Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jennis

Usuwanie znamion na twarzy

Polecane posty

Gość jennis

Witam, chciałabym usunąć dwa znamiona barwnikowe na twarzy i w tym celu wykupilam ten oto groupon: https://www.groupon.pl/oferty/warszawa/Specjalistyczna-Przychodnia-Lekarska-Wilmed/8306743 Niestety lekarz poinformował mnie, ze moje pieprzyki są zbyt płaskie i za mało odstaja od skóry ( jest tylko lekka wypukłosc) i usuniecie ich wymienionymi metodami pozostawiloby dziury zamiast nich. Czy ktos spotkal sie z tego rodzaju 'dziurami' po usunietych znamionach? Moze usuwal ktos znamiona elektrokoagulacją badz kriochirurgią ?

Gość Ależ możecie
A dlaczego chcesz usówać znamiona????czy nie lepiej jest jak one same znikna,polecam olejek rycynowy

Gość jennis
Hmm cos czuje, ze gdyby to bylo takie proste, ze kazde znamie zniknie od smarowania olejkiem rycynowym, to zadna kliniki by nie miala w swojej ofercie usuwania znamion;)

Gość gość
wiesz ja nie chcę się czepiać, ale jak masz jakieś znamiona na Twarzy to jednak dobrze by było dokładnie sprawdzić miejsce, gdzie mamy się udać na taki zabieg. Jednak wiesz twarz jest naszą wizytówką i dobrze by było mieć pewność o tym, że wszystko będzie dobrze zrobione, lepiej jest dopłacić i pójść do dobrego specjalisty, jak doktor Osuch i mieć pewność, że znamiona i będą przebadane i dokładnie usunięte, nie zostaną Ci żadne blizny.

Gość F00ks
@jennis. tekst typu gdyby to było takie proste to by to stosowano mnie rozbawił. Wielu lekarzy chce zarobić a nie wyleczyć. Logika typu jak nie białe to czarne nie widzi reszty kolorów. A jest wiele opcji bo komuś to się nie opłaca. Lepiej wyciąć, urośnie znowu i znowu wyciąć niż kupić tani olejek i zmienić tryb życia na zdrowszy. Tak samo wielu okulistów da ci okulary zamiast powiedzieć o zmianie przyzwyczajeń. To jest takie proste ale się nie da zarobić.

usuwałam płaskie znamiona na twarzy laserem w klinice Melitus w Warszawie (chodziłam tam do doktor Noszczyk na konsultacje) i nie mam żadnych dziur. Rany goiły mi się jakieś 3 tygodnie od zabiegu, mam teraz praktycznie niewidoczne blizny, nieporównywalnie mniejsze niż były znamiona. Polecam tą metodę, mam skłonność do powstawania bliznowców i bałam się, że i tu się zrobią ale nic podobnego. Świetnie mi to zrobili i polecam każdemu kto pyta tą klinikę właśnie.