Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iwoNNkkaa000

Jak sprawić, żeby ponad 2 letni Maluch w końcu nie budził się!

Polecane posty

Gość iwoNNkkaa000

Witam, Drogie Panie, mam mądrego, grzecznego Synka, który ma 2 lata i 4 miesiące. W dzień jest grzeczny - nie mogę narzekać, no może ostatnio ma lekkie humory, ale zwalam to na bunt 2latka i jakoś dajemy sobie z Mężem rade, natomiast - noc - noce są strasznie! Od urodzenia do końca 1 roku życia spał całe noce, wyjątkami budził się na chwilkę. Od zawsze śpi sam w swoim łóżeczku - zasypia sam bez problemów - mówi kiedy chce iść spać i jest to zazwyczaj między 19:30-20:30 - nie później. Natomiast od ok 22-24 się zaczyna - pobudka co 2-3 h. Oczywiście nie dajemy mu mleka, tylko piciu, mimo, że strajkuje i krzyczy "mleko" czasami. Jego budzenie się z płaczem i wybicie ze snu od 2-5 razy w nocy nas wykańcza - szczególnie mnie bo Mąż zasypia w ciągu sekund, a ja na 30 min jestem wybudzona. Kolacje je ok 18:30- 19tej, a przed samym spaniem jeszcze mleko lub mleko z kaszką, mycie zębów i spać, więc to chyba nie głód! Picie - no ok, możę u się zachciec od czasu do czasu i to raz, a nie codziennie po kilka razy. Co mu jest? Co mam robić? Jak zaprzestać tym zachowaniom? Jestem wyrozumiała - koszmary, pragnienie - ale żeby codziennie od roku? Nie wiem, może uderza sie o łóżeczko bo czas już na łóżko? nie mam pojęcia o co chodzi... łóżko zamówione już, ale jeszcze potrwa zanim go w nim położymy bo jesteśmy w trakcie kończenia remontu nowego mieszkania. Proszę o rady!

Gość lusesiittaa
a może ząbkuje??

Gość do autorki tego tematu
dlaczego piszesz Maz i Maluch z duzej litery?

Gość lusesiittaa
jak zwykle jakiś Strażnik Polskiej Ortografii i Stylistyki Wypowiedzi się znalazł... Tak to jest jak się nie ma nic do powiedzenia w temacie a chciałoby się mądrością wykazac...

Gość Ja tam nie wiem
Ja swojemu dziecku mówie tak: Pamiętasz naszą ostatnia wyprawę tam i tam(i tu wspominam zajefajnie spędzony wspólnie z rodzicami czas) czasami nawet wyświetlam nagrany film z tego wypadu... Dziecko wtedy sobie przypomina A ja pytam czy nie chciałoby przeżyc tego ponownie?... Ono oczywiście z entuzjazmem stwierdza że o niczym innym nie marzy...i wtym momencie ja stanowczo tłumaczę że jest to możliwe pod jednym warunkeim! Że w nocy będzie spało ładnie i nie będzie sie budziło i budziło nas przedewszystkim! A jak ja coś powiem to można się spodziewać tylko jednego-że tak dokładnie będzie -Czyli wszyscy mają to o czym marzą w naszym domku ;) Muszisz negocjować!

Gość śliskie kocyki są przydatne
:)

Gość Ja tam nie wiem
Acha tylko bardzo cię prosze(i innych też) nie pisz że dwuletnie dziecko tego nie zrozumie... -Mam dziecko i wiem co ono rozumie a czego nie Do cholery to są mądre bestie -czy wy tego nie widzicie?????

Gość Autorko , tak
Najbardziej spodobał mi się pomysł że dziecko ząbkuje :D. Autorko, obstawiam za złą temperaturą w pomieszczeniu albo sąsiadem który może coś robi późną porą (stuka, słucha muzyki). Ciężko powiedzieć ale jezeli odrazu wykluczysz to co napisałam to wypadałoby zastanowić się jeszcze nad zmianą położenia łóżka (miejsce) zmianą materaca, kołderki i całej łóżkowej wyprawki oraz kupienie materaca antyalerg. Dla testu , prześpijcie się jedno z was wspólnie w pokoju malucha żeby wykluczyć podane sugestie a także zaobserwować czy maluch nerwowo się nie kręci , pojękuje.

Gość dfghjkl
No tak Mi jak jest gorąco odwracam kołdrę na drugą stronę Jak dziecko zaczyna kwękać też wstaje i obracam mu kołderkę jak starcza tylko na pół godziny to rozbieram dziecko lub daję cieńszą kołderkę czy kocyk a przeważnie śpi w body z krótkim lub bez rękawków,jak były ostre upały to w samych majtkach czy pieluszce jak mniejsze było. Okna otworzyłam w maju jak zwykle chyba a zamknę we wrześniu pewnie.