Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolka:)

Czy któraś z was tak miała? Beta hcg wynik i lekarstwa

Polecane posty

Mam takie pytanie zadawałam je już na jednym topiku ale dalej się trochę stresuje, może któraś mi podpowie. Otóż przed wczoraj trochę się przeziębiłam i miałam gorączkę, więc wczoraj z samego rana poszłam do lekarza i powiedziałam jaka jest sprawa że staramy się o dzidziusia i być może mogę być w ciąży , lekarz dał mi skierowanie na betę i kazał wrócić dzisiaj. Wczoraj był mój 8 dzień po owulacji i wynik wyszedł 1,20 ( osobiście uważam, że to chyba trochę za wcześnie ) dziś poszłam do tego lekarza udałam że zapomniałam wyniku ale że wyszedł nieco ponad 5 , nie to żebym chciała oszukiwać lekarza ale obawiam się że jeśli beta mogła być zrobiona za wczesnie to lekarstwa mogły by w przypadku ewentualnej ciąży pokomplikować sprawę, więc lekarz przepisał mi kilka leków, wykupilam je a na ulotce jednego pisze że bezwzględnie nie należy stosować w trakcie ciąży i teraz nie wiem co zrobić. Powiedzcie mi czy któraś z was tak miała że beta zrobiona około 8 dni po owulacji wyszła niska a okazało się że jest w ciąży? Kurde nie wiem czy brać te leki czy nie

Gość Przy ciąży to po 8 dniach po
owulacji byłoby już te przepisowe 5.Nie świruj tak.Jak masz brać to bierz.

Gość nie ktore z was pojecia nie ma
a skąd w ogóle wiesz, że owulacja miała miejsce?

A no stąd wiem, że test owulacyjny robiłam

na tym etapie ewentualnej ciąży zarodek jest chroniony, taki mechanizm zanim kobieta może się dowiedzieć o ciąży. Więc nie panikuj bierz leki.