Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Deesceeentradaa

Dlaczego nie dzwonią?

Polecane posty

Gość Deesceeentradaa

Mój chłopak wysyła już trzy miesiące cv do różnych firm i nic, cisza. Był na jednej rozmowie ale nic z tego nie wyszło. Najgorsze jest to, że w międzyczasie w tych firmach do których wysyła zatrudniają osoby, nawet jego kumpla zatrudnili, a mają to samo wykształcenie, mój ma nawet większe doświadczenie. Jego koledzy pracują w tych firmach, a też nie mają lepszego wykształcenia niż mój chłopak. To od czego to zależy? Że nawet na rozmowę nie zapraszają? Może cv jest źle napisane? Ale ja mam napisane wg tego samego wzoru i do mnie zwykle dzwonili jak wysłałam i poszukiwali.

Gość Cracovia
może tylko udaje, że wysyła?

Gość ixyyyyyyyyyyy
cv ze wzoru? czyli takie sztampowe? moze po cv kumpli widac indywidualnosc albo maja jakies cechy, ktore w tej pracy sa bardziej przydatne

Gość Deesceeentradaa
Też mi to kiedyś przeszło przez myśl, ale nie, nie sądze. Tym bardziej że sam jest już zdołowany brakiem pracy.

Gość Deesceeentradaa
CV takie normalne, z tym co najważniejsze, ale ładne, schludne. Nie wiem jak napisać lepsze CV? To prawda, że jest zamknięty w sobie i nie potrafi się "sprzedać". Ale tego z listu i cv nie można wywnioskować, dopiero na rozmowie a na te nawet nie jest zapraszany...

Gość koko_spoko
Pisz do Tuska - znalazł pracę swojemu to może znajdzie twojemu.

Gość ixyyyyyyyyyyy
moze wlasnie po cv widac to, ze nie potrafi sie sprzedac albo nie pasuje do profilu firmy

Gość i mnie dopadło
no to juz masz odpowiedz:( jest zamkniety w sobie a powinien na rozmowie byc otwarty a skoro tak sie nie dzieje to mowia papa bo na jego miejsce jest pelno przebojowych ludzi ,samo cv nie wystarczy

Gość nie piszą bo ma z byt kiepskie
kwalifikacje 🖐️ Pomijając totalne błdy w cv, zdjęcie z plaży albo kupę ortów w LM. ale tego to nie zrobi nikt z IQ 70+

Gość Deesceeentradaa
i mnie dopadło no to juz masz odpowiedz jest zamkniety w sobie a powinien na rozmowie byc otwarty a skoro tak sie nie dzieje to mowia papa bo na jego miejsce jest pelno przebojowych ludzi ,samo cv nie wystarczy tak, zgadzam się, ale problem w tym że do rozmowy nawet nie dochodzi.

Gość Deesceeentradaa
i mnie dopadło no to juz masz odpowiedz jest zamkniety w sobie a powinien na rozmowie byc otwarty a skoro tak sie nie dzieje to mowia papa bo na jego miejsce jest pelno przebojowych ludzi ,samo cv nie wystarczy tak, zgadzam się, ale problem w tym że do rozmowy nawet nie dochodzi.

Gość jeżeli jego olali
a zatrudnili kumpla o podobnych kwalifikacjach... ALE NA SERIO WIESZ CO KUMPEL MA W CV? czy to tylko gadanie chłopaka? Jak wiesz na 100% to 1. twój chłopak robi błędy w cv, lm i inne takie. jakieś ortografy 2. ma zdjecie z gołą dupą 3. za późno wysyła. bo przecież nie będą czekać i zaczną dzownić po kilku pierwszych które otworzą i kwalifikacje wyglądają ok 4. ma pecha i laduje w koszu - według zasady: wyrzuć połowę aplikacji bo pechowców nie potrzebujemy :classic_cool:

Gość Deesceeentradaa
ixyyyyyyyyyyy moze wlasnie po cv widac to, ze nie potrafi sie sprzedac albo nie pasuje do profilu firmy do żadnej firmy? i mnie dopadło no to juz masz odpowiedz jest zamkniety w sobie a powinien na rozmowie byc otwarty a skoro tak sie nie dzieje to mowia papa bo na jego miejsce jest pelno przebojowych ludzi ,samo cv nie wystarczy zgadzam się, ale problem w tym, że do tych rozmów nawet nie dochodzi bo nikt nie dzwoni.

Gość Deesceeentradaa
Wiem, że mają podobne kwalifikacje bo chodzili wszyscy do tych samych szkół, wiem to, bo pamiętam :) Błędów ortograficznych itp nie ma, bo te dokumenty widziałam. A zdjęcie ma takie jak do dowodu, z tym, że aktualne.

Gość czyli nie wiesz [cool]
bo ja chodziłem do tej samej szkoły (studia) co znajomi ze studiów, logiczne prawda? A rozstrzał miejsc pracy i ich "jakości" jest ogromny. Więc musisz w to CV naprawdę zajrzeć a nie patrzeć po miejscu bo miejsce nic nie mówi. 🖐️

Gość czyli nie wiesz [cool]
a jakie ma w dowodzie? :O🖐️ jak w koszulce polo to sorry :P

Gość ixyyyyyyyyyyy
szkoly, szkoly a moze maja lepsze doswiadczenie? albo cechy, ktore w tej pracy sa potrzebne, potrafia sie lepiej zaprezentowac (nawet w cv i lm) niz twoj facet przeciez nie maja wszystkiego identycznie wpisanego, wiec nie porownoj ich, to ze skonczyli te same szkoly o wszystkim jeszcze nie swiadczy

Gość Deesceeentradaa
Nie, nie ma zdjęcia w koszulce ;) Rozumiem, że nie mogę tego porównywać, po prostu chciałabym zrozumieć, wiedzieć co można zrobić aby to wysyłanie dokumentów było skuteczne.

Gość dokładnie. a ona nie pojmuje
tego i myśli, że jak facet jest coś powie to to jest prawda. Tylko, że kumpel ma odpowiednie praktyki i był szefem skautów :P a jej chłopak nie :classic_cool:

Gość bua hah a ha haha hh
"łabym zrozumieć, wiedzieć co można zrobić aby to wysyłanie dokumentów było skuteczne. " To akurat jest bardzo proste. Posiadać wysokie kwalifikacje... ...i aplikować na wysokospecjalistyczne stanowiska w dużych spółkach akcyjnych albo przez poważnych headhunterów :P.

Gość jaki masz rozmiar
pewnie fotka nie taka..

Gość Deesceeentradaa
Akurat nie opieram tego co tu napisałam na tym, co mówi mi mój facet, bo to ja się dowiedziałam, że ten kumpel pracuje w tej firmie, on nawet o tym nie wiedział. A że jesteśmy rok po skończeniu szkoły i wiem, że ten kumpel wcześniej nigdzie nie pracował, od niego samego właśnie...

Gość no to ma bardziej wyjściową
twarz i więcej szczęcia. Przeżywasz jak mrówka okres. Pomyśl, że po opublikowania oferty dostajesz na ten email 500 aplikacji w ciągu dnia. Kto to wszystko przejrzy? Przegląda się pierwszych 20 i tyle.

Gość Deesceeentradaa
Przeżywam, owszem, bo jak długo można utrzymywać faceta?

Gość a jak to byś ty szukała
pracy to koleżanki by się bulwersowały, że facet to cham bo nie chce Cię utrzymywać :D:D:D. Ot kobieca hipokryzja. Jako kandydatki do pracy to się równouprawnienia domagają, ale jak coś to do faceta pretensje o to o co same do siebie by nie miały. :D:D:D

Gość ixyyyyyyyyyyy
albo maja lepsze znajomosci albo twoj facet wysyla za pozno

Gość Deesceeentradaa
Gdyby facet mnie utrzymywał to też nie byłaby komfortowa sytuacja, każdy powinien mieć własny dochód.

Gość bucikowa
kobieto, ja od grudnia szukam pracy! W poprzednich firmach zatrudniali mnie właśnie ze względu na ciekawe CV. Poza tym pracowałam w agencji doradztwa personalnego i wiem, co przyciąga uwagę, czego nie powinno się pisać itp. Teraz też nie wiem, co się dzieje - nawet jak spełniam wszystkie wymagania to i tak nie dzwonią. Twój facet szuka pracy od 3 miechów? To niewiele, uwierz mi! Znajomy ze sporym doświadczeniem nie mógł znaleźć roboty nigdzie bez względu na to, czy w zawodzie, czy nie. W końcu powiedzial, że wali to i pojechał za granice i tam od razu dostał robotę. Sama też się nad tym zastanawiam, czy nie wyjechać...

Gość ixyyyyyyyyyyy
a moze twojemu facetowi odpowiada taka sytuacja - ze ty go utrzymujesz a on od czasu do czasu wysle jakies cv, ale jest juz za pozno i pracy nie dostaje

Gość Deesceeentradaa
bucikowa no wlaśnie, jeszcze zrozumiałabym gdyby wybrzydzał, ale on już wysyła nawet tam gdzie nie trzeba konkretnego wykształcenia. Co do zagranicy... Może to i dobre rozwiązanie, ale boję się wyjechać a samego nie chce puścić. ixyyyyyyyyyyy tego właśnie się obawiam. Ja nawet nie mogę z nim podjąć jego tematu, bo od razu się wkurza, zamyka, twierdzi, że traktuję go jak dziecko i mówię mu co ma robić, a on to przecież doskonale wie. To ja go muszę do wszystkiego popychać. Wybrałam sobie faceta z charakterem jak mój ojciec i to jest najgorsze...