Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teofelllloo333

"PODGRZEWACZE DO BUTELEK" CD.-czyli krótko i na temat

Polecane posty

Gość teofelllloo333

Witam. Wiem , że temat był już drążony nie raz ani nie dwa , ale czytając wszystkie wypowiedzi można naprawdę zwariować , potrzębuję krótkiej odpowiedzi na pytanie. JAKI PODGRZEWACZ DO BUTELEK UŻYWACIE/UŻYWAŁYŚCIE , CZY PODGRZEWAŁ ON SŁOICZKI I JAKIE BYŁY PLUSY I MINUSY ( chodzi mi mniej więcej o czas podgrzewania, dźwięk jaki wydaje podgrzewacz , czy jest on głośny czy cichy, zużycie energii i awaryjność, oraz obsługę) nie chciałabym kupić czegoś taniego co pochodzi mi chwile i pójdzie w kosz , ani przepłacić za coś co mogłabym mieć w tańszej cenie

Gość teofelllloo333
Proszę o jakiekolwiek informacje na ten temat

Gość hmmm589
u mnie się nie sprawdził wygrała mikrofala

Gość ona_7890
a mogłabym wiedzieć dlaczego się nie sprawdził i jaki podgrzewacz miałaś?

Gość teofelllloo333
???

Gość teofelllloo333
Czy ktoś z was mógłby mi powiedzieć coś na ten temat??

Gość motylekkolorowy
miałam lovi - fajny, ale i tak mikrofala góra, o wiele szybciej przygotowany posiłek, na noc miałam zawsze wode w termosie i zimna obok - mleko zrobione w kilka sekund.

Gość bjou
ja polecam podgrzewacz Ariete. był podłączony w kuchni 24h a w nim butelka z wodą ustawia się tylko temperaturre.

Gość teofelllloo333
Chodzi o to , że chciałabym mieć podgrzewacz w pokoju , żeby nie chodzić do kuchni , bo mam ją na parterze a sypialnie na poddaszu, mogłabym zapytać jaki był ten model podgrzewacza i co ogólnie mogłaby pani o nim powiedzieć?

Gość bjou
http://www.ceneo.pl/727349 wstawiałam tam butelkę dużą do mleka napełnioną wodą żywcem.i jak chciałam zrobić mleko to po prostu odlewałam do drugiej butelki w której robiłam mleko i wszystko fajnie szybko,bez obaw że woda będzie za gorąca

Gość teofelllloo333
Widziałam ten podgrzewacz i zastanawiam się właśnie nad jego kupnem, tylko jeszcze mam pytanie odnośnie temperatury czy jest łatwy w obsłudze , czy trzeba sammeu szukać temp która będzie odpowiednia. Nie robi hałasu podczas podgrzewania? i czy ma jakiś sygnał lub lampkę tak bym wiedziała , ze mleko jest juz gotowe. a i najważniejsze czy utrzymuje temperature?

Gość teofelllloo333
do tego podgrzewacza ariete wchodza wszytkie butelki?

Ja miałam Aventa. Używałam tylko do słoiczków bo nie karmiłam butelką. Byłam zadowolona, czasu grzania już nie pamiętam ale szybko się nagrzewał. Dostałam go od bratowej, poszedł ode mnie dalej i ciągle ciała :D

Gość bjou
wiec tak-jest bardzo prosty w obsludze.Można ustawić samemu np 15 stopni albo 3 poziomy temperatury,a,b i c ale nie pamiętam ile to było.W każdym razie ja sama tymi przyciskami nastawiałam na 45st i wsadzałam butelke z aventa lub lovi a jak woda ostygła to podgrzewacz sam się wlaczal i podgrzewal do tych 45.jest cichy.no nie wiem co jeszcze,w instrukcji jest wszystko latwo opisane. teraz już nie uzywam bo butla czesto nie karmie

Gość teofelllloo333
jesli chodiz o aventa mogla bym sie dowiedziec jaki model i cos wiecej o nim?

Gość teofelllloo333
czyli jesli chodzi o aventa jest warty kupna tak?

Gość bjou
no ten ariete tez sie wlasnie bardzo szybko nagrzewal.

Gość teofelllloo333
a słyszałyście może coś o podgrzewaczy sisi lub baby ono z wyswietlaczem?

Gość teofelllloo333
poczytam pozniej o tym avencie

Gość teofelllloo333
waszym zdaniem lepiej zainwestwoac w drozszy podgrzewacz np ten z ariete, czy lepiej kupic tanszy? tyle czytlam o tych podgrzewaczach, na rynku jest ich masa , chcialabym miec pewnosc ze wydala tyle ile dany podgrzewacz jest wart, nie chcialabym sie spotkac z opinia ze inny przez pol tanszy podgrzewacz dziala identycznie jak ten moj

Gość bjou
twoj wybor.tan co ja mialam to grama kamienia nie ma,nie jest zniszczony,ma taki koszyczek w ktory ta butle wsadzasz a nie bezposlednio i wyciagasz z koszyczkiem.tam dziewczyna pisze ze avent tez fajny wiec twoj wybor. a przy zakupie to ten wlasnie polecila mi sprzedawczyni.

Gość ona_7890
pewnie tak zrobie ze zainwestuje w ten bo czytalam ost o nim i dobre opinie mial

Gość NiuniMama
Emmerson Baby, czy jakoś tak. W naszym przypadku kupno tego podgrzewacza to pieniądze wyrzucone w błoto... Przynajmniej jak do tej pory. Do podgrzania wody na mleko używamy mikrofalówki - szybko i wygodnie, nie trzeba czekać aż w podgrzewaczu temperatura posiłku będzie odpowiednia. Za miesiąc wprowadzam małej pierwsze zupki, więc może wtedy się bardziej przyda...?

Gość Co kraj to obyczaj
Krotko i na temat: nie warto. Łatwiej podgrzać wodę w mikrofalowce i wsadzic do niej butelke czy sloik (oczywiscie wsadzic do tej wody z mikrofalowki, a nie do samej mikrofalowki, bo mikro nierowno podgrzewa i lepiej w niej nie grzac pokarmu bezposrednio, a wlasnie co najwyzej wode. Dziala migiem i nie trzeba juz zadnych podgrzewaczy.

Autorko- Ja mam podgrzewacz sisi -miałam obiekcje czy za tą cenę się sprawdzi- koszt 40zł. Sprawdził się i ja już używam do drugiego dziecka.( przez 1,5roku codziennie używałam ) Wchodzą butelki avent, dr browns . wstawiam butelkę do podgrzewacza a jak mały głodny dosypuje odmierzone mleko w proszku i w kilka chwil mam mleko.A że mam piętrowy dom to ciężko biegać w nocy na dół Ja podgrzewacz używam tylko w nocy Nie używałam do podgrzewania słoiczków, szybciej było w mikrofali. Ja osobiście polecam

Gość ja tez używam sisi
ale butelki tommee tipee, do niego nie pasuja, tzn. 150 ml tak, ale z większymi jest problem.

Ja mialam podgrzewacz z canpola i malo go uzywalam, dalam 110zl za niego i tak jakbym wyrzucila te pieniadze, strasznie dlugo trwalo podgrzewanie. I dziewczyny dobrze Ci radza, lepiej zainwestowac w mikrofalowke. Moja kosztowala tylko 40 zl wiecej jak podgrzewacz a o wiele lepiej sie sprawdza.

Ja uzywam podgrzewacza firmy Lindam,podgrzewam w nim wode i pozniej dosypuje mleko,dla mnie to ulatwienie po mamy pietrowy domek i nie musze latac po schodach do kuchni :)