Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ____a

Magija/magia

Polecane posty

Gość ____a

Czy są tu może osoby interesujące się, a może parające się magią? Poszukuję w internecie stron, które pomogłyby mi rozszerzać moją skromną wiedzę w tym temacie. :)

Gość ____a
Prześmieszne...

Gość hhshshhdafshsdjfhadhafkj
chuuj ci w dópe

Gość ____a
Wciąż czekam na poważne odpowiedzi. :)

ja sie interesuja i wlasnie tez szukam moze ty znasz jakies fajne stronki www.dobrytarot.pl mozna za darmo zadac pytanie i dostac odpowiedz

Gość ____a
Akurat chodzi mi o inne rodzaje magii, nie jakieś wróżby itp. ;)

Gość chyba lepiej w to nie wchodzić
czy zastanawiał sie ktoś skąd pochodzi ta moc...? :(

http://antytarot.blogspot.com/ SKRZYWDZENI PRZEZ KARTY TAROTA http://www.youtube.com/watch?v=StXdCEsbjMI&feature=related pierwszy ruch Diabla to przekonanie młodych, że nic nie ma wartości, że nie istnieje żaden sens ani wyższe wartości, dla których warto żyć (i umierać). Po tym duchowym i moralnym ogołoceniu następuje dzieło deprawacji, które prowadzi do czynienia zła, do nienawiści, zawiści i pożądania cudzej własności. A kiedy osiągnie się dno perwersji, wtedy Szatan zachęca do przejścia na jego stronę. Diabeł, który do tej pory działał w ukryciu i ciemnościach, w tym momencie pokazuje się. Wtedy młodzi zaczynają lekkomyślnie, „dla zabawy, brać udział w seansach spirytystycznych, podczas których Kłamca ukazuje się, przyciąga do siebie i wzywa do przejścia na jego stronę. Potem niewielka, ale budząca niepokój część świata młodych daje się usidlić ciemnościom i złu, a niektórzy stają się nawet bojownikami sprawy demonów

Gość Jakiś Człowiek
Tak, ja znam wszystkie czary w herosach. Chcesz lightingiem w łeb?

Gość ____a
Moc magiczna pochodzi z nas samych. Każdy posiada energię, dzięki której może wpływać na otoczenie.

Pytasz, w jaki sposób Szatan dzisiaj kusi młodych? Otóż kusi ich do grzechu naszych pierwszych rodziców: do zawiści i buntu (zob. KKK 25382540). Pomyślmy, ilu młodych jest przekonanych, że nie mają już żadnych obowiązków, że przed nikim za nic nie odpowiadają, że mogą sami decydować o wszystkim w swoim życiu. W wieku osiemnastu lat są już zmęczeni życiem, a jednocześnie uważają, że nie ma żadnych innych perspektyw poza ziemskimi. Pokusą dla tych młodych jest więc ta sama zasadzka, w którą wpadli Adam i Ewa: pragnienie, by stać się bogiem i zająć miejsce Wszechmocnego. Tą szatańską trucizną, która przenika do serca młodych i ich fascynuje, jest właśnie pokusa absolutnej autonomii autonomii, czyli stanowienia prawa dla siebie samych, uniezależnienia się od wszystkich. Chciałbym więc powiedzieć młodym: strzeżcie się upojenia wszechmocą, strzeżcie się pokusy wolności czynienia wszystkiego, co chcecie. Diabeł jest podstępny i ukazuje zło pod postacią dobra, bunt przeciwko Bogu przedstawia jako konieczną samorealizację jednostkiZły uwodzi serca młodych własną ofertą, prowadzi ich do zguby przez spiralę wyniszczających doświadczeń narkotyki, seks, alkohol, satanizm, przestępstwa z którymi potem bardzo trudno jest zerwać

Gość ____a
Nie jestem wierząca, więc wybacz, ale takie przestrogi do mnie nie trafiają.

Moc magiczna pochodzi z nas samych. Każdy posiada energię, dzięki której może wpływać na otoczenie. wiekszych głupot dawno nie słuszałem nawet w bibli pisze ze magia pochodzi od demonów i wystarczy egzorcyzmy zeby człowiek stracił np jasnowidzenie

Gość ____a
Dla mnie Biblia to zwykła książka, więc nie wiem co to ma za znaczenie, co jest w niej powiedziane o magii.

bo jesteś ignorantka i lekcewarzysz prawa kture bóg stworzył jak wiekszosc ludzi i płaca za to cene np 2 wojna sw była kara za grzechy Bóg postanowił, że karą będzie grzech [sam w sobie] człowiek żyjący w grzechu sam ściąga na siebie karę. Oczywiście grzeszący zadaje przy tym cierpienie swemu bratu tak też było z Kainem, który zabił swego brata Abla. Bóg Ojciec wszelkie zło dopuszcza ze względu na wolność, jaką dał człowiekowi, i by przez cierpienie jednego człowieka drugi został zbawiony. Tajemnica cierpienia wyjaśniona jest dokładnie w Nowym Testamencie poprzez całe życie na ziemi Moje i Mojej Matki oraz tych, którzy przy Mnie byli. Bóg dopuszcza istnienie Judaszy; każdy z nich ma szansę [być uratowanym], dopóki trwa jego życie na ziemi. Życie to jest wieczną walką, w której ściera się dobro ze złem. Tajemnica cierpienia zawiera w sobie tajemnicę zbawienia, która pozostaje tajemnicą Boga Ojca. Dopóki wszyscy się nie nawrócą i nie zaczną żyć według przykazań Bożych, będą cierpieć zarówno oni, jak i cała ziemia. Będzie głód pożogi, trzęsienia ziemi, której wielkie połacie zaleją oceany. To będzie, Moje dziecko, upomnienie i przypomnienie wszystkim wyznawcom bożków, że Panem ziemi i całego ludu jest JEDYNY BÓG Jahwe. znacie objawienia w fatimie ludzie sami sobie ściągnęli 2 wojnę światowa Zlekceważenie fatimskiego orędzia, odrzucenie Dekalogu i Boga pogrążyło ludzkość w moralnej otchłani, a w konsekwencji doprowadziło do wybuchu II wojny światowej. Spełniły się więc słowa Matki Bożej wypowiedziane w Fatimie 13.07.1917 r.: "Gdy pewnej nocy ujrzycie nieznane światło, wiedzcie, że jest to wielki znak od Boga, że zbliża się kara na świat za liczne jego zbrodnie. Będzie wojna, głód, prześladowanie Kościoła i Ojca Świętego". Światło to było widziane w całej Europie w nocy z 25 na 26.01.1938 r. Było to ostatnie ostrzeżenie przed wybuchem II wojny światowej. Ta straszna wojna była konsekwencją zła, które nagromadziło się w Europie i w świecie. Bóg pozwolił ludziom skonsumować owoce ich grzechów, aby doprowadzić ich do opamiętania i nawrócenia. 1937 roku Rozalia Celakówna ma wizję; [patrz ksiązka -Rozalia Celakówna ''Wyznania z przeżyć wewnętrznych'']'' Patrz dziecko , uważnie na to, co się dziać będzie. To co teraz widzisz stanie się niedługo rzeczywistością. Nastaną straszne czasy dla Polski. Burza z piorunami oznacza karę Bożą, która dotknie Naród Polski za to, że ten naród odwrócił się od Pana Boga przez grzeszne życie. Naród Polski popełnia straszne grzechy i zbrodnie,a najstraszniejsze z nich są grzechy nieczyste , morderstwa i wiele innych grzechów''[str. 40]. Zostało też , zpowiedziane zniszczenie Warszawy, w Warszawie przed wojna funkcjonawoło około 10000 prostytutek.Każdy grzech ,który popełniamy nie pociąga konsekwencji tylko dla nas , lecz również dla naszego otoczenia. Szczególnie grzechy ciężkie jak np. aborcja ,powodują to że, składamy szatanowi ofiarę całopalną. 30 lat temu gospa prosiła o modlitwe pokój w 1991 wybuchła wojna w jugosławi objawienia w kibeho matka boża ostrzegała ale ludzie to głupcy w rwandzie wybuchła wojna domowa Zwykli obywatele byli nawoływani do mordowania sąsiadów i tych, którzy odmówią brania udziału w mordowaniu. Większość ofiar zginęła w miejscu zamieszkania, często z rąk swoich sąsiadów, od maczet używanych przez bojówki. Całkowitą liczbę zabitych oceniano na od 800 000 do 1 071 000.

Gość ____a
Wybacz, ale nie interesuje mnie to.

Gość Ja interesuje sie szamanizmem
Magija kojarzy mi sie, moze nieslusznie, z LaVeyem

Gość ____a
To pojęcie wprowadzone przez Crowleya, nie wiem, czy ma coś wspólnego z LaVeyem. :)

Ile proroctw zawiera Biblia? Obliczono, że Biblia zawiera 1817 proroctw dotyczących 737 oddzielnych tematów z 8352 wierszy. Te liczne proroctwa stanowią 27 procent 31124 wierszy w całym Piśmie. Są to przepowiednie-obietnice dotyczące narodu Żydowskiego, dotyczące przyjścia Zbawiciela, dotyczące całej ludzkości. Nie jesteśmy w stanie przytaczać ponad tysiąca proroctw biblijnych, ale wymienimy choć kilkadziesiąt z nich Obraz siódmy - Proroctwa dotyczące narodu Izraelskiego: Rozpoczniemy od proroctw dotyczących narodu Żydowskiego: Wiele z nich spełniło się w ogólnie znanych historycznych wydarzeniach podczas ostatnich 1900 lat. Oto kilka faktów, które Biblia zapowiedziała na wiele wieków przed ich zaistnieniem: Jerozolima zostanie zburzona Żydzi zostaną wypędzeni z ojczyzny Izrael stanie się pustkowiem Żydzi zostaną rozproszeni po całym świecie Żydzi będą wszędzie prześladowani Żydzi będą wpływać na losy świata Izaj. 66:7-8 7. Zanim brzemienna poczuła bóle, porodziła, zanim przyszły na nią bóle, porodziła chłopca. 8. Kto słyszał o czymś takim? Kto widział coś takiego? Czy ziemia może być zrodzona w jednym dniu, czy naród może się urodzić za jednym razem? A jednak Syjon, zaledwie poczuł bóle, od razu porodził swoje dzieci. Izajasz opisuje brzemienną kobietę i wspomina o narodzie mającym się narodzić w jeden dzień. Opis ten precyzyjnie oddaje to co wydarzyło się 14 maja 1948 roku, kiedy to Żydzi ogłosili niepodległość Izraela. Tego samego dnia, USA wydały oświadczenie uznające suwerenność Izraela. Zaledwie kilka godzin przedtem wygasł mandat ONZ kończąc brytyjską zwierzchność nad jego terytorium. W ciągu 24 godzin formalnie zniesiono wszelką obcą administrację, Izrael ogłosił niepodległość i został uznany przez inne państwa. Współczesny Izrael rzeczywiście narodził się w jeden dzień. Jednak trzeba powiedzieć coś więcej: Izajasz napisał, że poród będzie miał miejsce przed bólami porodowymi. I dokładnie tak też się stało jak przepowiedziała Biblia! W kilka godzin po ogłoszeniu swojej niepodległości w 1948 roku, Izrael został zaatakowany przez otaczające go państwa Egipt, Jordanię, Syrię, Liban, Irak i Arabię Saudyjską. Izrael wyszedł z tej wojny zwycięsko i rozszerzył swe terytorium o 50%. Na jednego żołnierza Żydowskiego przypadało około 20 żołnierzy wrogów, a mimo to Izrael szybko zwyciężył bo Bóg tak rzekł.

magija jest sztuka i nauka przekształcania rzeczywistości według własnej woli Magija w teorii i praktyce aleister crowley też miałem jego książkę ale większa moc pochodzi od Boga nisz od demonów i dlatego porzuciłem magie

Gość Ja interesuje sie szamanizmem
Heh, pomylilam sie, z jakiego miasta jestes

a słyszeliscie o marcie robin co przez 50 lat nic nie jadła i piła oprócz co tydzień brała komunie nie spała i miała terz ine dary stygmaty czytała w duszy jak w ksiazce tak samo jak ojciec pio który tez miał ten sam dar ale o jego darach i cudach jakie robił to został naisane setki książek ale współczesne terz sa Myrna Nazzour to jedna z największych obecnie żyjących mistyczek kościoła katolickiego, a znaki jakich Bóg dokonuje za jej pośrednictwem są dowodem tego, że cuda oraz uzdrowienia nie są jedynie wydarzeniami ze Starego Testamentu, ale także rzeczywistością Kościoła naszych czasów" http://www.youtube.com/watch?v=nnY_UKjzWw0&feature=player_embedded

Gość kolejny temat o defekacji
nie pakuj sie w to :( to zguba :(

Gość ____a
Jestem z okolic woj. opolskiego/dolnośląskiego. Powiesz mi coś więcej o szamanizmie? Od dawna się tym interesujesz? Działasz coś, czy tylko poznajesz teorię?

Gość ____a
Podnoszę temat.

Gość Szatanista jak pianista
Ja jestem satanistą. Ile masz lat autorko?

Gość ____a
Mam 18 lat i nie zamierzam praktykować satanizmu. :P