałabym że jestemw ciąży.

Gość gość
Holandia podobno najlepsza w tej materii, nie musisz byc obywatelem tego państwa i od ręki powinni to zrobic okolo 400 e

Gość w2891
Potwierdza się powiedzenie: "Uderz w stół, a nożyce się odezwą".

Gość gość
Matka opowiadała mi o znajomej która jakieś 30 lat temu usunęła dziecko w 8 miesiącu ciąży bo mąż jej kazał (!). Lekarz wyjmował z niej fragmenty ciała dziecka, rączki, nóżki... Po tym przeżyciu kobieta popadła w chorobę psychiczną, bo nie mogła sobie poradzić z tym przeżyciem :/ Podobno nie była świadoma, że dziecko już jest w pełni rozwinięte, nie robiło się wtedy usg.

Gość w2891
To straszne jeżeli to co piszesz jest prawdziwe to nic tylko spalić żywcem za takie coś i ją i jego niewyobrażalne co ludzie robią jak dla mnie to na takich to nawet trumny i miejsca na cmentarzu szkoda.

Gość gość
to sobie pomyślcie że w UK można do 24 tyg usunąć, a ty autorko sama nic nie kombinuj, bo czasem z takiego kombinowania można urodzić kaleke i dopiero narobisz sobie kłopotu, na farmakologie za pózno tylko możesz uszkodzić, poczekaj jeszcze kilka tyg, przecież zawsze możesz zostawić w szpitalu, nie robią ztym problem ow a dużo rodzin czeka na adopcje, koleżanka ukryła ciąże do 8 mies, była małolata, nawet matka ne wiedziała, urodziła w 8 mies wcześniaka, no ale zdrowe,

Gość gość
Ja o tym że jestem w ciąży dowiedziałam się w 15 tc. Nie chciałam mieć dzieci. Był stres przed powiedzeniem mamie. Miałam wtedy ledwo skończone 18 lat. Mama się domyślila. Była rozmowa (a raczej kłótnia) ale jakoś dałam radę. Chodziłam do lekarza. Brałam tabletki z czasem zaczęłam kochać te dziecko. Wyobrażałam sobie jak bd wyglądało. Byłam zadowolona do czasu... 28 października poszłam na wizytę kontrolna był to 23 tc. I usłyszałam od lekarza "bardzo mi przykro ale ciążą obumarla" w jednej chwili świat mi się zawalił. Potem szpital następne badania i okazało się że to były bliźniaki. Potem zabieg, tydzień w szpitalu. I... Pogrzeb moich dzieci. Teraz mam taka zryta psychikę. Serce mi krwawi z bólu. Nie poważnym jest świadomie zabić swoje dziecko tak jak ty chcesz to zrobić. Możesz je oddać do adopcji. To jest najlepsze rozwiązanie. Dodam że po wynikach hispatu okazało się że 6 tygodni chodziłam z ciążą obumarla. Lekarze dziwią się że żyje. Żyć po tym wszystkim mi się nie chce. Tak jak ty nie chciałam dziecka a gdy okazało się że ciążą obumarla byłam załamana. moje dzieci wyglądały normalnie. Miały nosek.zarys oczu palców uszu. Były takie małe i bezbronne. A ty chcesz zabić małego człowieka?! Zastanów się! Lepiej oddać je kimś kto nie może mieć dzieci niż je zabić!

Gość gość
Czego się podniecacie to temat sprzed roku

Gość natalunia23
ja bym dała wszystko żeby być w ciąży

Gość w2891
No i co z tego że sprzed roku może kiedyś jakaś zdesperowana kobieta tutaj zajrzy i przeczyta i będzie miała możliwość porównania za i przeciw chociaż tych argumentów za nie powinno w ogóle być a tak na marginesie to trzeba o tym mówić bo może kiedyś wydarzy się coś takiego co spowoduje że zarówno za poddanie się aborcji jak i jej przeprowadzenie będzie groziła kara śmierci? Ludzie okażcie trochę wrażliwości zlikwidujcie w sobie tę znieczulicę na śmierć nienarodzonych które jakby nie patrzeć same się na świat nie proszą pozdrawiam.

Gość gość
A no to że sprzed roku ze po co piszecie te rzewne apele do Autorki żeby nie usuwała Już po sprawie, podjęła decyzję rok temu

Gość gość
dziewczyno jak juz masz tak zaawansowana ciaze, a dziecko jest w pelni zdrowe to przetrzymaj jeszcze 20 tyg I urodz je I oddaj do odapcji... Dziecko zaczyna slyszec wszystko od 16 tygodnia, to juz jest w pelni uksztalctowany czlowieczek, naprawde szkoda tego dziecka... To juz nie jest zlepek komorek tylko maly czlowieczek, zastanow sie czy naprawde tego chcesz, bo porod I tak cie czeka, bo tak zaawansowana ciaza to niestety ale juz nie da sie tabletkami usunac, tylko beda rozrywac dziecko albo rozpuszczac... A jak jest w pelni zdrowe, to juz jestes na pol metku, czemu chcesz byc modreczynia, jak juz blisko jestes porodu. Ja ma 17 tydzien ciazy I juz sie nei moge doczekac 20 tyg, bo bede miala kolejne usg, zeby zobaczyc moje dzieciatko. Moze jeszcze za wczesnie na ruchy dziecka u ciebie, jezlei ono jest pierwsze, ale za tydzien czy dwa bedziesz czuc, to zycie, sama poczujesz to uczucie. Ruchy male dziecka w brzuchu, to kwintesencja calej naszej kobiecosci, zaden orgasm, zadna przyjemnosc sie z tym nei rowna, jezeli przyjmiemy to ze spokojem I normalnoscia. Kobieto jestes na polmetku, przetrzymaj jeszcze troche I urodz, a potem decyduj, czy chcesz to dziecko, zawsze mozesz oddac do adopcji. Poparlabym cie, gdybys miala chore dziecko w brzuchu, albo ciaza mialaby mniej tygodni, bo jestem za dopuszczalnoscia aborcji, ale 20 tydzien...

Gość gość
w UK mozna usunac do 28 tygodnia nawet...

Gość w2891
Poruszenie przeze mnie tego tematu sprzed roku nie było przypadkowe. Zadając pytanie jego autorce w moim pierwszym wpisie wciąż jeszcze oczekuję szczerej odpowiedzi od samej zainteresowanej a nie spretensjonowania mało wrażliwych pozdrawiam.

Gość gsdaf srgsfg
moja przyjaciolka stracila wczoraj dziecko w 29 tygodniu ciazy, a tak bardzo go pragnela tak bardzo o nie walczyla..skoro ciaza jest zdrowa utrzymaj ja a potem oddaj do adopcji, chociaz jestem pewna ze jak urodzisz to nie bedziesz w stanie sie rozstac z maluchem. mysle, ze wiekszosc kobiet nie bylaby w stanie...jest wiele osob ktore czekaja na adopcje maluchow, nie zabijaj skoro mozesz komus zwyczajnie pomoc.

Gość w2891
Drogi poprzedniku (droga poprzedniczko), nie to żeby, ale zaraz znów jakiś mało wrażliwy "gość" będzie na nas psioczył że podniecamy się tematem sprzed roku, który nim jest istotnie, ale jak mówię, jego poruszenie nie wzięło się z choinki pzdr

Gość gość
Na prawdę w uk do 28 ? :O

Gość gość
Woow tego nie wiedziałam

Gość gość
W holandii do 20tc, a w USA do 30!!

Gość gość
No jest mnóstwo opcji tylko trochę kaski potrzeba

Gość gość
jedź za granicę szybko pędem póki jeszcze nie jest za późno!!!

ponieważ mi spamuje gdy wysyłam linki, więc piszę teraz. ten link to dla tych zwolenników mordowania, oby się opamiętali po przeczytaniu tego i innych linków. dla mnie życie jest tym od poczęcia, zlepkiem komórek takim samym jak My jesteśmy. żal tych maleństw, żal kobiet , które posłuchały "życzliwej" koleżanki i teraz cierpią. smutne to, że tak łatwo można zrobić krzywdę i żyć jakby nigdy nic. Bóg przyjmie wszystkie dzieci ale My kobiety musimy więcej mówić w obronie życia poczętego.

Gość gość
sama usunełam ciaze we wczesnym tygodniu i jestem za aborcja ale nie w 20 tygodniu

Gość w2891
Do poprzedniczki no to Ci gratuluję przydałoby Ci się nieustanne nawiedzanie Ciebie przez ofiarę albo inaczej przez Twoją usuniętą żywą wpadkę pozdrawiam Cię z szacunkiem przez kupę kamieni i kupę gruzu żeby nie było luzu :>

Gość gość
Maribel jestes zdrowo kopnieta prostaku

Gość w2891
Widzę że przydałby się taki zabieg tym co bez skrupułów usunęły ale im na żywca i szkoda że takich zabiegów nie ma a 2 niektórzy chyba nie wiedzą o czym czytają czego przykładem jest określanie użytkowniczki Maribel mianem prostaka a przecież wiadomo drogi gościu że mówisz o sobie z serdecznymi pozdrowieniami.

Gość gość
Jak śmiesz osądzać innych i wypowiadać sie w imieniu wszystkich kobiet, kim wy myślicie,ze jesteście ? I kto dał wam prawo osadzania? Każdy ma prawo robić ze swoim ciałem co zechce.

Gość w2891
To teraz ja zapytam: Kto dał Tobie prawo do obrażania innych? Ok masz rację każdy ma prawo robić ze swoim ciałem co chce ale chyba są jakieś zabezpieczenia przed niechcianą ciążą a skoro są to logiczne że należy je stosować a to że bywa że zawiodą to już inna sprawa a tak w ogóle to polecam trochę tzw. zdrowego rozsądku pozdrawiam.