Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okularnica mg

Problem - potrzebuję pomocy

Polecane posty

Gość okularnica mg

W zasadzie nie wiem, od czego zacząć. Może od tego, ze mam problem z oczami (nie wiem, czy dokładnie z nimi, problem może dotyczyć czegoś wokół oka). Jakiś czas temu, niedawno, zaczęło mnie boleć oko, a raczej coś koło niego, chyba skóra - tak jakby coś pod nim siedziało, było niewielkie zaczerwienienie. Pomyślałam, że może czymś zaprószyła oko albo, że to zwykła "jęczmień" (ale nie moja diagnoza mogla być błędna, bo "jęczmień" ostatnim razem miałam, kiedy byłam jeszcze dzieckiem). Najprawdopodobniej zignorowałabym cały problem, gdyby nie fakt, że w niedługim odstępie czasu znowu zaczęło się to samo. Ból, jakby coś niewielkiego siedziało pod dolną powieką zaraz przy oku (tym samym) i znowu malutkie zaczerwienienie. Sytuacja niedługo później się powtórzyło - to samo oko, tylko, że tym razem pojawiło się coś na górnej powiecie - drobny pęcherzyk jakby wypełniony jakimś płynem. No i zaczęłam się martwić, ze coś z tym okiem jest nie tak, ale po jakichś dwóch dniach się zagoiło. Minęło ok. 1,5 tygodnia i tym razem zaczęło mnie boleć drugie oko (dla odmiany), typowe zaczerwienienie no i ból jakby w zewnętrznym kąciku. Ból nie jest jakiś mocny, ale zdecydowanie uciążliwy, np. przy mruganiu, o pocieraniu czy jakimkolwiek dotykaniu już nie wspominając. Proszę o radę, bo kompletnie nie wiem, z czego to wynika i skąd ta częstotliwość...

Gość okularnica mg
*moja diagnoza mogła być błędna

Gość ,mvn,
wirus HPV umiejscowił sie z nabłonku okołoocznym , czekac tylko az wywali sie kłykcina

Gość okularnica mg
Że niby co? :O

Gość okularnica mg
Nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie, ale nie uprawiałam seksu, więc... :O Nie strasz mnie kłykcinami :O Pytam poważnie - wcześniej coś takiego mi się nie zdarzyło, a nie przestałam nagle dbać o higienę. Czy to może mieć związek z tym, że ostatnio częściej korzystam z komputera?

Gość okularnica mg
Nie no, HPV wykluczam,

Gość okularnica mg
Ktoś jest w stanie mi pomóc, spotkał się z podobnym przypadkiem?

Gość Bo jak to jest
polecam przecieranie oczu srebrem nanokoloidalnym,