Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Annexx

Irlandia - odebranie zasiłku na dziecko

Polecane posty

witam Mam pytania gdyż sprawa dotyczy kobiety która mieszka i pracuje w Irlandii, jednocześnie pobierając zasiłek na 2 dzieci. Dzieci mieszkają w Polsce pod opieką babci która ma pełne prawa do opieki gdyż prawa rodzicielskie ojcu i matce zostały odebrane.Rodzice tych dzieci są po rozwodzie a matka miała wysyłać ok. 1500zł na dzieci miesięcznie jednak z tego obowiązku się nie wywiązuje... Moje pytanie dotyczy co trzeba zrobić aby odebrać jej ten zasiłek (300 euro) i czy istnieje możliwość aby ten zasiłek trafiał do babci (czyli prawnej opiekunki dzieci).

Gość uparciuchhhhhh
zglos ja do councilu. Ale musisz miec jakies dowody na to, ze mowisz prawde. Najlepiej jakby temu darmozjadowi zrobili wizyte, a tam dzieci ie ma. Musialaby zwracac panstwu wszystko co ukradla. haha :)

Gość szyszaga
Jak matka nie ma praw rodzicielskich to nie ma prawa do zasilku. Babcia tez kasiorki nie dostanie bo z jakiej racji? Babcia w IRL nie pracuje przeciez :D Mozecie jedynie zglosic sprawe w irlandzkim Revenue i kase jej wstrzymaja. Ale babci nie dadza, wiec na to nie liczcie.

a ile dzieci lat mają bo taki przekręt do czasu trwał będzie! bo w irlandii co jakiś czas sprawdzają czy dzieci przebywają w irl. zaświadczenie chcą czy dzieci do szkoły chodzą i czy mają swojego gp.

albo wystarczy do social welfare, napisać list informujący o tym co się dzieje tam jest spacjalny dział dla takich wyłudzaczy matka jeszcze będzie musiała oddać to co wyłudziła