Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dylemat piątkowy

Co dać szwagierce za ubranka i rzeczy dla dziecka ??? dostane wyprawke

Polecane posty

Gość dylemat piątkowy

Jak się odwdzięczyć ? Dać jej pieniądze ? Jeśli tak to ile ? Jeśli nie kasa to co ????

Gość dylemat piątkowy
Kupiłam ładny obrus i zestaw kosmetyków z Avonu, do tego czekoladki jakies wino bo co jej dać innego ?! Ona raczej ma wszystko bo to dość kasowna kobieta...

Gość jeszcze chwila
mysle ze to co kupilas jest wporzo, zreszta chyba dala ci to bezinteresownie co?

Gość t4yu4yiu4yiuryuiy4ui4yu4
wątpie ze ona oczekuje prezentu

myślę że dobrze wymyśliłaś :), to bardziej ma być podziękowanie niż rozliczanie się za to. jakby liczyła na kasę, to pewnie by powiedziała wprost. swoją drogą fajnie masz ;)

Gość dostaniesz nowe
czy uzywane po jej dziecku?

Gość dylemat piątkowy
Tak używane ale wiecie to chyba beda porządne rzeczy... No własnie takie podziękowanie chciałam zrobić....

Gość dostaniesz nowe
to co jej chcesz dawać. Oddaje używane, niepotrzebne rzeczy, w dodatku w rodzinie. Najwyżej kup coś dla jej dzieci, no może po czekoladzie. Ja też oddawałam i cieszyłam się,ze ktoś jeszcze z tego skorzysta, nigdy nie liczyłam na jakieś prezenty...

Gość dylemat piątkowy
no wiecie ale ona jako jedyna z rodziny zawsze nas czyś odbarowywała.. i też mi tak głupio...

gadanie, że używane, niepotrzebne...za porządne rzeczy sprzedane komuś można jakaś kasę wziąć, nikt nie musi oddawać...i zupełnie się nie dziwię ludziom, którzy nie chcą oddawać rodzinie czy znajomym skoro mieli np. wszystko porządne i nowe, a przecież to kupę kasy kosztuje z jakiej racji, ktoś ma to mieć za darmo, nawet jak jest trochę podniszczone...

Gość dostaniesz nowe
przestań. ona widocznie ma potrzebe dawania :) Jak nie sprzedasz tego na allegro, to będziesz OK :P Był tu taki przypadek.

Gość dylemat piątkowy
właśnie mogła sobie sprzedać i mieć z tego jakąś kaskę a ona trzymała to dla nas...

Gość dostaniesz nowe
no to zapytaj jej co za to chce.

Gość dylemat piątkowy
głównie ubranka i może jeszcze jakies dodatki oprócz wózka...w każdym bądz razie i tak nie musiała tego trzymać dla nas..mogła oddać komuś innemu lub sprzedać...

u nas w rodzinie i u mojej bratowej wszystko było i jest przechodnie i nikt nic nie płaci. Ale to kwestia dogadania się. Ja od bratowej dostałam chyba 2 worki ubrań dla dziecka, kocyki itp. do tego łóżeczko, nosidełko, leżaczek no... w zasadzie ja kupowałam tylko wózek i przewijak (tzn. nowe ciuszki też kupiłam bo taaakie słodkie) i nic za nic nie płaciłam ani nic nie kupowałam w podziękowaniu. Jeszcze się cieszyli że zabrałam bo tylko im miejsce te wszystkie "graty" zajmowały. :) I ja też się szykuję że jak kiedyś moja szwagierka czy szwagrowie będą mieli dziecko, to im oddam bez zobowiązań. Jeśli oczywiście będą chcieli.

Gość teodorcia
Placic to nie,bedzie niezrecznie. To co kupilas jest ok,tak w sam raz. ona nie oczekuje rekompensaty,co najwyzej po prostu gestu wdziecznosci