Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wmwhhcbbch

wysiadam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość wmwhhcbbch

witam juz nie daje rady moja corka ma 2i 5miesiecy i dalej robi siku w majtki ja juz wysiadam nie daje juz rady juz rok czasu to trwa myslalam ze sie nauczy a tu nic juz krzycze na nia no bo ilez mozna doskonale wie gdzie sie to robi czasem popusci i reszte zrobi do nocnika nic jej nie przeszkadza nawet zesikane majty ja juz nie wytrzymuje nerwowo

Gość gufikolka
no krzycz wiecej to sie nie nauczy nawet do 5 roku zycia...:Odebilna mamusiu, zal mi twojego dziecka

pogięło cię? odpuść, niech ponosi jeszcze trochę pieluchy, uspokój się, spróbuj za parę miesięcy - w nerwicę chcesz ją wpędzić?

Gość katarina1155
jak będziesz krzyczeć pogorszysz sobie sytuacje. Tłumacz do skutku. Ja powyrzucałam wszystkie dywany, załozyłam tylko majteczki córce i jak zsikała sie na podłoge sama wycierała. Sama się myła, jako tako jej to wychodziło. W koncu sie udało. Bez krzyku..

Gość wmwhhcbbch
nie jestem debilna mamusia tylko zwyczjnie puszczaja mi nerwy idiotko

Gość wmwhhcbbch
pieluchy juz nie zaloze jak juz raz sciagłam to juz nie załoze

Gość fannyhany
jestes debilna skoro drzesz morde na dziecko

Gość wmwhhcbbch
katarina1155 ile miala twoja corka jak sie nauczyla

Gość ligot.k.a
daj dziecku czas i nie naciskaj -a tobie kiedy lepiej wychodzi gdy cos robisz normalnie czy pod presja np.szefa itp....zapomnij narazie o nocniku ,a za jakis czas sprobuj znowu ,z usmiechem w formie zabawy....

Zal mi dzieci takich matek jak autorka. Bez pojecia o psychice dziecka, bez pojecia chocby o tym głupim odpieluchowaniu:ONic nie czytaja,nic nie wiedza.No plakac sie chce.Jedyne co to drzec sie i wymuszac wszystko. Czemu piszesz, ze juz nie zalozysz tej pieluchy? A jesli twoje dziecko nie jest jeszcze gotowe na nocnik? Sa dzieci, ktoych czas odpieluchowania to ok 3 roku zycia? chcesz dziecko wpedzic w nerwice? Chcesz? Serio, nie kochasz jej czy co?

Gość wmwhhcbbch
nie zaoze pieluchy bo juz ja sciagłam to niech sika w majtki nie bede robic dziecku wody z mozgu raz zakladac raz nie

Gość wmwhhcbbch
i moje dziecko jest gotowe na nocnik bo wolala wczesniej ladnie i siku i kupe znowu jej sie cos stało i nie chce wołac

Gość wmwhhcbbch
cytrynowa mama co ty mozesz o mnie wiedziec nie znasz mnie i takie teksty opanuj sie

Gość wmwhhcbbch
PISZE ZE WOŁALA SIKU I KUPE I ROBILA ROZUMIESZ

Zgadzam się z cytrynową, a ja osobiście proponuję dać spokój z nocnikiem i spróbować z nakładką na sedes. Moze to się córce spodoba po prostu a nocnik nie i basta, u niektórych dzieci tak jest. Syn ma 18 msc, więc jeszcze długa droga przed nami zapewne, ale póki co na sedes siada chętnie i sika, udaje się kilka razy w ciągu dnia i szczęśliwy biegnie bo czuje się pewnie dorosły i dumny, że moze tak jak dorosli. A na nocnik nie usiądzie za cholerę..:-)

Gość wmwhhcbbch
NA SEDES SIADA NA NOCNIK TEZ NIE MA PROBLEMU ALE PO FAKCIE

Gość TAK CZYTAM I CZYTAM
A mi zal takich kafeteryjnych mamusiek. Nie krzycz , pozwalaj na wszystko i czekaj kiedy Ci gowniarz na leb nasra . Ot wychowanie . Niejedna z was dostala po dupie za lanie w majty i poskutkowalo a teraz co ?

No to może po prostu nie jest gotowa..wiem, że pisałaś ze wcześniej siadała. Ale tak się stało po prostu. Powinny doradzic mamy starszych dzieci, bo sama nie wiem ile to u nas będzie trwało. Ale powiem tak, synek dostał nocnik na roczek. Przez 2- 3 dni ciągle siadał i sikał. Byliśmy w szoku że mamy takie zdolne dziecko i ze jak to mozliwe i wow i w ogóle duma i te sprawy. A po tych kilku dniach się skończyło i uciekanie przed nocnikiem zostało do dzisiaj :-))

czytałam gdzieś, że dzieci szybko przyuczane na nocnik mogą miec regres właśnie w tym okresie życia, na pewno krzyk tu nie pomoże.... często jest też przy zaziębieniach i zapaleniach pęcherza, że dziecko popuszcza, że nie wspomnę o tle nerwowym, czy buncie... nie krzycz na nią, poproś, żeby pomogła sprzątnąc co zrobiła, a jej jej się uda zrobić na nocnik to pochwal, podziękuj, wyraź, że się cieszysz... na pewno trzeba przeczekać...

Gość wmwhhcbbch
badania na mocz tez juz robilam wszystko ok jutro postaram sie nie krzyczec na nia dzisiaj poprostu pusciły mi juz nerwy

Gość kartonowe pudelka na jajka
Ja syna zaczynalam powoli nocnikowac kiedy mial 2.5 roku. Nie rozumiem po co az tak naciskac i stresowac siebie i dziecko.

autorko , masz złe podejście może po prostu wyluzuj i zamiast zmuszac ją do siadania na byle jaki nocnik zainwestuj w nocnik fisher price, przy okazji dziecko oswoi się z muszlą klozetową bo nocnik ten jest pomniejszeniem muszli do tego wydaje fajne dzwięki jak się sika i może dziecko spuścić prowizoryczną "wode" może po prostu to ją zainteresuje. Też może nie myślec w danym momencie podczas zaoferowania zabawą o sikaniu i kupie do nocnika - ludzie to jest tylko MAŁE DZIECKO ...!

Gość 3456ytgfcrty
co to znaczy ŚCIĄGŁAM?! ja pierdole do szkoly sie cofnij imbecylko a pozniej zabieraj za wychowywanie dzieci.

Gość chyba byłam beznadziejna
Czytając różne tematy, a zwłaszcza porady i obelgi wszystkowiedzących mamusiek, mam wrażenie, że 18 lat temu byłam beznadziejną matką. Nie wiem jakim cudem mój syn jest normalnym facetem, a nie pokręconym świrem, któremu matka zryła psychikę. Nie znałam pojęcia "odpieluchowywanie", jak mi się znudziło pranie pieluch, to sadzałam na nocnik i wkrótce pojął o co chodzi. Jak w wieku dwóch lat urządzał wrzaski i rzucanie się po podłodze, to wychodziłam z pokoju. Samo przeszło. Kiedy miał trzy miesiące, musiałam zrezygnować z cycka, bo dojeżdżałam na studia codziennie i nie zawracałam sobie tyłka odciąganiem. Musiał chodzić do żłobka, babcie pracowały, a na niańkę nie było kasy, tam nauczył się, jak radzić sobie w grupie. Nie urodziłam mu rodzeństwa i nie ma o to pretensji (pytałam). Boże drogi, jakim cudem NIE stworzyłam potwora?