Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnes_900

Pytanie dot. cc :)

Polecane posty

Gość Agnes_900

Może zdziwi was to pytanie, ale ja jak na razie niewiele wiem na temat ciąż i porodów, a należę do osób, które o wszystko lubią wypytać zanim czegoś doświadczą. Czy podczas cesarskiego cięcia, jeżeli kobieta jest przytomna to odczuwa jakiś ból?

Gość kkkkkkkkkkk
nie odczuwa. Nie odczuwa nawet dobę po bo jest na srodkach przeciwbólowych - ja miałam taką pompką dozowane znieczulenie nawet po porodzie.

Gość niuu
No przecież na żywca cię nie będą ciąć. To jest tak jak każda inna operacja znieczulenie musi być bo inaczej chory uciekłby lekarzom z łóżka pod wpływem cięcia.

Gość Agnes_900
Heh ;) wiem, że na żywca nie tną, ale zastanawia mnie czy czuć cokolwiek jeżeli nie jest się pod narkozą, czyli jak nazwa mówi, nie jest to pełne znieczulenie.

Gość niuu
A jak ci lekarz wierci zęba pod znieczuleniem albo zszywa ranę lub co wycina przy znieczuleniu miejscowym to myślisz że coś czujesz, że cię boli? Dostaniesz znieczulenie w kręgosłup i nic nie będziesz czuć od pasa w dół.

No nie do końca jest to prawda,że nic nie czuć. Zależy to od podanego znieczulenia. Jeśli dostajesz podpajęczynówkowe-czyli to po którym 12h nie wolno podnosić głowy to nic nie czujesz. Jeśli dostajesz zzo to czujesz. Ale nie ból-takie nieprzyjemne uczucie ciągnięcia jak wyjmują dziecko i łożysko. Jak ktoś podał przykład dentysty-to właśnie takie uczucie jakby Ci ząb wyrywali ;)

Gość niuu
A no o tym że czuć szarpanie to słyszałam. Ale autorce to o ból chodziło raczej. :)

Dla mnie to nie był ból,ale znam osoby które by to uznały za bolesne. Ale w porównaniu z tym co czułam przez następne 2 tygodnie wstając-to było miodzio i mały pikuś ;)

Gość niuu
A no to prawda. Zresztą co osoba to inaczej odczuwa ból i przechodzi czas po porodzie. :)

Gość stokrot232wro
nie, nie czuc bólu, kobieta jest przytomna. Dwie pierwsze doby nie są lekkie, rana nie boli tylko ciągnie ale potem już jest coraz lepiej

Gość lubię Jabłka
czuć jak wsadza rękę wyżej po dziecko,ja doskonale czułam ,że sięga po małą,ale to żaden ból,to normalne uczucie.