Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zazdrosna zazdrosnica ccccc

czy naprawde kazdy mezczyzna zdradza swoja kobiete?

Polecane posty

Plus za to, że to dostrzegasz, minus za to, że nie umiesz się zmienić. Inteligentny facet poszuka sobie innej wówczas, gdy uzna, że nic go z kobietą nie łączy, brak więzi może powstać przez brak zaufania, dziecinadę, zaburzenia psychiczne.

porazka, chyba zaczne brac leki na uspokojenie dzis znow mi cos siadlo na beret sie torturuje i pewnie jego wieczorem tez ale bede sie starac milczec na ten temat

* dziecinada *zaburzenie psychiczne juz sa dwa pkt ktore moga spowodowac chec znalezienia ukojenia w ramionach innej kobiety sa jakies ksiazki ktore pomogą normalnie funkcjonowac- tylko nie potega podswiadomosci oraz dlaczego faceci kochaja zolzy.

Gość /ljegaw
tez tak kiedyś miałam. tez byłam swiadomoa tego, że tak naprawdę to moja paranoja ale nie potrafiłam się z tego wyleczyć. I chyba jedynym lekarswem jest czas. Przynajmniej dla mnie. Z biegiem czasu nauczyłam się, że on naprawdę kocha mnie .. jestesmy juz razem prawie 5 lat i nie jestem juz tak chorobliwie zazdrosna choć czasem coś tam mnie dźgnie jak na jakąś spojrzy.. ale czy ja nie patrzę na facetów??!! haha patrzę i to często ;)

Cos z tym zrobie bo naprawde zalezy mi na nim jak nigdy dotychczas. No i wlasnie, ja nigdy nie bylam o zadnego swojego bylego faceta zazdrosna, malo tego nawet chcialam zeby poszedl z jakas laska zdradzil mnie i proces rozstawiania z kazdym bardzo dlugi troche by sie skrocil. Ale zadnego nie kochalam, a teraz kocham. Bardzo, za bardzo.

Ok, ide do pracy. Zajme sie pewnie czyms na pare godzin z pozniej znow bede dostawala jakies paranoidealnego szalu. Dzieki wszystkim za slowa otuchy. Pozdrawiam serdecznie.

Gość Żonaty30l
Słuchaj, moja żona też jest o mnie zazdrosna, i to dość mocno. Powiem szczerze, że mnie to bardziej uświadamia w przekonaniu, że jest kobietą dla mnie, wartą uwagi, tą jedyną. Potrafi się naprawdę nieźle wkurzyć, kiedy obca kobieta wysyła w moim kierunku spojrzenia i uśmiech. Dlaczego mnie to podbudowuje? Bo wiem, że jestem jedynym mężczyzną, którego kocha. Owszem ,zazdrość jest w związku potrzebna, bo utwierdza w przekonaniu, że w związku wszystko jest OK. Gorzej, jak mamy do czynienia z zazdrością chorobliwą, wmawianie drugiej osobie, że zdradza, robienie z tego tytułu awantur. To jest już niebezpieczne, choć przyznam, że na mnie uwagi by nie zrobiło. Natomiast brak zazdrości świadczy, że coś jest nie tak. Skoro np. żona toleruje oglądanie się innych kobiet w stronę jej męża, to być może sama ma coś na sumieniu.

e tam, znowu nie przesadzajmy. Ja tam o mojego faceta nie jestem zazdrosna- ufam mu w 100%, a jak jakaś babka go podrywa to uśmiecham się pobłażliwie- bo mnie to autentycznie śmieszy. Mam świadomosć, ze moze go sobie podrywać ale on jest tylko mój. Proste. Z kolei on bywa zazdrosny- nie chorobliwie, ale zdarza mu się podejrzliwie dopytywać " a kto dzownił? Nie znam". Mnie się wydaje, ze zazdrosc spowodowana jest małym poczuciem własnej wartosci. Jeśli wiemy, ze jesteśmy "fajni" to również wiemy, że drugiej takiej facet nie znajdzie- więc dlaczego mamy być zazdosne o jakieś baby? Znaczy ja tak mam :)