Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

HazyShadeOfWinter

Black metal..

Polecane posty

Gość Lubiem Samaela
:)

Mayhem... nie trawie. Ani za zycia Dead/Euronymous, ani teraz. Malo tego, widzialam ich na zywo nie dalej jak tydzien temu na festiwalu, i naprawde, juz wole Watain.

Gość zona araba
ja uwielbialam limbonic art..ale nie bylo mi dane, zobaczyc ich na zywo... jezdzicie na metalmanie?..dzieje sie tam cos jeszcze?

Gość hetytyt
czemu nikt nie wymienia Venoma, skoro to od nazwy ich plyty powstał gatunek zatytułowany black metal

Gość stary metal
Morbid Angel wymiata tak samo Deicide czy Cannibal Corpse wczesne miażdzą te całe wymalowane twarzyczki ze skandynawii i te skrzekliwe wokale :-P i ten cały black metal nie lubię black metalu i korzystam z okazji by na forum demokratycznym to wyrazic :D :-P bo to jeden z tych gatunków których nie trawię i będe to pisał i pisał aż mnie wywalicie z tego forum :classic_cool: prekursorami blacku na pewno nie jest VENOM ?? macie jeszcze raz i nawracajcie się póki jeszcze czas: http://www.youtube.com/watch?v=Rrw8JABmzes&feature=relmfu :-P :-P :-P

Gość stary metal
" czemu nikt nie wymienia Venoma " a dlaczego nie czytasz całego topa była tu mowa o Venomie

Gość stary metal
Ale kredki lubię ale to nie czysty black tylko jakaś mieszanka płytka Midian do mnie trafia w warstwie instrumentalnej bo wokal reaczej działa na nerwy ( już wolę Millego Petrozzę z czasów Extreme Aggression ) http://www.youtube.com/watch?v=BrVjmuFYXvw&fe ature=fvwrel no to narka :-P 🌻

Gość zona araba
czesc zespolow wypada na scenie fatalnie..i moim zdaniem cradle of filt nalezy do tej grupy...moze za bardzo koncentruja sie na makijazach;)

Gość stary metal
możliwe :-P że tak wypadają ale oceniam muzykę zawartą na tej płycie a koncertów nie oglądam wole Slayera :-P

Ooo, wreszcie ktos ymienil limbonic art :) Cradle nienawidze, prosze cie, co to w ogole jest. Slayer tez nie trawie bo ja kocham melodie, a u slayer to tylko harmonia. Aaaa ktos zna Emperor? :)

Gość stary metal
" Cradle nienawidze, prosze cie, co to w ogole jest. Slayer tez nie trawie bo ja kocham melodie, a u slayer to tylko harmonia." Slayer tylko harmonia ? :D :D no to posłuchaj kawałka Seasons in the Abbyss chociażby refrenu ... na tej zasadzie to płytka Pleasure to Kill to tylko harmonia lub wiele płyt death metalowych gdzie melodii jak na lekarstwo od kiedy to melodia jest priorytetem w metalu i w ogóle w muzyce ? Nie będę wymieniał muzyki poważnej gdzie już dawno nie ma melodii, bo to topik metalowy. Ale argument podałaś cokolwiek dziwny jak na moje kaprawe oko :classic_cool: To m.in Slayer stworzył podwaliny pod thrash i death metal ( niektóre partie gitar na płytach Hell Awaits czy Reign in Blood to nie tylko speed metal to zalążki death metalu ). Ale można go nie lubic oczywiście każdy ma swój gust .

Gość stary metal
Jedne zespoły grają bardziej melodyjnie a inne nie . Można lubic takie gdzie melodia jest na planie pierwszym ale nie zgodzę się że Slayer nie ma melodii i dziwi mnie to albowiem znam Twoją wypowiedź z innego topa gdzie zachwycasz się Kreatorem płytą P.T.K gdzie melodii jak na lekarstwo o ile w ogóle jest i jakoś ci to nie przeszkadza :-P :-P