Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość talulah92

czy dieta naprawde wpływa na trądzik?

Polecane posty

Gość talulah92

mam 20 lat, obecnie mam trądzik o lekkim nasileniu, ale pryszcze towarzyszą mi od 12 roku życia. lata chodzenia do dermatologów, leczenie się na różne sposoby, farmakologiczne i domowe, potem antykoncepcja, i nic. wszystko ciągle jest, tylko że o różnym nasileniu i zawsze wraca. słyszałam, że trądzik jest zależny od diety, więc próbowałam różne, ale że jestem szczupła (170 cm wzorstu i teraz 55 kg) nie mogę pozwolić sobie na zbyt lekką, bo szybko chudnę (tak do 51). muszę więc umiarkowanie pozwalać sobie na tłuszcze i węglowodany, a słyszałam, że przede wszystkim te drugie mocno szkodzą cerze... jestem już trochę podłamana, bo mimo wsparcia mojego chłopaka, nie widzę nadziei w wyleczeniu trądziku... albo zaleczeniu jak mówią niektórzy. trądzik to jest chyba takie cholerstwo, z którym po prostu trzeba nauczyć się żyć i czekać aż minie sam... znam pare osób z trądzikiem, tylko jedna osoba uwolniła się od niego kończąc 28 lat :/ przede wszystkim chodzi mi o to, czy trądzik jest aż tak zależny od diety? i jeśli tak to nie mam szans na przytycie, żeby nie zniszczyć sobie cery?

Gość doktorowa :]
No a skąd masz trądzik ? z tego co w siebie wrzucasz.

To nie ilość witamin, ale szybkość , z jaką dana potrawa opuszcza nasze ciało, nie pozostawiając po sobie odpadków, czynie daną potrawę zdrową. Żadych świeżych owoców, nie łączy się z innymi potrawami.Większość owoców przechodzi przez układ pokamowy w dwadziescia do trzydziestu minut,( melony nieco szynciej, banany nieco wolniej). Zjedzone z potrawami innego typu, na przykład z białym serem, owoce są zatrzymane w żołądku, ponieważ buały ser przechodzi przez żołądek w trzy do czterech godzin. Owoce zaczynają fermentować razem z serem, wywołując wiele problemów. Owoce powinniśmy zjadać tylko i wyłacznie na czczo, albo zrobić długiii odsęp po posiłku stałym. Pomyślcie o połaczeniach, zalegających w żoładku przez osiem godzin, a spożywanych 3 razy dziennie. Powstaną ogromne ilości złogów, zmieniając zdrowy, czyty przewód pokarmowy oraz zdrowe komórki w istne szambo, gdzie rozgoszczą się bakterie, a wszytskie narzady wydalania znacznie spowolnia prace.Widzę tu prosta drogę ku zaparciom, wysypkom, astmie, artretyzmowi i innym schorzeniom. Złe trawienie i nadmiar ubocznych produktów przemiany materii z nimi zwiazanych to przyczyny przróznych problemów, poczawszy od drobnych doleegliwosci, jak zgaga i gazy, do powaznych, takich jak zaburzenia tarczycy cz problemy z krązeniem. A skoro te dolegliwościodciagja z twojego ciała jeszcze wieksze ilosci energii, z każdym źle skomponowanym posłkiem okradasz z młodosci i zdrowia. Dlatego ludzie powinny zjadać w większosci, potrawy szybko wychodzace, czyli warzywa i owoce na surowo.

Gość No włąśnie to
No nie tylko tradzik jest z tego co w siebie wrzucasz,przemądrzała doktorowo

Gość talulah92
ja pieprze, no bez przesady... to co ja mam zrobić, bo już mnie to wkurza. nie chce schudnąć znowu pozbywając się węglowodanów itd., a i tak nie mam gwarancji że cera mi się poprawi, skoro już raz się nie poprawiła.

Gość talulah92
a czyli wniosek z wypowiedzi doktorowej że powinnam zostać weganką i nawet nie wegetarianką, i w ogóle wszyscy zostańmy weganami. chore.

A gdzie tak jest napisane, że masz zostać weganką ?

Jest napisane WYRAŹNIE że dieta powinna obfitować w dużą ilość warzyw i owoców na surowo, ale żeeeeeee nie powinno się wrzucać owoców do przewodu pkarmowego po posiłku stałym !!!!

Gość No włąśnie to
Nie no wega nie jest choroba,mozemy zostac wszyscy wegeterianami,ale tradzik i tak Ci nie zniknie,kup sobie srebro nanokolidalne

Gość talulah92
no i dajmy na to że zjem ostre chipsy, a rzekomo po nich skóra się przetłuszcza i stąd te wszystkie wypryski, a moja skóra jest bardzo sucha i dużo się trzeba nasilić, żeby była odpowiednio nawilżona. toksyn w sobie dużo mieć nie mogę, bo piję bardzo dużo wody, robię sobie specjalne napoje oczyszczające i co? i gówno. mam już tego dosyć. chyba najlepiej zostawić wszystko w cholere bo cokolwiek się nie robi to geny i tak biorą górę. to tak samo jak ktoś kto ma z natury słabe włosy może nie wiadomo jak je pielęgnować i i tak będą cienkie i słabe.

Gość Tak bredzą, bo tak jedzą...:)
Ludzie zawsze wyczytają to co chcą :)

Jakie geny ? :-o

Gość talulah92
no dobra, spróbuję pozjadać trochę więcej owoców na czczo i zobaczę jakie będą tego efekty, ale nie sądzę by były nadzwyczajne. ale dzięki, zobaczę i to.

Gość xxxxxxxxxxxxan
Pierdolicie... byłam na diecie bardzo zdrowej - nic nie pomogło - to może pomóc przy lekkim trądziku ale nie musi. Trądzik wywoływany jest przez bakterie więc co ma dieta do tego :O ? Mi pomógł Izotek i zrobił z koszmaru gładką cerę, ale to już ostateczność.

To jest jedna z tych do których sobie można pisać :) szuka pomocy, później bla bla bla i dlaej swoje. Jak chce znależć to znajdzie, w necie jest tyle info na ten temat, że wystrczy się troszkę zmotywować do szukania, aaa jak ktoś woli bla bla bla. Geny hie hie hie :)

Gość No włąśnie to
A wiesz dlaczego ludzie zawsze wyczytuja co chcz???bo kazdy ma swój filtr percepcyjny w podswiadomości i tylko to do niego dociera co chce zeby docierało,i tak to juz jest tak to jest,wszyscy jestesmy jednością:)

Gość talulah92
a trądzik nie może być odziedziczony po rodzicach np.?

co ma dieta do tego :-o ehhh ludzka głupota nie zna granic

Gość talulah92
mi chodziło o co innego, o to jak mam pogodzić fakt, żeby nie schudnąć bo chudnę szybko, jeśli zaczełabym odżywiać się w większości własnie owocami i warzywami.

Odzidziczyc po rodziacach to możesz złe nawyki żwyiniowe a nie tradzik :-o

Gość No włąśnie to
Taaaaa,dzisiaj geny sa nadmojniejszym tematem na swiecie,wszystko mozna wrzucic do jednoego worka genetycznego:)

Gość No włąśnie to
No nie tylko złe nawyki zywieniowe dziedziczymy po rodzicach,ale tez otrzymujemu w spadku cały przekaz emocjonalnych przezyc,w linni podswiadomej,a to wpływa na ciało

dokładnie, rzucił ktoś hasło, że geny są odpowiedzialne za wszytskie choroby świata i tak się tym przerzucaja na forach jak kartoflem po chlewiku :)

Gość talulah92
cieszyłabym się gdybym miała nadwagę i mogła poodżywiać w bardzo zdrowy sposób, to wtedy i figura i może by cera skorzystała, choć tego nie wiem, bo na temat diety i jej wpływu na cerę każdy ma inną teorię. ale moja figura na bardzo zdrowym odżywianiu jakoś nie skorzysta... tak jak pisałam, zaraz się zrobi niedowaga znowu.

Gość No włąśnie to
a czyja to sprezynka,te geney???lekarzy i całej swery propagandy:)kiedys lekarze mówili ze wiek,a dzis geny:)i uniwersalna odpowiedz na wszystko czego nie wiedza:)

Gość talulah92
hm... no własnie, moi rodzice odżywiają się w bardzo zdrowy sposób, mama ma tendencję do tycia więc gotuje lekko, ale gotuje tak dla siebie i męża, a nie dla mnie. ja tak jak pisałam, jadam różnie, i tez wcale nie jadam wybitnie niezdrowo...

Gość No włąśnie to
A sreberka to Ty dalej nie kupiłąś talulah92???

Gość witariankaaa
O tak już się bój że schudniesz. JA jadam parwie same owoce, a patykiem nie jestem, nawet mam lekką nadawgę. Zjadam 5 bananów naśniadanie a w ciągu dnia jeszcze około 10, a do tego arbuza, ananasa i na co tam mam ochote. To że się chudnie to mit. A po za tym ludze wysyłaja sprzczne ze soba informacje, bo jedni mówia ze banany sa kaloczyne i tucza a drudzy ze dieta owocowa jest dla anorektyczek to jak to jest Twoim zdaniem autorko ?

Gość talulah92
ale ja już próbowałam jeść bardzo lekko, i wtedy schudłam.

talulah92- Tylko, że dla każdego, termin- zdrowe odzywianie, oznacza coś innego.