Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dagmarakrk

nie potrafie tego zrozumiec !! okropnie sie martwie !!!!!pomozcie !!!!

Polecane posty

kiedy szlam.na usg potwierdzsjace ciaze byl to 9 tydzien od miesiaczki ,lekarz po usg powiedzial 7 tydzien ,a date porodu wyznaczyl na tydzien pozniejsza niz wynikalaby z usg !! nie kumam tego ,bo skoro jest 2 tyg mlodszy to czemu data porodu tdzien pozniejsza od tej od miesiaczki ...czy wam na 1 usg tez lekarz tak mowil ?? czy mowil tydzien zgodny z tygodniem od miesiaczki ??

prosze o pomoc i powazne odpowiedzi !! bo nie wiem czy wszystko jest ok teraz w 17 tc od om usg wskazuje na 14 tc ...!!!!!! prosze o pomoc

Gość na pewno wszystko jest ok
terminy z usg są obliczone na podstawie parametrów dziecka, więc możliwe jest wahanie. Termin z miesiączki jest inny, bo przecież zaszłaś w ciążę ze dwa tygodnie później... Dodatkowo na każdym usg możliwe są wahania terminu - raz, że dziecko rośnie skokowo, może być po prostu duże/małe, jest też jakiś błąd pomiaru... Różnice w terminach porodu ma chyba każda ciężarna, z usg podobno najbardziej wiarygodne jest połówkowe. U mnie rzeczywiście w dwóch ciążach na połówkowym usłyszałam dokładny termin porodu ;-)

Gość Ja tam nie wiem
Ale choć miałam tydzień do porodu to moje dziecko miało ślady przenoszenia kiedy je urodziłam a było wysokie 60cm i 3800 Czyli mogłam spokojnie rodzic jescze wcześniej?;) A no mogłam się wcześniej zdecydować bo jak się sama przekonałam na sobie to czy urodzę dziś czy jutro zależy odemnie od mojego nastawiania W przeciągu kilku dni zmieniało mi się nastawienie i w końcu tak się spiełam że urodziłam dokładnie w tej chwili w której chciałam;) Więc nie wiem o co chodzi z tymi wszystkimi terminami i z tym całym zamieszaniem kiedy masz urodzić.... Rodzisz kiedy gotowa jesteś;)

Gość Ja tam nie wiem
Jak sobie to przypomnę to się z siebie teraz smieję... Koleżanka dzwoni i pyta:no urodziłaś już? -nie odpowiadam zdziwiona przecież termin mam na kiedyś tam A ona-a co mi tu o terminach opowiadasz-urodź już w końcu bo wielka jestes i możesz urodzić choćby zaraz! No co ty pierdzielisz? No poważnie ci mówie No weź się spakój już i jedź już urodzić Ok to się nastawiam że jutro najdalej pojutrze rodze No w końcu-słysze w słuchawce No i urodziłam!

up ...czy wam na 1 usg tez mowili tydzien lub tygodnie wczesbiejsze niz wynikaloby to z ost miesiaczki ????

Gość niuu
u mnie w pierwszej ciąży wyszło 2tyg. różnicy między usg a OM. Lekarz trzymał się cały czas terminu porodu z usg. Dziecię urodziło się przed tym terminem a w szpitalu jako tydzień porodu przyjęli ten wg OM. Przy drugiej ciąży terminy z usg i OM od początku miałam zbieżne więc lekarz trzymał się terminu z OM.

Gość HhBsjhs
Ja cie pierdziele dziecko przyjdzie i tak wtedy kiedy bedzie chciało co sie tak uczepilas!!!