Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vanillio

Kiedy zacząć szkołę rodzenia.

Polecane posty

Gość vanillio
:) Super :) Postaram się w takim razie jakoś pogodzić szaleństwo wrześniowe ze szkołą rodzenia. Zapytam jeszcze oczywiście w samej szkole, ktorą opcję polecają. Dzięki za wszystkie komentarze.

Gość Monia 91
Hej dziewczyny ja zaczelam po 23 tyg. bo u mnie w chrzanowie sa darmowe zajecia w medmarze. Polecam bo tylu rzeczy się dowiedzialam i badania przed kazdymi zajeciami mialam robione, maja tutaj też KTG i położna to podlancza ale to pod koniec ciazy. Fajne dziewczyny poznalam i z niektorymi nadal utrzymuje kontakt. Polozna przychodzila do mnie po porodzie, mialam duzo wizyt i bardzo mi to pomoglo bo z partnerem niewiele wiedzielismy a teraz jak juz troche odchowana Julcia to moge polecic takie zajecia i wizyty poloznej.

Gość gość
Czy 24 czy 26 tydzień to nie jest żadna różnica. Dobrze skończyć do 38 tygodnia, bo później to wiadomo, już można rodzić. Ale warto iść, warto notować najważniejsze rzeczy np. rady położnych co wziąć ze sobą w dniu porodu. A i pamiętajcie. Róbcie to, co Wam wygodnie. Na prawdę na porodówkę nie trzeba zabierać białego jelenia, jeśli się go nie akceptuje. To Wasz poród.

Gość gość
Nowa kampania na temat położnych: poprostupolozna.pl tam są wszystkie informacje jakie nam się przydadzą i jakie prawa mamy i baza położnych etc

dokładnie. jak macie możliwość darmowego uczestnictwa w szkole to czemu nie. ja korzystam z tej - www.szkolarodzenia.org.pl - szkoła rodzenia p. Stefaniak. Darmowa, prowadzona przez położne ze szpitala. A najlepiej jest zaczynać w ok. 26 tyg. ciąży - tak mi p. Małgosia mówiła. choć oczywiście wszysstko zależy od organizacji zajęć w konkretnej szkole.

Gość gość
mnie gin wysyła od 30tc , mowi ze to najlepszy moment. aczkolwiek w "mojej" wybranej szkole zaczyna sie nastepny kurs w moim 32tc, a polozna uznala ze spoko, nie jest za pozno, +4tyg to skonczymy w 36 i tez bedzie gitek :D za wczesnie tez nie ma co, lepiej jak sie ma wiedze na swiezo to sie wiecej pamieta :)

Gość majka097
Kto nie był w szkole rodzenia nie wie ile można zyskać. Chodziłam do szkoły rodzenia Doula i wiele się dowiedziałam. http://krainadouli.pl/ Byłam przygotowana zarówno do porodu, jak i do opieki nad nowym członkiem rodziny.

Gość GosiaGosia2
Jeżeli nie masz możliwości rozpocząć zajęć w Szkole to jest jeszcze Internetowa Szkoła Rodzenia Prenalen . Tam też znajdziesz wszystkie potrzebne informacja a i ciekawy konkurs