Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kometka1234

Czy jesli moja koleznaka...

Polecane posty

Gość kometka1234

ma ustalony termin przyjecia do szpitala w poniedziałek to oznacza że tego samego dnia bedzie juz rodzic???

Gość kometka1234
CC tzn? Wybaczcie nie orientuje sie w tych tematach bo nigdy nie byłam w ciązy ale strasznie jestem ciekawa jak to wszystko przebiega i to dziecko koleznaki niecierpiliwie sie razem z nią.

Gość do autorki tego tematu
cosmiczna cometa to znaczy cc debilko

Gość golamałpa
Oczywiście, że tak. Zgodnie z najnowszymi wytycznymi nr4563/22/364 z dn. 30 lipca 2012 NFZ (Zarz. Prezesa NFZ nr 143) obowiązkiem przyjętej do szpitala w celu porodu jest rozpoczęcie akcji porodowej w dniu przyjęcia do szpitala, o ile przyjęcie do szpitala ma charakter planowy. W przeciwnym wypadku dziecko jest obciążane kosztami akcji porodowej do wys. 300% wg. stawki NFZ, uzgodnionej z MZ i waloryzowanej kwartalnie.

Gość ja bym go pogoniła
cesarskie cięcie = cc

CC czyli będą ją ciąć - Cesarskie Cięcie... jeśli z jakiegoś względu ma planowany taki poród to termin planowania jest raczej terminem porodu. Jeśli ma rodzić naturalnie to nie wyczaisz ;) Może być tak, że wyniki będą na tyle ok, że wyślą ją do domu lub zostawią na monitoringu, jeśli już ma przenoszoną ciążę i dlatego ma ustalony termin to będzie miała pewnie wywoływany poród - może być tak, że po pierwszej dawce środka wywołującego zacznie rodzić, a może być tak, że nie ruszy do kolejnych dawek, ale to już kwestia doby może dwóch i jak dalej nie ruszy to jakiś powód musi być, w zależności od czasu przenoszenia ciąży i wyników mogą skierować na CC