Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Carlisleee

Menu dla 12 m. dziecka

Polecane posty

Gość Carlisleee

Hej. Czy moge podac rocznemu dziecku pierogi ruskie? Czy macie moze drogie mamy jakies pomysły na obiadki na małego niejadka? Dziękuję

Gość ewelcia7676
Ja dawalam swojemu i wcinala az jej sie uszy trzęsły. Ja rocznemu dziecku dawalam to co my jedlismy ale np nakladalam jej przed doprawianiem.

Domowe tak,kupnych bym nie dała. Może kolorowe obiady? mięso, ziemniak z koperkiem a do tego marchewka z groszkiem, zapiekanka z mięsa mielonego w łódkach z cukini, a do tego pomidorki koktajlowe i ogórek pokrojony w kostkę. Pulpety w sosie pomidorowym z brokułami i z muszlami makaronowymi z odrobiną pasty z avokado. Tak żeby było zawsze kolorowo na tależu.

Gość Carlisleee
dziękuję Moniko

witam!! moj 12 miesieczny synek jest malym glodomorem:)je to co my, tylko mniej przyprawione,jesli jest niejadkiem, mozna mu podawac np, kolorowe warzywka:)serki homogenizowane:)) a przedewszystkim nalezy dawac mu jesc czesto a mało, mysle ze wtedy sam bedzie sie domagal o wiecej:)

Mozna mu podawac makaron kokardki z sosem szpinakowym, spagetti z mieskiem(makaron pokrojony), smacznym daniem przynaajjmniej dla mojego malca jest rosół z tym ze makaron, miesko(np. z kurczaka z rosołu), warzywa z rosołu pokrojone w drobna koste i do tego 2 chochle rosołu-nawet mi smakuje!!aha i duza ilosc pokrojonej natki z pietruszki!!