Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 72854

INFEKCJA POCHWY?

Polecane posty

Gość 72854

Witajcie kobitki :) Od dobrego roku zaczęłam używać tamponów z powodu bardzo obfitego okresu, gdyż podpaski mi nie starczały na dwie godziny (przerwy krótkie, nie zdążałabym na lekcje). Dla higieny używałam tamponów nawet gdy nie miesiączkowałam. Jakieś wypady ze znajomymi czy imprezy trwały dość długo (6-9h) więc nie miałam też jak wymieniać "korków". Czasami nawet na noc wkładałam tampona. Po 2 miesiącach stosowania tego typu zabezpieczeń przed czerwonym morzem w pochwy wydzielała mi się dziwna substancja, biało-żółta, zapachu brak... I ta dziwna konsystencja. Strasznie ciągliwa. Mam to do teraz. Myślałam, że to w miarę normalne, ale to już przekracza wszelkie granice, nie mogę sobie po prostu założyć majtek bez wkładek higienicznych, poczuć tej wygody co kiedyś :) Bo ciągle to paskudztwo się ze mnie wylewa! Widziałam reklamę jakiś czopków dopochwowych na grzybicę pochwy. Zapomniałam nazwy. Chciałabym się obejść bez wizyty u lekarza. Któraś z was kobitki miała tak? Co stosowałyście? Co pomogło? Z góry dziękuję :)

Gość deegt
Dla higieny używałam tamponów nawet gdy nie miesiączkowałam .WTF ? do dupy tez sobie lepiej wloz...

Gość też nie rozumiem po co
używałaś tamponów w czasie kiedy nie miałaś miesiączki?

Gość Betty Q
Dziwne to dość, po co zakładasz tampon jak nie masz okresu? Jakas podpucha to raczej, bo normalni ludzie tak nie robią, raczej ....

Gość Pomarańczowaaa
za opakowaniu z tamponami pisze ze nie mozna ich uzywac jak sie okresu nie ma :(

Gość Amsterdam!!
To chyba jakas prowokacja. Tampony jak sie nie ma miesiaczki - na cholere??!! To nie dziwne ze teraz masz dziwny sluz czy infekcje.. Kup Vagosan i Lacibios femina i umow sie do lekarza.

Gość siq
koniecznie lekarz.

Dziewczynka dojrzała i nagle pojawiła się normalna wydzielina, a ona chciała mieć czyste majtki, bo myślała, że wtedy będzie higienicznie. :classic_cool: Taką mamy edukację seksualną w szkołach.

Gość niuu
No to masz swoje higieniczne tampony. :O Do ginekologa i to raz dwa.

Gość Lucyna77
O rany przecież nie powinnaś tak stosować tamponów! Nie zwlekaj idź do lekarza, to pewnie jakiś stan zapalny! Ginekolog da Ci antybiotyk. Po antybiotykoterapii powinnaś odbudować mikroflorę pochwy, możesz sobie kupić probiotyk dopochwowy. Ja stosuje invag, za bakteriami kwasu mlekowego pochodzenia polskiego, szybko i długotrwale kolonizuję pochwę. Często stosuje go profilaktycznie, jak tylko poczuję swędzenie. Powodzenie życzę i nie przesadzaj tak z tymi tamponami!

Gość agula8
to chyba faktycznie prowokacja-jaka przyjemność z zakładania na codzień tamponów? ale jeżeli nie-to odpuść zupełnie te tampony-nawet te na grzybicę.Używaj tylko podpasek i zmieniaj je często, na noc zacznij stosować lactovaginal/resztki moga wypływać jak wstaniesz/ a najlepiej wybierz się do lekarza, bo na infekcję-o ile ją masz-może byc potrzebny silnijesz lek.

nie wiem po co używałaś tampony jak nie miałaś okresu, nie rób tego więcej, nie ma potrzeby, jak nadal masz takie objawy to idź do ginekologa, może trzeba wykonać jakieś badania, doraźnie możesz provag żelem posmarować