Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość scroll 1

Doradzcie

Polecane posty

Gość scroll 1

Witajcie, staramy się o dziecko. To dopiero nasz pierwszy cykl. Ostatni okres miałam 21 lipca. Kilka dni temu robiłam test ciążowy i wyszły dwie kreski. 2 razy robiłam betę w pierwszej też wykazało ciążą, wczoraj odebrałam wynik drugiej bety i już wychodzi wg niej 4 tydzień. Do lekarza jestem umówiona na 31 sierpnia. To by chyba była jakoś 6 tydzień,i zastanawiam się czy nie przełożyć tej wizyty na wcześniejszy termin. To pierwsza ciąża więc się trochę martwię. I powiedzcie mi czy beta dobrze pokazuje tc. Jak odebrałam wynik poleciałam od razu do gina, beta pokazywała 3 tydzień a on mi poiwedział,że trzeba z 2 tygodnie odjąc czyli to pierwszy tydzień. Jak to w końcu jest. Teraz zmieniam lekarza , jestem już zapisana do innego , który prowadził ciąże kilku moim koleżanką.

za wcześnie nie ma co do lekarza iść, bo oni to olewają. Ja tak przynajmniej miałam, że poszłam jak tylko miałam 2 kreski i mnie tak zbywali.... i jedna gin. mi powiedziała że ani ona ani taki inny jeszcze lekarz który tam był nie dadzą mi nawet zaświadczenia o ciąży do pracy. Potem poszłam do innego i zaświadczenie dostałam. A jeśli chodzi o tc to oni liczą je od dnia ostatniej miesiączki, czyli nawet jeśli jeszcze nie doszło do zapłodnienia to niby to był już 2 tc.

Gość madziulah
oczywiście że beta jest wiarygodna i dobrze pokazuje:) mi na becie wyszedł 4-5tc i oczywiście pobiegłam do lekarza tydzień później i wg usg był to 4 tc i 4d więc pęcherzyk był ledwie widoczny, potem poszłam w 8tc i wtedy dopiero się uspokoiłam bo biło serduszko. Więc jeżeli chcesz potwierdzić ciąże to idź szybciej natomiast jeżeli chcesz usłyszeć serduszko to poczekaj trochę :)

Gość scroll 1
sama już nie wiem czy iść wcześniej czy czekać. Jakbym poszła w nast piątek to byłby 5tc to też jeszcze za wcześnie. Nie chodzi mi o to ,żeby coś zobaczyć tylko,żeby być spokojniejszą. Boli mnie brzuch tak jak przed @. I jest to wszystko trochę dziwne dla mnie. Bo 3 dni temu robiłam test i wyszły 2 kreski a jestem jeszcze przed okresem. na dniach powinnam dostac okres. Już go najprawdopodobniej nie dostanę ale czy może pojawić się krwawienie?? i co ono wtedy oznaczy ? okres? czy coś z czym trzeba niezwłocznie udać się do lekarza.

Poczekaj spokojnie do 6/7 tygodnia od OM. Wcześniej często nie ma bicia serduszka i tylko się nerwów najesz.

Gość scroll 1
dzięki Miarka, mama też mi tak radzi. A co z krwawieniem o które pytalam. Na dniach mam dostać okres, może pojawić się krwawienie zamiast niego?? i co ono wtedy oznacza?

Gość aqwerty
Nie chodź do lekarza wcześniej niż w 6 tc. Ja poszłam i tylko strachu się najadłam, a po 3 latach starań na prawdę ma się czarne myśli. Spokojnie. Pod koniec 6 tygodnia powinno być juz widać echo zarodka, a dopiero wtedy lekarz będzie traktował cię poważnie. Wiem, że głupio to brzmi, ale oni mają z wieloma przypadkami do czynienia i przede wszystkim nie są nastawieni emocjonalnie więc muszą widzieć konkrety żeby zacząć działać. Powodzenia, trzymam kciuki:)

Gość aqwerty
Jeśli pojawi się krwawienie lub plamienie to trzeba iść do lekarza bez względu na termin. Ale dlaczego masz dostać @?? Na pocieszenie mnie bolał tak brzuch, że brałam leki przeciwbólowe jak co miesiąc:) a tu się spóźniała ta @ i spóźniała, brzuch cały czas bolał, ale po tylu latach i nieudanych próbach i ingerencjach lekarskich nawet nie pomyślałam, że mogę zajść tylko i wyłącznie z pomocą męża:) haha Nie denerwuj się (wiem, wiem łatwo się pisze) nie przemęczaj, a będzie dobrze:)

Gość Olga1107
Ja poszłam w 4 tc i. odesłał mnie z kwitkiem bo oprócz pecherzyka nie było nic a to wg nich jeszcze nie ciąża. Poszłam w 6 tc i było już serce ;) a beta jak najbardziej jest wiarygodna!!

Gość scroll 1
Dzięki dziewczyny za rady, zrobię jak mówicie . Mam umówiona wizytę na 31 i niech tak zostanie. Nie będę nic przestawiać. Brzuch dalej boli jak na okres a o piersiach to juz nie wspomne bo rwa mnie i to już chyba od 3 tyg. Tak się zastanawiam i coś mi tu nie gra. bo wg bety jestem w 4 tyg. Nie wiem jak to sie stało. Musiałam zajść chyba przed okresem bo były wtedy 2 stosunki. Okres miałam 21 lipca .

Gość AAlabbaster
Ja dostalam sie do gina na przelomie 10/11 tyg. bo wczesniej nie bylo wolnych terminow. Ale na usg juz bylo widac dziecko-raczki, nozki, glowe i nos :D

Gość Ja jestem w podobnej
sytuacji z tym że ostatni okres przypada u mnie na 17 lipca i jestem dopiero 2 dzień po terminie miesiączki , po pozytywnym teście z objawami (moja druga ciąża) ale tym razem się nie śpieszę i świadomie pójdę do lekarza w 9 - 10 t.c W pierwszej ciąży już w 5 t.c miałam zdjęcie z USG a po dwóch tygodniach dostałam książeczkę matki i dziecka (mieszkam w Niemczech) ale do tego czasu lekarz nie traktował poważnie mojej ciąży i ciągle wspominał że jeszcze wszysto może się zmienic i że wcześnie przyszłam bo najlepiej w okolicy 8 - 9 t.c