Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cizia_mizia

Angielski na blogu Kasi Tusk to porażka.

Polecane posty

Blog Kasi lubię sam w sobie. Ma dziewczyna wyczucie stylu. Ale te angielskie wersje opisów... :O czytać sie nie da. Nie wiem czy ona uzywa Google do tłumaczenia?? Robi podstawowe błędy, zdania są czasami bez sensu :O Czy tylko ja to zauważyłam??

Gość myself01010
dawno byłam na jej blogu...jakoś nie zazdroszczę jej niczego, jej niektóre ubrania są przedziwne np. baleriny pudrowo-czarne (ok, sama takie chcę) ale z twarzą kota, jakieś oczy, nos, dla mnie kompletna porażka i do tego jakieś rurki lilowe. ja jestem od niej o kilka lat młodsza, ale z takich zestawień już dawno wyrosłam. według mnie próbuje udawać 14-latkę by zdobyc duzo dziewczyn w tym wieku, które mało wiedzą o polityce i zyska ich sympatię.. ale chętnie wejdę na jej bloga, ciekawe czy są jakies komentarze o aferze z udziałem jej brata :) jeśli nie, to pewnie ma automatyczne kasowanie

Gość v gfh
angielski faktycznie fatalny..

Ja lubię jej styl, jest bardzo dziewczecy. Ale tez kasa jaka może sobie przeznaczyć na zakupy jest marzeniem dla większości odwiedzających... Mi chodzi o angielski. Przeczytałam kilka wpisów po angielski i aż wali po oczach :O :O

Gość ty porzondny ty sie tak
akurat w tym wpisie o burgundowych spodenkach bledow nie ma

Gość poli ana
cizia wklej teksty, ktore sa bledne. poki co, to tylko pomowienie :classic_cool:

Gość ty porzondny ty sie tak
moze cizia tak zna angielski, ze widzi bledy, ktorych nie ma!!

Gość poli ana
dziewczynki a mozecie mi wyjasnic dokladnie co KONKRETNIE takiego zlego zrobil jej brat? bo poki co to tylko pomowienie :classic_cool:

Gość Gramatyka ok
Gramatyka jest ok, ale te wpisy są tak sztywne, niefajne. Nikt tak bynajmniej nie mówi. W uk patrzyliby na nią jak na dziwaczke,

Gość A ja jej nie lubię
Ryży ryj jak ryj tatusia :O

Gość poli ana
aaa i ogladajac jej ostatnie wrzuty moge smialo powiedziec, ze nasladuje Alice Point tylko, ze jezeli chodzi o fashion to ona moze Alicji buty lizac Alice ma swiatowa wybrana widownie, Kasia dziewczynki z prowincji

Gość bo w Polsce
Dziewczyny, czy wy naprawde wierzycie, ze to jest jej autorski blog? Przeciez to jest produkt marketingowy, za ktorym stoja specjalisci

Gość juihu
Nikt tak bynajmniej nie mówi A w Polsce patrza na ciebie jak na nieuka i analfabetke:O

You walk with high heels and smart dress on A nie ' I walk around in... ' Raz, ze uczono mnie tak w szkole. Dwa, ze i Brytyjczycy i Amerykanie mówią 'with... On' Jensen z wielu błędów. Słówko intend używa sie kiedy ma sie zamiar coś zrobić, a nie kiedy dzieje sie coś niezależnie od nas. Jak było napisane, ze nie chce zmarznac. O takie małe błędy mi chodzi. Poza tym krótkie notki są przetłumaczone na angielski a dlugasne już nie ;-)

Gość Paweł 81
Mi się ona w ogóle nie podoba ani z twarzy ni z ciuchów, ma zwykłe łachy z zary i tyle . jak na taką bogatą to słabo

Gość Paweł 81
cizia_mizia już jest ładniejsza.

Zdarza jej sie używać słow, które po polsku brzmią identycznie, ale po angielsku niestety maja inne znaczenie.

Gość do kola wyzej
mi sie ona nigdy nie podobala :O gdyby nie kasa i znane nazwisko bylaby zwykla kobiecina z ulicy i tyle

Gość poli ana
cizia, nic nie rozumiem z twojego tlumaczenia, szczegolnie o co ci chodzi z tym intend, nie podalas zdania, w ktorym rzekomo zostal blednie uzyty,

Gość v gfh
teraz wyraznie widac ze zatrudnila kogos do korekty. Jakis miesiac poltora temu czytalam jeden z jej tekstow i miala mase bledow.

Well, bear in mind that the weather in the TriCity is changeable and I dont intend to freeze when its 15 outside. Poza tym co 15??

Po angielsku mówi sie 'im 15' co znaczy, ze mam 15 lat. Ze stopniami Celsjusza już to nie działa :-) Poza tym czemu notki na temat gotowania nie są tlumaczone?

Gość do cizia
chyba nie powiesz że ci sie podoba styl tuskowej, co ? marnie jak na zamozna tak bardzo

Gość poli ana
no z tym intend to troche jak zywe tlumaczenie "z gory dziekuje" czyli "thank you from the mountains" :D ale co do 15 degrees to sie mylisz cizia, to jest poprawne

Mi sie podoba. Ubiera sie kobieco. Chociaż żyje w innym świecie niż większość jej czytelniczek, bo nie każda ma 200zl na torebesie. Z przeceny!!

generalnie samo jej sniadanie kosztuje tyle ile moje wyzywienie na caly dzien nikt ze studentow nie ma tyle kasy zeby wydawac na takie ciuchy i zeby zyc na takim poziomie wiec ten blog jest z dupy i do dupy

Gość Kasia Srusk
ryża idiotka jak stary!

Jedno danie dla studentów kosztują tyle ile tygodniowe zakupy studentów :O Dziewczyny naprawdę żyją w innym świecie. Ale mi chodziło o te wersje angielskie. Skupimy sie na tym. Co o tym sądzisz Agnieszko ;-)

Gość a komu ona sie podoba z geby
gdyby nie byla corka tuska bylaby nikim