Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pawel112

Karate w wieku 20 lat - jest sens ?

Polecane posty

Gość pawel112

Co o tym myślicie? Zastanawiam sie nad zapisaniem sie, ale po 1 obawiam sie opinii ludzi i tego, że jak odpadne np. po jednym dniu, bo sie nie spodoba, to wezma na jezyki, a po 2 zwyczajnie nie wierze w sens tego... rozumiem bedac dzieckiem zapisać sie i potem umiec sie obronic, bez strachu wychodzić, ale w wieku 20? Zaraz 30, potem 40 i nic juz nie ugram, bo taki 40-latek juz raczej nie ma formy, przynajmniej nie wyobrazam sobie skaczacego 40-latka i wygimnastykowanego. Ale jeszcze z innej strony patrzac - cholernie chcialbym podniesc sobie samoocene i w ogóle kontynuowac nauke itp...rozwijac sie. Przez kompleksy i złe wspomnienia olałem szkole. Odpowiedzcie jeszcze ile czasu zajmuje NAUKA wszelkich technik, a po jakim czasie zajęcia stają się już tylko treningiem? Tzn. chodzi mi o to, że jak ktoś np. 20 lat uczeszcza na zajecia karate, to już na pewno nie uczy sie, bo wszystko wie, więc dla niego to już jedynie trening i jeszcze raz trening... Czytałem, że nawet po roku nic sie nie umie jeszcze :/ i że na turnieje trzeba obowiązkowo jeździć, to na razie nie dla mnie wywiady i medale :o chciałbym sie uczyc, ale tak jakby anonimowo da sie tak?

Gość pawel112
Jakie 2 tygodnie? Jest troche czasu na podjęcie decyzji.

Gość erewrewrew
czy wy wszyscy z psychiatryka uciekliscie bo ne kumam w ogóle co bredzisz. nie zapisuj się, bo nie wytrzymasz nawet jednego upadku- umrzesz jak ktoś zobaczy cie lezącego

Gość Pomarańczowa Wariatka
Ja myśle, ze jest sens. Jeżeli to ci pomoże podnieśc samoocene, poprawic sylwetke.. Przy okazji zdobędziesz pasje. I to nieprawda, że nie mozna miec kondycji mając 40 lat- nic nie stoi na przeszkodzie. Jeżeli bedziesz dbał o swoje ciało, a nie staniesz sie zapasionym grubasem, który lezy z pilotem na kanapie to bedziesz sprawny. Naprawde. Wszystko to, co teraz w siebie zainwestujesz wróci do ciebie. Ja nie mam co prawda doswiadczenia z karate- moj chlopak trenowal najpierw tkd, a ostatnimi czasy od 2-3 lat chyba kickboxing, wiec trenuje cos od dziecka(od 8 roku zycia), w tym akurat trenujac tkd mial osiągniecia i czarny pas w koncu zdobył i medale jakies sie przewijały... Ale to nie znaczy, ze jak nie zaczałes jako dziecko, to juz jestes stracony. Zacznij teraz. Warto miec pasje i warto nad sobą pracować :)