Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brunetki nocne rozmowy

Czy zrezygnowalibyście z państwowej posadki?

Polecane posty

Praca w państwowej placówce za 1200 zł do ręki za miesiąc, praca na umowie na czas określony jak narazie. Czy zrezygnowalibyście z tego? Odeszlibyście do prywatnej frmy?

Gość ja bym została...........
...

Gość ftnasttt
prywatne firmy to szajs , zniszcza człowieka i wyplują chciałabym w państwówce stała płaca , pakiet socjalny

Gość policjanttt....
co za praca w tej prywatnej firmie

Gość głucfół
nie zrezygnowałbym

Praca na państwowej posadzce jest dla ludzi mało ambitnych - mam na myśli stanowiska w strukturach samorządowych na poziomie gminy i powiatu. Nic się tam nie robi a i nie ma za bardzo pola manewru z jakimś porządnym awansem. Taka praca zapewnia względnie święty spokój i marny żywot. A czy zrezygnować? Twoje życie.

Nie żartuję, tyle mi płacą. A prywatna firma to zarobki 1800 zł na początek, praca biurowa rzecz jasna. Mam dylemat.

Gość policjanttt....
faktem jest ze praca w budzetówce może nie oferuje jakichś większych możliwości awansów ale daje pewną stablilizację

Gość ftnasttt
ja pracuje w prywatnej , jestem ambitna, pieniądze większe ale zawsze można to stracić cały czas mózg na wysokich obrotach, walczysz o przetrwanie jak w dżungli chętnie zamieniłabym na posadkę państwową z mniejszą pensją ale pewną , pakiet socjalny, dodatki i spokój

Wszystko fajnie tylko te 1200 zł to za mało....Chcę się ustatkować w życiu.

Gość policjanttt....
w budzetówce jest jakis urlop, 13 pensja w prywatnych jest bardzo róznie

Urlop należy się każdemu kto pracuję na podstawie umowy o pracę. A są takie sytuacje, że ludzie pozwalają na to iż tych urlopów nie dostają w prywatnych firmach. Dają się wyzyskiwać. Chcesz walczyć o podywżkę, to tylko każdy gada, a jak przyjdzie co do czego aby zawalczyć w praktyce, to milczą.

Gość ftnasttt
chyba talony dostajesz na święta , urlopy zwracają ,lepsze ubezpieczenia prywatnie dadzą ci gorszą umowe albo nie będą ci wszystkich składek odprowadzać co rzutuje na późne lata a już śmieciowa umowa to porażka

Talonów nie dostaję, ale w zamian dostaję pieniądze na święta. Dostaję też wczasy pod gruszą. Jednak z takimi zarobkami to ja rodziny nie założę nigdy :(

Gość policjanttt....
cięzko w tej Polsce młodym:( ja mam troche wiecej i na załozenie rodziny sie nie zanosi

Gość wyrok prawomocny
może znajdź męża co ma te 600 zł więcej i sie wyrówna

Policjant, szczerze mówiąc zarabiając te 1500- 1800 zł też nie jest kolorowo. A o założeniu rodziny można pomarzyć. Same koszty dojazdu+ wyżywienie+wszystkie opłaty, to zostaje niewiele.

Wyrok prawomocny heh to i tak mało na założenie rodziny :(

Gość policjanttt....
ja zarabiam teraz ponad 3 tys niedługo zmieniam jednostkę i tam zarobię ponad 2.5 tys to jeszcze nie najgorzej ale to nie sa tez kokosy mam 28 lat i na zakładanie rodziny to juz czas najwyższy:(

Ja po stażu w Urzędzie Skarbowym dostałam etat. Zrezygnowałam na rzecz własnej firmy. Nie żałuję, mimo że praca w tym Urzędzie była dla mnie bardzo miło wspominanym czasem i w ogóle gdyby nie firma to bym tam chętnie została :)

Gość policjanttt....
może założymy oboje rodzinę ? :( razem będziemy mieć 3700

TaMiła jeśli zarabiałaś tam nieźle, to nie dziwi mnie to że chciałabyś tam wrócić. Zarobki i atmosfera w pracy są najważniejsze moim zdaniem.

Gość policjanttt....
podszyw

Jeśli zarabiałabym tam nieźle, to bym tam z pewnością została. Firmę prowadziłby sam mój mąż. Ja bym była z doskoku. Ale opłacało się to rzucić i zaangażować w naszą działalność.... Zarobki nie były wielkie niestety. Za to atmosfera była super. Była to państwowa posada, więc wszystkie L4, dni wolne i kończenie punktualnie o danej godzinie były normą. Tempo pracy było też fajne :) Ale pieniądze niestety nie fajne. Przynajmniej na początek.... Jednakże Bardzo, ale to bardzo miło wspominam czasy w Skarbówce :)