Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcekupickompa

czy warto kupić komputer na allegro?

Polecane posty

mało prądu też pobierają nettopy. Można takie coś powiesić na tyle monitora lcd.

Gość chcekupickompa
Laptop działa zawsze na baterie? nie ma możliwości podłączyć go do sieci za pomocą np. zasilacza?

możesz na baterii a możesz na zasilaczu. Problem w tym że nie używając baterii szybko ona padnie i będziesz miał stacjonarke bez przemieszczania się.

za 1000zł nie kupisz laptopa. Jedynie pozostaje coś mniejsze od laptopa czyli netbook.

zastanów się czy teraz aż tak pilnie potrzebny Ci ten komputer? może warto poczekać ze 2 lub 3 miesiące pozbierać więcej kasy w granicach 1500-2000złotych będziesz miał większy wybór i lepszy sprzęt kupisz.

jaka cena takie parametry. Sam używam nettopa acera atom d 525 + grafika ion2 i nie narzekam ;)

kwestia do czego się używa komputera. Do przeglądania stron w necie czy prostych prac biurowych, oglądania filmów nie trzeba i7-2600K bo nawet ułamka mocy nie zużyje się. Wtedy taki atom czy celeron się nada. Kwestia tylko wtedy jaką grafikę ma.

W netbooku? - wszystko ;) 1. Wzrok musiałem wytężać niesamowicie. 2. Palce powinny być na diecie. 3. Chodził tak wolno, że żółw by go przegonił. 4. Hałasował strasznie - mój PC jest bezszelestny. 5. itd. - do każdego komponentu można się przyczepić ;) No, ale to zależy od tego jakie kto ma preferencje. Autorko - w sumie - dla Twoich potrzeb ... ten, do którego zalinkowałaś - wystarczy: http://www.x-kom.pl/p/80657-desktop-fujitsu-esprimo-p400-g530-2gb-500-dvd-rw.html# Grafikę zawsze można dokupić, miejmy nadzieję, że zasilacz jest "markowy".

Gość chcekupickompa
Czy z tym komputerem będzie dobrze współpracować dysk zewnętrzny, z własnym zasilaczem)? pytam ponieważ zakupiłam niedawno dysk przenośny i niestety z moim 10-letnim komputerem nie chce współpracować - pomimo, że komputer ma gniazda USB 2.0 ;(

Gość chcekupickompa
Na 100% ma USB 2.0. Przed zakupem dysku upewniłam się , czy komputer ma USB 2.0.

Gość chcekupickompa
System na dysku przenośnym to NTFS. Dysk jest raczej dobry bo na nowszym sprzęcie śmiga bez problemów. Na moim 10-letnim kompie wyskakuje komunikat o błędzie urządzenia we/wy, gdy próbuję wejść na dysk. Wracając do tematu nowego komputera - chyba się na razie wstrzymam z zakupem do uzbierania większej kwoty ;) Proszę jeszcze o radę, czy komputer z linku poniżej jest wart swojej ceny: http://www.komputronik.pl/product/144199/Komputery/Komputery_PC/Dell_Vostro_260_ST.html

Gość a ja mam lenovo za 4500
i też nie mogę grać, bo mi się wyłącza albo się przegrzewa jak skurczybyk i się potem wyłącza, tak, że nie mogę go włączyć. Poza tym dysk mam prawie pusty, więc nie wiem dlaczego tak się robi. Moja siorka kupiła dwa lata temu małego notebooka, ale to gówno takie powolne, że w końcu go wsadziła do szuflady i kupiła normalnego laptopa.

Gość gość
Ja osobiscie nie zamawiam takich rzeczy na allegro. Moze dlatego, ze jako urodzony zwolennik teorii spiskowych w ogole nie przepadam za zakupami w necie. No, ale co kto lubi. W każdym razie - odradzam ;) Swoją drogą warto pamiętać, że często odpowiedzi w takich wątkach jak ten, to "komentarze sponsorowane". Dlatego, zanim się coś kupi, warto sprawdzić opinie na www.cosiepsuje.com . Tam piszą tylko o wadach danych produktów, więc na sponsorowanie czegokolwiek nie ma miejsca.

Gość gość
Moim zdaniem kupowanie sprzętów na allegro jest trochę ryzykowne. Niskie ceny są co najmniej mówiąc podejrzane. Nie ma się co oszukiwać dobry sprzęt musi kosztować, a super promocje są podszyte wilkiem. Nie jestem zwolennikiem kupowania sprzętów przez internet, jednak mam kilka sprawdzonych źródeł, dlatego mogę polecić Ci jpkomputery.pl. Zamawiałem wielokrotnie i jak dotąd jestem zadowolony.

Gość narciarz33
Podzespoły i oprogramowania to ja kupowałem przez stronę www.itpromo.pl . Dużo mają markowych rzeczy, ale za to w rozsądnych cenach, można kupić taniej niż gdzie indziej. Wysyłkę robią szybko, także jak komuś szczególnie zależy na czasie to tym bardziej polecam.

Gość markiz25
Nie polecam na allegro bo można się przejechać i kasę stracić. Mojej siostrze ostatnio wybierałem kompa to na http://electronicxworld.pl mają dobre ceny i spory wybór.

Gość gość
Warto kupować na Allegro komputery tylko proponuje od zakup od firm nie osob prywatnych. Macie wówczas możliwość zwrotu bez podania przyczyny, reklamacji. Firmy zazwyczaj nie oszukują. Dodatkowo warto wyszukać komputer z własnego województwa i można pojechać osobiście obejrzeć sprzet.

Gość gość
Nie warto kupować laptopów na allegro. Pewne masz tylko sklepy, ale w nich jest drogo. Lepszym rozwiązaniem jest dziobacz.pl. Wysyłasz im info jakiego chcesz laptopa a oni zbijają cenę od dystrybutorów ;)

Gość gość
Planując zakup nowego komputera warto także pomyśleć o ochronie naszych kabli. Koniecznie trzeba zainwestować w oploty na kable. Jest to rzecz niedroga, a wyjątkowo dobrze chroniąca nasze kable. Ja takie oploty kupiłem w http://porzadekwkablach.pl/. Firma ma ta ogromny wybór różnego rodzaju oplotów, w przystępnych cenach.

Gość Amelka0
Nie lepiej zakupić poleasingowy komputer? wyjdzie Cię taniej a to nie znaczy ,że kupisz gorszy sprzęt. Na tej stronie http://www.skupit.pl/ możesz taki kupić. Ogólnie to te komputery nie są od osób prywatnych ale od firm, przez co masz pewność ,że jest to porządny sprzęt. Usuwają wszystkie dane przed wystawieniem do zakupu. Super sprawa