Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość testująca006

czy za wczesnie na test ciążowy?

Polecane posty

Gość testująca006

domniemana owulację miałam 4-6 sierpnia. dzisiaj rano robiłam test o czułości 10UI/I oczywiście wyszedł negatywny, czy to moze być wynik wiarygodny?, test jest bardzo czuły. czy to zdecydowanie za wcześnie? teoretycznie od momentu ewentualnego zapładnienia minąć mogło juz co najmniej 10 dni jak myslicie, pokazałby juz cos po takim czasie czy jesli nic nie ma to i nie będzie i dać sobie spokój?

Gość osiemdziesiatadruga
może by za wczesnie, ja owu miałam 30 lipca i dzisiaj dopiero mi pokazał bladą 2 kreseczkę. Jesteś pierwszą osobą z którą się tym dziele

Gość testująca006
gratulacje to świetnie! a kiedy wcześniej robiłas test i pokazywał jeszcze tylko jedna kreskę? czy moze nie robiłas tak wcześnie jak ja? :)

Gość osiemdziesiatadruga
kiedyś robiłam, ale widok beznadziejnej jednej kreski był tak dołujacy. Kiedys nawet robiłam po 6 dniach. Dziś jestem 2 dni po planowanym okresie. Nie warto robi wcześniej aby się niepotrzebnie nie dołowac. Moja znajoma zrobila po tygodniu wyszedł negat, wiec rozgrzeszona poszła na imprezę. Po czym nie dostałą okr i przetestowała się i wyszedł pozytywny, i teraz ma megastres czy to nie zaszkodziło dziecku. Poczekaj, szkoda nerwów i pieniędzy

Gość ja robiłam w dniu
spodziewanej @ i nic nie wyszło poczekałam 4 dni i dop wtedy zobaczyłam druga blada kreske.Myśle ze nie ma co tak wczesnie robic testu.

Gość testująca006
ok dzięki za odpowiedzi, poczekam tydzien do następnego testowania, macieracje nie ma co wydawac kasy wcześniej :)

Gość aldoaldo
ja mierze temperaturę i wiem mniej więcej kiedy jest owulacja i założyłam sobie że jakby co to z testem czekam do 18 wyższych temperatur czyli 18 dni po owulacji. mam długa faze lutealną (16 dni). Raz mi dobiło do 17 dni i juz miałam robić test ale dostałam okres. wyszło na to że jeszcze nigdy nie robiłam testów. Czytałam że nie ma co robić za wcześnie testów bo połowa wczesnych ciąż i tak się kończy z przyjściem miesiączki. Po co się niepotrzebnie nakręcać wiadomo że to tez szkodzi. Zagnieżdżenie jest od 6 do 12 dni po owulacji a test wykrywa ciążę dopiero po zagnieżdżeniu, tutaj zależy od czułości testu w jakim czasie po. tak więc po 10 dniach test mógł wykryć ale nie musiał, lepiej odczekać.