Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna troche ..

chcialabym sie wkoncu zareczyc ..

Polecane posty

Gość Lilia pośród trawww
Mam ten sam problem. Jesteśmy ze sobą 3 lata, mamy po 26 lat a kiedy zapytałam o ślub odpowiedział: za jakieś 4-5 lat!!! Postawiłam ultimatum...albo za 2 lata,albo to koniec. Nie chcę być starą panną młodą, albo czekać aż przypadkiem pojawi się nowa kobieta w jego życiu a ja zostanę sama w wieku 30 lat. Kolejna rzecz, że chciałabym abyśmy zamieszkali już razem. Mam dość widywania się 1 dzień w tygodniu. Nie mamy po 15 lat. Chciałabym też za jakiś czas mieć dziecko.

Latwo sie mowi zakonczyc, ale jak sie nie ma konkretnego powodu i zawsze jest nadzieja to ciezko to wyglada... Wg mnie powinnas z nim powaznie porozmawiac, powiedziec jakie masz obawy, madry facet to zrozumie i jak nie w taki, to w inny sposob zapewni cie o uczuciu - no chyba ze go nie ma i jest z toba z wygody albo przyzwyczajenia... Faktycznie jesli nie ma wobec ciebie powaznych planow, to szkoda na niego marnowac czasu bo minal ci najlepsze lata zycia przy facecie, ktory nie traktuje sie powaznie...

1 dzien w tygodniu? Przeciez wy sie w ogole nie znacie... Wspolne mieszkanie to najlepszy test dla zwiazku, my zamieszkalismy ze soba po pol roku znajomosci i wyszlo nam to na zdrowie :)

Gość Lilia pośród trawww
Kiedy postawiłam swojemu ultimatum to uznał, że żartuję...Poprosił o czas na zastanowienie do końca września i wtedy da mi odpowiedź. Jeżeli stwierdzi, że za 2 lata to dla niego za szybko, to mówi się trudno...dalej nie będę w tym tkwiła.

Gość Lilia pośród trawww
mieszkaliśmy już rok ze sobą...teraz praca w różnych miastach więc nie ma innej opcji

A to rozumiem, ale faktycznie nie ma co faceta zmuszac ale nie ma tez co czekac az sie ksiaze zdecyduje, szkoda zycia w niepewnosci ze moze za miesiac a moze za 5 lat...

Gość sama juz na zawsze
to ja wam opowiem moja historie ; / bylam z facetem 6 lat - bylo cudownie, wspolne wakacje, podroze no wszystko super , po tych 6 latach spytalam go czy chce sie zareczyc a on mi odpowiedzial ze juz jest zareczony. zaczelam sie smiac i pokazuje mu swoje rece i pytam jak to juz jak nie mam zadnego pierscionka a on na to a czy powiedzialem ze z toba ............. zamarlam a on powiedzil mi prawde ...... od roku spotykal sie z inna, czyli mial dwie ;/ i z tamta sie zareczyl po pol roku znajomosci , bylismy razem 6 lat ! gdy ja myslalam ze najwyzszy czas na zareczyny to w tym czasie juz inna chodzila w pierscionku od niego ......... nie spiesz sie autorko bo nie ma do czego, a najpierw to upewnij sie ze jestes ta jedyna ..

Gość mniuma123
ja wole zeby jesli facet chce zrobił to z własnej woli a nie czuł sie przymuszony...głupio by mi było jakbym mu jeczała a on by sie oswiadczył bo wiedxziałabym ze zrobił to nie od siebie tylko dlatego ze musiał :/