Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdziwionaaaaaaaaaa

Analiza wyniku testu ciążowego FOTO

Polecane posty

Gość Zdziwionaaaaaaaaaa

Robiłam zdjęcie telefonem. Nie mam teraz pod ręką aparatu. Kreska przy T jest mało widoczna, blada. W rzeczywistości ejdnak delikatnie mocniejsza niż na tym rozmazanym zdjęciu. Co myślicie? Dodam, ze byłam wczoraj u lekarza i nic nie widział, ale niekoniecznie podczas USG i badania na fotelu lekarz do pierwszych 4 tyg. jest w stanie "odkryć" ciążę. http://www.voila.pl/236/blhw7/?1

Gość qjuiiiiiiii
ciąża :)

Gość Zdziwionaaaaaaaaaa
Biorę tabletki antykoncepcyjne od roku. Przez ostatnie 2-miesiące okres wypadał kiedy chciał, ale poza tym nic się nie zmieniło. Byłam u lekarza, powiedział, ze jest OK. Zapytałam, czy działanie tabletek może być osłabione. Powiedział, że nie, żebym brała dalej. Nagle od tygodnia-dwóch zaczęło mi się robić niedobrze (nie wymiotowałam), piersi delikatnie pobolewały. Ale wykluczyłam wszystko. Ciążę na pierwszym miejscu. Wczoraj również byłam na badaniu- wszystko dobrze, ale poprosiłam o zmianę tabletek. przepisal inne. Na wszelki wypadek jednak dziś rano zrobiłam test. Przez minutę nic nie wyskoczyło- schowałam test do torebki . Godzine temu chcialam go wyrzucic do kosza, a tu takie cudo mi się ujawniło. Tabletki bralam REGULARNIE. Nie było chorób, zakażeń. W styczniu lub lutym miałam zamrażaną nadżerkę. Nie wierzę...

Gość Zdziwionaaaaaaaaaa
niech ktoś jeszcze oceni, proszę...

Gość ewelina7821
przeczytaj ulotke!! to nie ciaza jakbys byla w ciazy to by wyszły 2 kreseczki

Gość nie jestes w ciazy
nie sprawdza sie testu po godzinie!!!!!!!!

Gość maaaamamaaaai
Moim zdanie test pokazuje ciążę- antykoncepcja doustna nie daje 100% skuteczności. Zdziwiona jesteś a nie wiesz co bierzesz

Gość Zdziwionaaaaaaaaaa
a Ty przeczytaj co napisalam. Na zdjeciu jest mało widoczna druga kreska! Z tym że fotka niewyraźna i mało widać ta kreseczkę. Zobacz. Moze zauważysz...

Gość nie jestes w ciazy
baaaaa nawet wiecej - przeciez test robiłas rano- a wyrzucasz po 17ej - to nie ciaza !!!!

Gość ja tych na 56
zrob jeszcze jeden test i przeczytaj po jakim czasie powinien pojawic sie wynik. bo czasem po dluzyszm czasie pojawia sie kreska ale to jest zafalszowane

Gość Zdziwionaaaaaaaaaa
Zdziwiona, bo biorę tabletki od roku. Wcześniej nie brałam 2 lata, a wcześneij brałam 2 lata. I zawsze było OK.

Gość nie jestes w ciazy
kreska - kilku godzinach!!!!!- nie badz smieszna!!!- lekarz wykluczył ciaze- nie zdziwiaj - ile ty masz lat?ile brałas tamte tabsy?

Gość Addected_to_love
Wiesz... bardzo często jest tak, że ta druga kreska jest cienka albo słabo widoczna i to najczęściej oznacza ciąże. Czasem test jest pozytywny przy zaburzeniach hormonalnych. Dla pewnosci zrób test Beta HCG - będziesz miała 100% pewności. Kosztuje ok. 30 zł, ale lepsze jest to, niż kupowanie kolejnych testów, które mogą się mylić.. Pozdrawiam

Gość nie jestes w ciazy
a wczesniej tez obserwowałas testy po kilku godzinach?

Gość Zdziwionaaaaaaaaaa
Ale ja test schowałam po minucie do torebki...

Gość nie jestes w ciazy
ale foto zrobiłas teraz? a po minucie nic nie było?

Gość Zdziwionaaaaaaaaaa
a wiecie, ze lekarz i USG do 4 tc nie potweirdza/odnajduje ciąży??

Gość maaaamamaaaai
nie doczytałam kolejnego postu. ponów test.

Gość nie jestes w ciazy
jakby lekarz nie miał pewnosci nie wypisałby ci tabletek anty

Gość incaso
dla pewnosci zrob test jeszcze raz...lekarz moze nie zauwazyc ciazy w bardzo wczesnym stadium...a poza tym wtrace slowko a propo testuow...test nie moze pokazywac ciazy gdy jej nie ma...w ta strone sie nie myli zdaza sie ze jest jedna kreska a jest sie w ciazy- np test jest malo czuly, za wczesnie zrobiony ale nie myli sie tak ze ciazy nie ma a pokazuje dwie krechy...pomyslcie

Gość Zdziwionaaaaaaaaaa
robiłam test, wykazujący ciąże po 6 dniach od zapłodnienia.. jesli to wczesna cioąża lekarz jej nie potwierdzi. Dzwoniłam dziś do niego, powiedzialam jaka jest sprawa powiedzial, zeby za kilka dni powtórzyć test- wiec zdaje sobie sprawę, ze może nie zauważył albo nic jeszcze NIE WIDAĆ.

Gość jak huśtawka:)
tam są widoczne 2 kreseczki i jest ciąża jak byk. ja tez tak mialam,

Gość hnnnnnnn
ale ona odczytała test dopiero po kilku godzinach. test jest niewiarygodny. zrób jutro rano ponownie test i odczekaj 5 minut. wtedy wynik będzie prawidłowy!!

Gość Zdziwionaaaaaaaaaa
Hm... Po minucie jak pisalam włożyłam d torebki, zajrzalam do testu 10godzin później...

Gość qwerty12345asdfgh
ja powtózyz ten test to napisz co wyszlo ok? bo jestem ciekawa co z takiego testu wyniknie....

Gość Zdziwionaaaaaaaaaa
Dobrze. Zrobię test w niedzielę lub poniedzialek rano.. Dam znać.

Gość asdfghkj
Zrób jutro rano test i odczytaj wynik po takim czasie, jaki jest wskazany w instrukcji-bo jeśli test robiłaś rano, a druga kreska wyskoczyła po kilku godzinach, to wynik można sobie w buty wsadzić. Na tej płytce zachodzą reakcje cały czas, ale ważny jest tylko ten określony w instrukcji. Po okresie tych 3 czy 5 minut test się wywala i zapomina o nim. A co do tego, że zawsze jest tak, że jeśli test pokaże ciążę, to ona jest. Bzdura. Test reaguje na stężenie hCG i pokaże dwie kreski, jeśli ten hormon jest w organizmie. A może się pojawić nie tylko w przypadku ciąży, ale także łagodnych i złośliwych nowotworów, niewydolności wątroby, nerek, a nawet w przypadku brania niektórych leków.

Gość patka12345
oj tam głupoty gadacie.. ja zrobiłam test i w wyznaczonym czasie nie pojawiła sie druga kreska. Test został w łazience a po kilku godzinach przyniósł mi go mąż i sie pyta czemu mu o ciazy nie powiedziałam.. kreska była rownież słabo widoczna jak u autorki. Powtorzylam test i znow nic, po 15 minutach zaczęła kreska wylazic. I co, poszłam na badania krwi i ciaza została potwierdzona. A przy tak wczesnym stadium rzadko cokolwiek widac i lekarze nawet nie chca robic USG bo wiedza, ze jak cos to za wcześnie.. jak ktos wspominał rabat nie dają 100% pewności, zawsze są te 2% ryzyka... miałam okazje poznać kobietę co skończyła z 6dzieci bo żadna antykoncepcja hormonalna jej ochrony nie dała.. ani spirala, ani tabsy, ani implant..

Gość kasion
to nie czytalas ulotki? jak byk jest napisane po jakim czasie sie odczytuje.. po kilku godzinach taki test traci wiarygodnosc, a przy ciazy nawet mimo slabej (jak mowisz) jakosci Twojego zdjecia, obie kreski bylyby tak samo rozowe jak ta pierwsza (bo jakurat akos ją wyraznie widac). jak dla mnie zadnej ciazy nie ma...

Gość Zdziwionaaaaaaaaaa
Myslicie, ze powinnam powiedzieć o tym facetow?