Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NiuniMama

Huśtawka dla niemowlaka - dobry czy zły pomysł?

Polecane posty

Gość NiuniMama

Witam! Zapewne znacie taki produkt jak elektryczne huśtawki dla niemowląt (np. Fisher Price), dziecko sobie siedzi lub leży, włączamy przycisk i huśtawka je kołysze. Czy którać z Was ma taką? Co myślicie na ich temat?

Gość poród zimą też kiepski
ja mam. z mojej korzysta już 5 dziecko. ja sobie chwalę- moja dwójka bardzo ją lubiła. ale znam dzieciaki które nie chciały w tym leżeć

Gość troche wywalenie kasy w bloto.
zdecydownie lepiej zainwestowac w lepszy lezaczek na miekkich plozach, ktory dziecko moze bez trudu wprawic w ruch wlasnym cialem, bez baterii, kabli ani konczyn rodzica.

Gość uli-janka
Ja tez mam i bardzo polecam! Ona wręcz ratuje w niektórych sytuacjach! Po intensywnym szukaniu zdecydowaliśmy się na huśtawkę Bright Star (coś takiego http://www.brightstarts.com.pl/index.php?p2031,hustawka-deluxe-3-lwy-bright-starts) . Jest ich dość duży wybór, małe, duże - zależy ile masz miejsca. I nie zgodzę się z przedmówczynią, że lepiej zainwestować w leżaczek... Jak bym dowiedziała się wczesniej, że istnieją takie cuda - leżaczka wogóle bym nie kupowała! Ja polecam ci zapoznać się z oferta BS - huśtawki są śliczne, solidne, mają ładne nie trzeszczące melodyjki, bujają w bok i przód/tył, do 11 kg (większo ść jest do 9 kg)

Gość NiuniMama
Dzięki za odpowiedzi Wasze. A powiedzcie mi co z opiniami, ze lepiej nie używać huśtawek "bo uzależniają" i dziecko potem nie umie zasnąć lub spędzać czasu bez niej? Różnie słyszałam o tym. Z jednej strony super kiedy samemu pilnuje się dziecka a trzeba na przykład zrobić obiad, ale jak ma się uzależnić i potem domagać kołysania a z huśtawki już wyrosło to co wtedy...

Ja nienawidzę tego gadania, że dziecko do czegoś się przyzwyczai. jedne potrzebują bujania, inne noszenia a jeszcze inne świetnie sobie dają bez tego radę. ja mam dzieci proste w obsłudze. byly noszone, były bujane a jak zaszła taka potrzeba to mogłam je spokojnie odłożyć do łóżeczka. wszystko zależy od tego, jaki "model" trafił się Tobie

Gość uli-janka
bzdura. Nie będziesz huśtać dziecka codziennie godzinami! My używaliśmy huśtawki przy okazji czegoś, nie koniecznie codziennie i nie za długo. Mały teraz już nie wytrzymuje dłużej niż 15 minut, bo chce na nogi ;) Nie masz co się martwić.

Gość klikajac w myszke
ja polecam, fajna sprawa i dzidzia tak na gorze, jak masz starszaka zlozmy 2,3 letniego to i mniej sie boisz ze niechcacy malucha potraci jak bedzie na podlodze czy w normalnym lezaczku :) ja mialam graco te nowa, fajna byla i polecam ja bardzo bo nawet jezeli sie maluszkowi nie spodoba to pozniej zawsze mozesz odsprzedac bo one sa popularne :)

Gość NiuniMama
Super! Dzięki dziewczyny za rady ;) pozdrawiam!

Nam ratowała tyłek. Kosztowało mnie to 5 stów ale warto było. Niestety przydaje się to cudo może... ze 2 lub 3 miesiące. Na pewno lepsze to do uspokojenia kolkowego bobasa niż jeżdzenie samochodem wieczorem po mieście 3 godziny autem z dzieckiem (czytałem taki przypadek)

my z naszej korzystaliśmy 8 miesięcy. teraz mam drugie dziecko- ma pół roku i nadal korzysta. więc nie koniecznie jest to zakup na 2 miesiące

Gość loooooki
Przeczytałam Wasze wypowiedzi, ale co z usypianiem dziecka w huśtawce? Czy to dobry pomysł żeby w ciągu dnia usypiać je takim kołysaniem zamiast normalnie? Ktoś z Was tak robi?

Czasem zdarzyło się dziecku w tym przysnąć ale generalnie nigdy nie używałam huśtawki do usypiania

Gość gość
Graco Sweetpeace jest boska, hustawka kokon, nam ja pediatra nawet polecił dla maluszka bo niespokojnie spał. a tak zasypia w niej w sekund kilka. Nic dziwnego jak mu włącze jego ulubione kołysanki i ma bujanie niczym jakbym go na rekach kołysała http://gracobaby.com.pl/dla-domu/sweetpeace

Gość ruda768
nas też nie raz taka huśtawka ratowała, zamówiliśmy ją ze strony https://krainadziecka.net.pl/ zapłaciliśmy 660 zł, ale było naprawdę warto, mała się od razu w niej uspakajała i zaraz zasypiała