Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 mariamaj

M贸j facet wyje偶dza sam na wakacje.

Polecane posty

Go艣膰 To si臋 odwr贸c
setunia - u mnie to trwa艂o prawie 2 lata z przerwami, pierwszy facet taki powa偶niejszy. NIe mieszkali艣my razem , na szcz臋艣cie i na szcz臋艣cie si臋 sko艅czy艂o. Od tamtej pory mine艂o 20 lat! I z tego co wiem, jego obecna 偶ona s艂odko nie ma, sk膮pcem by艂, jest i b臋dzie.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 To si臋 odwr贸c
aaa, to w dodatku wyjazd 艂膮czony, Mazury i morze .... za tydzie艅 g贸ry ... wiesz co? Starsza baba ci to m贸wi - nic z tej m膮ki nie upieczecie. Wyjdzie co najwy偶ej zakalec, kt贸ry stanie tobie w gardle.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mariamaj
tak,wyjazd z poznania do mamy do warszawy,p贸藕niej mazury,morze i powr贸t na chwile do poznania i potem znowu (nie jestem pewna)wyjazd z koleg膮 i jego dziewczyn膮 w g贸ry....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To si臋 odwr贸c
ja pierdziu ... nie wierz臋, 偶e nie sta膰 go by艂o, by chocia偶 zaproponowa膰 ci, 偶eby艣 na kr贸cej gdzie艣 mog艂a si臋 z nim zabra膰:-o ale to mi臋dzy nami:-o honorowo na temat kasy si臋 nie gada, chocia偶 jak si臋 razem mieszka ... to inaczej to wygl膮da i w dodatku w zwi膮zku. No powiem ci, 偶e powodzenia ci 偶ycz臋, niestety nie widz臋 happy endu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ale czemu nie sponsoring
skoro jest taki bogaty - zazadfaj oplaty za swoje towarzysrtwo albo mieszkajcie tylko i wylacznie jako wsp贸艂lokatorzy!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niewiarygidna glupota
maria, widze ze sie rozkrecilas.. wczoraj mial byc to jedynie wyjazd z matka, teraz piszesz o kolejnym z kolega.. twierdzisz ze cos ustaliliscie ale wyglada na to ze tylko ty ustalilas. on jak nie widzial, tak do tej pory nie widzi problemu. a wersje wydarzen zmieniaja sie wraz z kolejnymi czytajacymi.. zastanow sie w koncu co tam miedzy wami zaszlo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mariamaj
nie wiem czy wytrzymam do niedzieli,zaczynam nim gardzi膰...kocham go,ale mam taki 偶al....mam ochot臋 zem艣ci膰 si臋 na nim.....gdyby by艂o mnie sta膰 ,to te偶 wyjecha艂abym na wakacje,ciekawe jak on by si臋 poczu艂...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mariamaj
bo ten wyjazd z koleg膮 nie jest pewny...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mariamaj
a ludzie 偶ycie nie jest takie jednoznaczne i proste,偶eby je opisa膰 w topicu na forum

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mariamaj
a ja nie umiem pisa膰 wol臋 m贸wi膰 pierwszy raz opisuje swoja histori臋

Udost臋pnij ten post

krecisz. i to bardzo. nie sluchasz rad i uzalasz sie nad soba, zamiast cos z tym fantem zrobic.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mariamaj
nie kr臋ce... nie pos艂ucham rad typu-''rzu膰 go,albo si臋 wyprowadz'',poczekam do jego powrotu i dam sobie czas na ostateczn膮 decyzj臋....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To si臋 odwr贸c
I pewnie dasz sobie du偶o czasu, bo ci膮gle b臋dzie jaki艣 pow贸d, bo zaraz przeciez on pojedzie na drug膮 cz臋艣膰 urlopu, 偶al si臋 spot臋guje, ale nic z tym nie zrobisz (jestem pewna, skulisz ogon i tyle, bo przecie偶 on jest dla ciebie ca艂ym 艣wiatem); Potem stwierdzisz, 偶e jeste艣 chora, to nie dasz rady po operacji by膰 sama, b臋dzie ci potrzebny (nie wiem do czego) , chyba tylko po to, 偶eby艣 mia艂a 艣wiadomo艣c, 偶e jest i tyle. W waszym "zwi膮zku" on jest statyst膮. Jeste艣 w zwi膮zku samotna i sama, nie ma chyba gorszej opcji. Bo jak jest si臋 singlem, to to nie dziwi, ale b臋d膮c w zwi膮zku???? Powinna艣 by膰 szcz臋sliwa, spe艂niona, zafascynowana, nawet gdyby on mia艂 jecha膰 sam, bo ty nie mo偶esz, to mo偶e by膰 ok, tylko jak si臋 o tym gada i widzi potrzeby obojga. Mieszkacie razem, ale zyjecie jak grupa student贸w na stancji. Ka偶dy sobie.

Udost臋pnij ten post

swiete slowa.. do tego, chcesz zeby on zrozumial ze jestes nieszczesliwa, ale nawet nie umiesz mu powiedziec o co ci chodzi. placzesz na forum zamiast mu to wszystko powiedziec, no i za cholere nie dopuscic do kolejnego wyjazdu, ty juz z pozycji przegranca piszesz ze pewnie pojedzie. juz jestes mega stlamszona i zyjecie w dziwnym ukladzie. a moze tylko ci sie wydaje ze to twoj facet? moze wynajeliscie razem mieszkanie i po prostu od czasu do czasu ze soba sypiacie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ala1011
Te偶 mia艂am podpobn膮 sytuacj臋. Nie mam zbyt wiele kasy, wi臋c m贸j facet powiedzia艂 偶e pojedzie z koleg膮. Powiedzia艂am, 偶e nie podoba mi si臋 to, 偶e jest to nie w porz膮dku w stosunku do mnie i 偶e nie tak wyobra偶a艂am sobie nasz zwi膮zek. P贸藕niej powiedzia艂am czego oczekuje od swojego partnera i 偶e gdyby to on nie mia艂 pieni臋dzy ja bym si臋 tak nie zachowa艂a. Nie wyjecha艂abym na urlop, tylko przeznaczy艂a jakie艣 pieni膮dze na wsp贸lny wyjazd cho膰by na przed艂u偶ony weekend, b膮d藕 tydzie艅 na Mazury i oczywi艣cie zap艂aci艂abym r贸wnie偶 za niego. Mo偶e nasze wakacje nie by艂yby wakacjami marze艅 w tropikach, ale zaplanowa艂abym takie wakacje na jakie by艂oby nas sta膰, bo b臋d膮c z kim艣 w zwi膮zku patrz臋 w kategoriach "my" a nie "ja". Ca艂a rozmowa trwa艂a ze 2 godz., powiedzia艂am 偶e jest mi przykro i zako艅czy艂am temat. Nie obra偶a艂am si臋, nie zabrania艂am wyjazdu z koleg膮. Jaki艣 tydzie艅 p贸藕niej powiedzia艂 do mnie, 偶e chce wyjecha膰 ze mn膮 i 偶e do艂o偶y mi, nawet gdyby mia艂 "do艂o偶y膰" 100%. Szkoda, 偶e Ty nie porozmawia艂a艣 szczerze ze swoim ch艂opakiem. Zadzwo艅 do niego i powied藕, 偶e chcia艂aby艣 sp臋dzi膰 wakacje z nim i jego znajomymi (kolega ze swoj膮 dziewczyn膮), 偶e przecie偶 jeste艣cie par膮 i nie mo偶e Ci臋 tak po prostu zostawia膰. Zobaczysz co zrobi. Porozmawiaj z nim szczerze i powiedz, 偶e oczekujesz 偶eby Ci臋 zabra艂 - faceci niestety nie s膮 domy艣lni.

Udost臋pnij ten post

Ala1011 Ona miala podejrzenia ze jej koles specjalnie wykombinowa艂 sobie termin 偶eby nie mia艂a jak jecha膰. A 偶e nie ma za co to druga kwestia. Nie wiem jakich jeszcze dowodow jej trzeba. Musi sama sie przekona膰 jak bd pr贸bowali to ratowac czyt. autorka bd pr贸bowala

Udost臋pnij ten post

to okrutne ale sie powtorze.. maria, czy wy jestescie para? czy tobie sie wydaje ze jestescie? moze to uklad mieszkaniowo-lozkowy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ala1011
Acha... nie przeczyta艂am wszystkich wpis贸w bo to kilkana艣cie stron i my艣la艂am, 偶e powodem jest brak kasy. To wszystko zmienia... Chcia艂abym doradzi膰, co zrobi膰 偶eby uratowa膰 zwi膮zek, bo autorka jest zakochana, ale ja bym nie da艂a rady by膰 z kim艣, kto si臋 tak zachowuje mimo wielkiej mi艂o艣ci. Chyba bym do niego zadzwoni艂a i powiedzia艂a, 偶eby wr贸ci艂 po wakacjach z rodzicami i 偶eby艣my wyjechali razem. Powiedzialabym, 偶e mi przykro i 偶e tak sie nie robi, 偶e b臋d膮c w zwi膮zku trzeba sobie pomaga膰, bo takie zachowanie to jak za czas贸w liceum i do niczego to nie prowadzi, a ja chc臋 mie膰 dojrza艂ego faceta. Jakby nie wr贸ci艂 to bym si臋 wyprowadzi艂a.

Udost臋pnij ten post

Ala1011 ale autorce nie przet艂umaczysz... te偶 niby chcia艂a 偶eby wr贸ci艂 do pustego mieszkania. Podejrzewa nawet ze kole艣 chcia艂 od niej odpocz膮膰. To nie jest zwi膮zek tylko uk艂ad. Rozliczaj膮 si臋 jak dwa kumple. Go艣膰 kompletnie j膮 olewa a ona chce sprawdzic po jego powrocie czy cos jeszcze z TEGO b臋dzie... Niestety ludzie tutaj maj膮 racje jest strasznie naiwna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mariamaj
podziwiam Ci臋 ala ,chcia艂abym mie膰 odwag臋 na tak膮 szczer膮 rozmow臋,ale co mi po tym to 偶enujace,偶ebym musia艂a mu m贸wi膰 o takich rzeczach,ze nie wie ,偶e ukochanej osobie trzeba pom贸c,偶e to z ni膮 chce sp臋dza膰 sw贸j czas...po prostu tragedia...nie mam poj臋cia kim ja dla niego jestem...mam ochot臋 zemscic si臋 na nim...pierwszy raz odczuwam tak膮 potrzeb臋.

Udost臋pnij ten post

zamiast walczyc o to co ci sie nalezy ty chcesz sie mscic a on nawet nei wie ze ci przykro przez te wyjazdy. udajesz dum臋, nie tam gdzie terzeba juz ci to pisalam

Udost臋pnij ten post

偶enujace,偶ebym musia艂a mu m贸wi膰 o takich rzeczach, zenujace jest to ze sie boisz powiedziec o swoich uiczuciach! i on jest zenujacy!

Udost臋pnij ten post

Autorko ja nie wiem jak mo偶e facet wyjecha膰 bez swojej kobiety, nie czyta艂am komentarzy wiec pewnie sie powt贸rze ale dla mnie to nie jest normalne. Jak pozna艂am mojego obecnego m臋偶a to oboje si臋 uczyli艣my wi臋c wakacje by艂y raczej skromne, weekend nad morzem ( przy wsparciu rodzic贸w) a tak wyjazdy rowerem za miasto, nad jezioro. Potem on zacz膮艂 pracowa膰 a ja jeszcze si臋 uczy艂am (jestem 3 lata m艂odsza) to dok艂ada艂 mi do wakacji. Bo teraz pomy艣l tak...ja po urodzeniu dziecka te偶 nie pracowa艂am, ale pieni膮dze by艂y wsp贸lne, nie musia艂am pyta膰 gdy chcia艂am co艣 kupi膰, po prostu kupowa艂am, a je艣li Twoj facet ju偶 teraz nie chce Ci do艂o偶y膰 do czego艣 to co b臋dzie p贸藕niej? Jak np b臋dziesz na urlopie wychowawczym albo np stracisz prac臋? Nie b臋dziesz je艣膰? Pogadaj z nim, mo偶e on nie czuje ze co艣 藕le robi

Udost臋pnij ten post

powiedzia艂am o tym przypadku, bo do mnie akurat zajrza艂a, swojej starszej kole偶ance z pracy i by艂a zszokowana takim zachowaniem jego!........:o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ala1011
Mariamaj musisz mu szczerze powiedzie膰. Faceci s膮 niedomy艣lni. Wiem, 偶e to 偶enuj膮ce dla kobiety. Sama te偶 musia艂am przeprowadza膰 rozmow臋 na temat kasy wiele razy i te偶 mia艂am opory, ale zrobi艂am to. Uzna艂am, 偶e to jedyny spos贸b 偶eby zwi膮zek si臋 uda艂. M贸j facet mia艂 ten sam "problem" - rozliczenia niemal偶e p贸l na p贸艂. Powiedzia艂am, 偶e jak chce si臋 ze mn膮 rozlicza膰 jak kolega to ja proponuj臋 zmieni膰 nasz "uk艂ad" (tak wtedy nazwa艂am nasz zwi膮zek) na relacje kole偶e艅skie i tak te偶 si臋 zachowywa膰. Powiedzia艂am, 偶e ja tego nie widz臋 i nie warto ci膮gn膮膰. Powiedzia艂am te偶 偶e przyjad臋 nast臋pnego dnia po swoje rzeczy. Wiesz jak ba艂am si臋, 偶e on powie ok i to b臋dzie koniec..., ale nie widzia艂am innej mo偶liwo艣ci, bo wiedzia艂am 偶e nie zaakceptuje takich jego zasad. Powiedzia艂, 偶e zmieni to i zmieni艂. Teraz z tym wyjazdem, wyjedziemy razem a on zap艂aci lub do艂o偶y (zobacz臋 ile ja b臋d臋 mog艂a wyda膰). No i za wi臋kszo艣膰 rrzeczy p艂aci on. My艣l臋, 偶e jak mu na Tobie zale偶y to zrobi to dla Ciebie i wr贸ci z wakacji. A je艣li chce od Ciebie odpocz膮膰 to niech wyjdzie z kolegami na piwo, a nie na wakacje jedzie. Zadzwo艅 do niego, powiedz 偶e Ci przykro i 偶e s膮 jakie艣 granice. Powiedz mu 偶e rozwa偶asz wyprowadzkk臋 od niego... Zobaczysz co zrobi. B臋dzie wiedzia艂 偶e s膮 granice kt贸re Ty stawiasz i kt贸rych przekroczy膰 nie mo偶e. A jak nie wr贸ci to wyprowad藕 si臋. Jak mu zale偶y to b臋dziecie razem, a jak nie i zrobi艂 to celowo, to lepiej dla Ciebie jak si臋 rozstaniecie. Szkoda Twojego czasu...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mariamaj
zmusze si臋 do rozmowy jak wr贸ci...na pewno sprzeciwi臋 si臋 kolejnemu wypadowi na wakacje...do艣膰 milczenia w tej sprawie,musz臋 nauczy膰 si臋 rozmawia膰 o uczuciach szczerze i otwarcie.my艣l臋 o zem艣cie,bo na nia zas艂u偶y艂,ja bym tak nie postapi艂a,nie pojecha艂abym bez niego na wakacje...

Udost臋pnij ten post

[zg艂o艣 do usuni臋cia] Ala1011 na jakim etapie powiedzia艂a艣 o tym "uk艂膮dzie"??? mieszkali艣cie ju偶 razem ???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mariamaj
troch臋 empatii...on jest egoist膮 i zas艂u偶y艂 na kar臋,odwet...powinien poczu膰 si臋 tak samo jak ja....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mariamaj
setunia-nie rozumiem pytania?

Udost臋pnij ten post