Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaaadziik686858

Mam krosty na twarzy

Polecane posty

Gość maaaadziik686858

Witam, ogólnie to nie ma być istotny temat :) chciałam się tylko dowiedzieć, czy któraś z kafeterianek też ma ten problem, nie wiem jaką mam cerę, już nie wiem jakich kremów stosować, ogólnie nie mam tłustej cery, ale często po kapieli i zastosowaniu peelingu świeci mi się noc i broda, najgorsze są jednak takie lekko zaczerwienione krostki na czole, tylko na czole, nigdzie indziej tego nie mam, to nie są pryszcze, oczyszczam skórę ale to wcale nie schodzi, może znacie jakiś krem który by pomógł? Pozdrawiam

Gość maaaadziik686858
Nie właśnie uczulenie nie, zawsze miałam takie małe krostki na czole, ale jakoś mi to nie przeszkadzało, bo było to słabo widać, a ostatnio troszkę się jednak nasiliło i już mi to przeszkadza ;/ albo jakie polecacie kremy dla kobiety w wieku 24 lat, by zlikwidować właśnie takie zwyrodnienia skóry :)

Gość aqu-qu
Myślę, że może za bardzo podrażniasz twarz, może zbyt agresywny peeling? Jeśli za mocno i za często szorujesz twarz, to tak jakbyś rozdrapywała krostki i one się nie goją. Do tego agresywne oczyszczanie twarzy powoduje, że sebum wydziela się jeszcze więcej

Gość bo ona jest dziewicą
wyprobuj krem ze sluzem slimaka z tym ze niektore sa strasznie drogie, albo krem brzozowy. prawdopodobnie masz przesuszona skore.