Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miała któraś z Was????

Bukiet ślubny z białych róż- czy faktycznie nietrwały?

Polecane posty

Chciałabym bukiet z białych róż na ślub lecz florystka odradzała, że białe róże szybko padają i po kilku godzinach bukiet robi się brzydki i kwiaty ciemnieją, czy faktycznie? miała któraś z Was bukiet z białych róż? jak z trwałością?

podnosze

up

dziekuje za odpowiedź ;) może jeszcze więcej osób się wypowie coby wtopy nie było :)

Gość pm2011
A może po prostu kup jedną białą różę na próbę i zobacz jak się będzie zachowywać? Po drugie: gdyby białe róże nie nadawały się na bukiet, to panny młode by ich nie wybierały, a przecież ten kolor i kwiat jest chyba od wielu, wielu lat najpopularniejszy. Nigdy nie słyszałam, że białe róże są nietrwałe. Jedynie słyszałam, że tulipany są niepraktyczne do ślubnego bukietu.

Gość kemene
ja mialam biale roze z fioletowymi storczykami i nie padly ...troce sczernialy ale to pod koniec dnia a wiazanka byla odbierana 3 godz przed slubem...na dodatek florystka je czyms skropila i byly takie sztywne zeby bez wody nie wiedly

Gość rtyeurrhrb
Również miałam bukiet ślubny z białych róż i nie padły. Trzymały się bardzo dobrze, dopiero na drugi dzień zaczęły więdnąć.

Gość alunia270691
Ja miałam wesele w lipcu i miałam białe róże w bukiecie, wyglądały świetnie i nie zwiędły i kolor rownież im sie nie zmienial. Więc nie masz co się martwic nic im nie bedzie:)

Gość też florystka
dziwna ta Twoja florystka :-O jest kilka odmian białej róży, więc jest w czym wybierać, najbardziej delikatna wg mnie jest róża awalache ,najbardziej trwała white naomi (ale to moja subiektywna opinia) róże ciemnieją i dostają plam jeśli płatki były spryskane/chlapnięte przez nieuwagę wodą-wtedy po jakimś czasie na płatkach pojawiają się ciemniejsze plamy co do trwałości bukietu to też dużo zależy od jego formy jaka to miała być forma?bidermajer w mikrofonie, czy bukiet układany w ręce? bukiety z białych róż są piękne :-) powodzenia:-)!

Gość ogrodnik888
Kwiaty są tak dobierane, żeby nie "padły" za szybko. W dobrze dobranym bukiecie powinny znajdować się także mniej dojrzałe kwiaty, które wytrzymują zdecydowanie dłużej. Białe róże może nie są wyjątkowo wytrzymałe, ale nie powinny też paść od razu. Spróbuj może na http://twojekwiaty.pl, tam Ci dobiorą coś porządnego.

witam. ja miałam bukiet ślubny z białych róż i po weselu wytrzymał jeszcze tydzień.... :) teraz stoi zasuszony w wazoniku w pokoju gościnnym:):) ... jakoś ciężko było go wyrzucić i musiałam go sasuszyć:) moim zdaniem dużo zależy od kwiaciarni która bukiet wykonuje, jak go spryskają utrwalaczem...