Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eloooos

Komornik

Polecane posty

Gość eloooos

Wita. Dwa lata temu pól budynku mieszkalnego mojej ciotki oraz zabudowanie gospodarcze i dzialka budowlana zostaly wystawione na licytacje, suma za jaka mozna bylo to kupic to ok 40 tys zl. I teraz moje pytanie bo dzialka ładna i by mi sie przydała, czy jest szansa wykupic to po upływie tej licytacji za taka kwote tj. 2/3 wartosci?

Gość no a nikt jeszcze
tego nie kupił?

Gość eloooos
No nikt, ja tez nie wiedzialam ze to jest wystawione, bo ciotka sie nie przyznala, ona w jednej polowie mieszka. aA nikt nie kupil bo ona ma służebnosc osobista czy cos takiego i dodatkowo do dzialki nie dala drogi dojazdowej czyli bylo wystawione za ok 4 tys bo bez drogi, ale jesli wykupilabym dom+ dzialke to mam i droge i dizalke. Tylko teraz sprawa czy moge isc do tego komornika co tym sie zajmuje i próbowac to wykupic, czy musze czekac az znowu bedzie wycena i licytacje?

Gość Emmett Fitz-Hume
Zajętą nieruchomość komornik może sprzedać wyłącznie na licytacji (i to pod nadzorem sędziego). Jeśli nie ma terminu licytacji, to komornik nie sprzeda Ci działki a ciotka sprzedać nie może bo nieruchomość jest zajęta.

Gość eloooos
Dziekuje o taka odpowiedz mi chodziło. A teraz sprawa druga czy jest jakas szansa zeby przyspieszyc wycene i licytacje jeszcze raz? wiem ze wyglada to nieludzko, ale dom niszczeje, moja mama po smierci ciotki ma udzialy rówiez w tym budynku wiec i tak jakas tam czesc nalezalaby do mnie. Zalezy mi na działce, nie jest to jakies super miejsce ale cenowo byloby to warte.

Gość eloooos
nikt nic nie wie?