Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość filadelffia

czy mogę już zrobić test??

Polecane posty

Gość filadelffia

witam, Mam pytanko, na wstępie napiszę ,ze chcialabym zajsc w ciąże i bylaby to ogromna radosc dla mnie.. :) Uprawialam seks z moim chlopakiem w 6,7 i 8 dzien cyklu, w 6 i 7 dzien wlozyl mi "go" do pochwy zaraz po wytrysku, a w 8 dniu kochalismy sie bez zabezpieczenia i skonczyl w srodku. mam raczej dlugie cykle, okolo 35 dniowe, jakos tak, choc czasem krotsze. chcialabym zrobic test, dzis mija 11 dzien od stosunku w 8 dniu cyklu i mam pytanie czy jest sens juz go robic? bardzo chcialabym zobaczyc dwie kreski i jestem tak niecierpliwa... choc wiem ze to byly nieplodne dni, ale mam nadzieje...

Gość filadelffia
zauwazylam narazie ze mam bardzo lepki bialy sluz, a nie taki jak to bialko jaja kurzego przy jajeczkowaniu ;)

Gość jak dla mnie to w sam raz
a co ty chesz testować, skoro kochałaś się w dni niepłodne. Skoro masz cykle 35 dniowe, to owulację miałaś mniej więcej 19,20 dnia cyklu :D:D:D

Gość filadelffia
oj no ale czasem mam np cykl 27 dniowy, roznie. poznaje kiedy mam owulacje i narazie na pewno nie mam. podobno sa przypadki ze mozna zajsc w nieplodne noo :( .. ;)

Nie. Nie ma takiej możliwości, żeby zajść w ciążę podczas dni niepłodnych. Absolutnie nie ma takiej szansy.

Gość filadelffia
:( teraz to sie zdolowalam :( a tyle czytalam ze mozna, bo plemniki przezywaja do 72 godzin i w ogole..

tak czy inaczej aby test wyszedł prawidłowo to robi się go NAJWCZESNIEJ w dniu, kiedy powinien okres się zacząć a nie teraz

Dni płodne do dzień owulacji i kilka dni przed nią (liczy się zazwyczaj 5) właśnie zakładając, że plemniki te kilka dni mogą przeżyć i doczekać do owulacji. W dni, które są niepłodne nie można zajść w ciążę. Plemniki Ci dwutygodniowego obozu w macicy czy jajowodzie nie rozbiją w oczekiwaniu aż jajeczko łaskawie się pojawi.

72 godziny to 3 dni. A twoje 8+3 to 11, a przy cyklu 27 dniowym jajeczkowanie było powiedzmy 13 dnia. Więc skąd ta ciąża ma być? Niepokalane poczęcie było tylko raz, 2012 lat temu :D

" tak czy inaczej aby test wyszedł prawidłowo to robi się go NAJWCZESNIEJ w dniu, kiedy powinien okres się zacząć a nie teraz" No nie do końca. Robi się go najwcześniej dwa tygodnie po stosunku.

no, można i dzień po stosunku, tylko po co, skoro ewentualnej ciąży nie pokaże? Szkoda kasy :) A jeśli okres się spóźnia, to można testować :)

Seks był w 20. dniu cyklu, miesiączka powinna pojawić się w "29." dniu cykly. 30 dnia cyklu dziewczyna robi test-ciąży z tego stosunku raczej jej test nie pokaże. 🖐️

Z drugiej strony test może też pokazać ciążę przed terminem miesiączki, bo faza lutealna może mieć różną długość. Tyle, że taki test uznaje się za wiarygodny tylko jeśli jest pozytywny. Tylko wtedy trzeba się liczyć z możliwym poronieniem, które normalnie zostałoby uznane za miesiączkę. A autorce radzę porozmawiać z facetem o tej chęci posiadania dziecka, bo to powinna być decyzja obojga parnerów.

ok, perwersja :) Dla mnie robienie testu jest bez sensu, skoro stosunek nie był mniej więcej w połowie cyklu, czyli w dzień bezpłodny :) +-4 dni. Ale jeśli ktoś sobie życzy robić, nie mam nic przeciwko :) Jego wola

Gość liliali
Ja bym radziła zrobić test dopiero po terminie spodziewanie miesiączki jesli ona nie nadejdzie, bo połowa ciąz się kończy wraz z miesiączką, więc bez sensu. Poza tym po stosunku w 8 dniu cyklu przy tak długich cyklach to mało prawdopodobne żebyś była w ciąży.