Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Okruszcia

Kiedy do zerówki?

Polecane posty

Gość Okruszcia

Moja córka ur.2008, obecnie 4 lata. Kidey pójdzie obowiązkowo do szkoły? W przyszłym roku czy jako 6 latka do zerówki?

2013. Lecz z wlasnej rodzicielskiej woli mozesz dziecko poslac o rok wczesniej jesli chcesz, lecz nie masz takiego obowiązku.Moja cor wychodząc z 4 latkow, gdy miala isc do 5 latkow to sie pytali mnie czy nie chcialabym corki dac do zerowki,bo intelektualnie nadaje sie na zerowke, ale wolalam aby szla takim trybem jak szla..Osobiscie dla mnie to glupota aby 6 latki szly do szkoly, ale coz:o

Gość Mama Olka wrocław :)
Moj syn ma 6l i zabrałam go z przedszkola i idzie do zerówki w szkole- w przedszkolu niczego wiecej by się nie nauczył, a tak to oswoi się ze szkoła, nie bedzie to szok za rok w 1 klasie.

Gość Mama Olka wrocław :)
A Twoja córka za rok będzie miała obowiazkowo tzw "0" tzn może zostac w oddziale przedszkolnym, lub iśc do 0 w szkole, szkołe rozpocznie we wrześniu 2014r

Tak, na chwilę obecną rocznik 2008 ma obowiązek zacząć edukację w 1 klasie jako 6 latki. Rocznik 2007 ma jeszcze wybór, ale dzieci z tego rocznika mają obowiązek 2 letniego przygotowania przedszkolnego. Czyli albo idą do przedszkola do grupy 5 latków, albo do zerówki w tym roku, w każdym razie jest to obowiązkowe.