Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

HazyShadeOfWinter

Black metal..

Polecane posty

chyba mówimy o 2 różnych zespołach o takiej samej nazwie ;] nikt mi nie wmówi że symfoniczny metal jest ciężysz niż death czy doom metal.

Gość Mistrz discopolo :D
Samurai był fajny i Mercyful Fate z wokalistą bez jaj :D🖐️

Gość Mam czarny pas w discopolo
frodo the niziołek Jak bez jaj,na płytach Fate jeszcze miał jaja, wykastrowali go do solowego projektu W Mecyful Fare King Diamond też nie miał jaj, tylko wtedy przechodził mutację i był zachrypniety :D

Kiedyś słuchałem fajnego zespołu metalowego. Nie balck, ale jeden z fajniejszych, poza oczywiście moim ulubionym Speed metalowym Helloween Znacie takie zespoły jak DIO i Manowar? No i Motor Head jest niezły.

O przypomniał mi się od pirackiej bandery :D Zespół nazywał się Running Wilde 🖐️

Ze współczesnych, to znam tylko patriotyczno - polski Sabaton :D

frodo the niziołek Sabaton - omg. Sorry ale to już jest kicz poniżej wszelkiej granicy. I to nie fajny w stylu Manowarsów a żałosny Manowar to legenda i mistrzowie gitar 🖐️ A Sabaton śpiewa polskie pieśni patriotyczne, czego zasrane polskie gówna nie potrafią i przynioszą wstyd Polakom, bo brakuje nam patriotyzmu i musi to za nas robić skandynawski zespół.

Ja go łyknąłem :D

Poza trym jest w moim stylu - melodyczny i szybki. Choć nie wszystkie kawałki. Ale jak wiadomo to kwestia gustu. Nie każdy lubi wszystkie zespoły metalowe. Ja na przykład nigdy nie byłem w stanie strawić TSA i ACDC.

Gość Thrash Till Death
Za krótko jeszcze żyjecie na tym świecie.;) Pierwsza fala z lat 80tych, zupełnie się różni od drugiej z początku lat 90tych, tak więc dlatego się możecie gubić. Co do ekipy Cronosa, to fakt, zaliczali się do nurtu NWOBHM, aczkolwiek sami określili się jako zespół BM (patrz oficjalna strona Venom). Zresztą abstrahując od tego i tak są pionierami ekstremalnego Metalu. Bulldozer czerpie nie tylko z Motrhead, ale i Venom. W latach 80tych, Black Metalem nazywano właśnie takie zespoły, jak Venom, Hellhammer, Celtic Frost (tj. EPki "Morbid Tales" i "Emperor's Return"), Sarcófago, japoński Sabbat, Bulldozer, Sodom z lat 1984-1987, Destruction z lat 1984-986, wczesny Bathory, Imperator, węgierskie Tormentor i Angel Reaper itp. i o to mi właśnie chodzi. Swoją drogą Angel Reaper, to prekursorzy NSBM. Ja ogólnie rzecz biorąc, najczęściej słucham pierwszej fali, Black/Thrashu i Raw Blacku. O, Morland :)🖐️ Gdzieś Ty się tyle czasu podziewała?

Gość hgfhfgh
ludzie co wy wiecie o black metalu MAYHEM to jest prawdziwy black metal